От коя марка съдомиялни сте доволни?

• 136 777
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
При мен 15 см повече или по-малко не оказваха влияние и взехме 60 см. Трима бяхме тогава и се оказа, че има дни, в които и по 2-3 пъти я пускаме. Иначе я пускам всеки ден , ако са по-малко съдовете, пускам на половин зареждане. Ползваме прах,  така дозираме индивидуално, според това колко е пълна.

# 571
Бих пускала всеки ден /45 см. /, ако готвя супа, второ, десерт и съответно помощните съдове са повече. Правих чушки бюрек, например, и освен тигана употребих още 4 съда-за панировка и др. Та зависи. Големите са по-икономични, но не ако пускаш половин зареждане. При мен мястото беше решаващо.

# 572
Благодаря за полезните съвети! Последен въпрос-тъй като се целя в 45 см.,а попадам на мнения че в твърде малка...нещо се обърках....дават ги за 10 и повече комплекта.Наистина ли малеят за употреба на 3-членно семейство?!?

Много зависи каква е подредбата в миялната. Аз съм с едно 15 годишно(ако не и повече) Miele. Средната кошница,обаче, се регулира,а и имам отделна кошница за съдове най-отгоре. За мен е достатъчно за 3-4 членно семейство. Наистина има уикенди,когато пускам уреда повече от веднъж,но предпочитам това пред застояване на съдовете докато напълня миялната или пускането на половина пълна миялна.

# 573
  • София
Не ми сля че ще ми е фаталноточно тези 15 см, но  пък предпочитам  да  ги  сложа към съседния шкаф(този с мивката).Те първа правим проекта на кухнята и умувам на глас. Ако вършат еднаква работа, бих предпочела по-тясната.

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 14:18 от sssani

# 574
За ориентир-приятелка, работеща, с 2 деца 13-15 годишни е с малка миялна и я пуска всеки ден.Т. е. сериозно "цапане" на съдове вечер. Някоя и друга съдинка децата на обяд. Кафе сутрин. Но събота и неделя-по 2 пъти понякога. И още нещо-не мия тавите на печката и една кръгла с голям диаметър. Не че не може, но не е твърде удобно нареждането и предпочитам на ръка. Но я ги ползвам в седмицата веднъж, я не.

# 575
Тавите на печката бяха една от причините, които наклониха везните към 60 см. Имайте предвид и че с ползването се увеличава количеството съдове. Simple Smile Като свикнеш, че някой друг мие вместо теб, почваш да цапаш повече.

# 576
Готварските ми навици са такива,че тавите на печката ползвам рядко. Не ми пречи да ги измия на ръка,още повече,че ползвам готварска хартия за печене и тавата на практика е чиста /ако съм пекла някакви сладки-соленки/.

# 577
Ние сме с 45 см, пуска се всеки ден. 2-ма сме с едно дете, но детето е още малко и то не генерира за миялната. В уикенда се е случвало и 2-3 пъти да я пускам, но много зависи какви съдове употребявате - купи, тенджери и т.н. заемат повече мястото. Свекърва ми има 60 см обаче с много непрактично подреждане вътре в машината спрямо моята и също бързо се пълни, язък за 60-те см. Та в заключение, ако имаш място, аз бих купила 60 см, но ще си подбера такава с практично разположение вътре. Ако нямаш, 45 см и ще се пуска по-често, но пак по-добре с 45 см, отколкото с никаква.

# 578
  • София
Ние сме с 45 см, пуска се всеки ден. 2-ма сме с едно дете, но детето е още малко и то не генерира за миялната. В уикенда се е случвало и 2-3 пъти да я пускам, но много зависи какви съдове употребявате - купи, тенджери и т.н. заемат повече мястото. Свекърва ми има 60 см обаче с много непрактично подреждане вътре в машината спрямо моята и също бързо се пълни, язък за 60-те см. Та в заключение, ако имаш място, аз бих купила 60 см, но ще си подбера такава с практично разположение вътре. Ако нямаш, 45 см и ще се пуска по-често, но пак по-добре с 45 см, отколкото с никаква.

Повечето съдомиялни са с еднакво или почти сходно разположение вътре. Ако свекърва ти не подрежда практично, е друго, но иначе не разбирам какво имаш предвид.

Била съм с 45 см., когато бяхме 3-ма. Сега съм с голяма съдомоляна и ако мястото пзволява, не бих се лишила от голяма. 45 см пак върши работа, разбира се, но в нея по-трудно се подреждат големи съдове. А аз съм на принципа, че всичко, кеото може се мие в нея Simple Smile

Но както някой по-горе каза - по-добре малка, отколкото никаква съдомиялна  Grinning

# 579
Повечето съдомиялни са с еднакво или почти сходно разположение вътре. Ако свекърва ти не подрежда практично, е друго, но иначе не разбирам какво имаш предвид.

Била съм с 45 см., когато бяхме 3-ма. Сега съм с голяма съдомоляна и ако мястото пзволява, не бих се лишила от голяма. 45 см пак върши работа, разбира се, но в нея по-трудно се подреждат големи съдове. А аз съм на принципа, че всичко, кеото може се мие в нея Simple Smile

Но както някой по-горе каза - по-добре малка, отколкото никаква съдомиялна  Grinning
На моята има възможност да спусна тези прегради, които са за чинии и да освободя място за тенджери примерно, което е много удобно при подреждането и позволява да се използва по-добре пространството. Горната кошница също има такава опция.
Иначе и аз съм на принципа, че каквото не става за миене в съдомиялната, няма място в къщи. Изключение правя само за казанчето на хлебопекарната. Grinning

# 580
Catty m, не е до практичност на подреждането в 60-смвата. Миялната е стар модел и на долния рафт не се смъкват преградите за чинии, за да се освободи място за тави и тенджери. Също така е с кошница за прибори, но мястото й е така предвидено, че ако сложиш пкошницата, не може да слагаш чинии от двете страни, което е абсурдно, също и при сложена кошница, не могат да се слагат чинии с голям диаметър. На горния рафт при чашите, също имаше някакво недоразумение, не помня какво му беше там.
Сигурно при новите модели няма такива неща, но пак казвам, че е хубаво да се огледа разпределението преди да се купува.
Иначе спор няма, че 60 см е най-добре. Ако имах възможност в кухнята въобще не бих ги мислила Simple Smile

# 581
  • София
Днес ходих в технополис и  отварях  да видя уж разпределението.АМи-  тези, които  погледнах бяха с идентично  разпределение.ТО вярно че не разбирам, ама.... Видях че  на едното ниво има едни   разделители  които се сгъваха някак отстрани- за прибори вероятно... Та- не разбрах кое как трябва да се модифицира и премества.Ако някой има желание и търпение да обясни , ще съм много благодарна... Подозирам че в магазина са просто монтирани и с нахвърляни  всичките им  съставни части  и сервизни книжки

# 582
Моята има 2 реда "шишове",успоредни на вратата. Там се редят чиниите. Задният ред има механизъм, чрез който шишовете падат и там могат да се редят купи, тенджери... По средата на предния ред има кошница за прибори.
Горната кошница може да се поставя на 2 нива, в зависимост от това дали горе има високи чаши, буркани и т.н. или пък долу има високи тенджери.

# 583
Та- не разбрах кое как трябва да се модифицира и премества.
Видео:
Скрит текст:

Скрит текст:

# 584
Тавите на печката бяха една от причините, които наклониха везните към 60 см. Имайте предвид и че с ползването се увеличава количеството съдове. Simple Smile Като свикнеш, че някой друг мие вместо теб, почваш да цапаш повече.
+1
Преди бях с 45см, сега съм с 60. Не бих се върнала на малката. Сегашната събира и големи тенджери и тави, а това е незаменимо.

Общи условия

Активация на акаунт