Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 11

• 105 112
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Да, така мислех и аз, само че двама независими доктори в различни клиники, при които ходих за консулт, ми казаха, че ако ембрионът не е качествен, той няма да оцелее след 3ти ден, независимо дали е в майката или в инкубатора. И това, че майката била най-добрият инкубатор е просто дрън-дрън за замазване на очите, напразно се тъпчеш още 10 дни с лекарства, за нервите по очакването да не говорим... Само че като отидеш просто за консулт, всички са много добронамерени и честни. След това вече никой не знае какво точно се случва. Това е една система за точене на пари, в която няма нито контрол, нито морал...
Отчаяна съм, искам да направя още един опит, а просто не знам вече на кого да се доверя... Sad

# 376
Привет! Бих се съгласила , че е редно да се доверя на ембриолозите при други обстоятелства, но факта e, че забременях именно след трансфер на 5 дневен ембрион , тогава имах 2 развили се ембриона, които върнаха, сега също имах толкова, единия уж мнооогоо добър. Та просто не мога да си обясня различния подход, при сходни обстоятелства, още повече, като имаме предистория. Все пак , колкото и да се доверявам , след неуспех се чувствам неуверена и мисля , какво мога да променя , когато се навия на следващ опит. Задължително другия път ще се боря за трансфер на 5ти ден.

# 377
  • София
Благодаря ти, mumpeto! Simple Smile

# 378
Според мен лекаря знае по - добре,  кое е правилното нещо за нас и той трябва да решава как трябва да се действа. Първият ми опит - 13 фоликула,   6 яйцеклетките,  от които 2 дегенеративни и 4 подложени на оплождане. В последствие 3 ембриона трансферирани на 3 ден -отрицателен резултат.  Втори опит - смениха протокола - по къс. Получих дежавю - отново 3 ембриона трансферирани на 3 ден - резултат близнаци! Така, че лекарят знае кое, как и кога! И вярата - тя е от изключително значение за успех! Пожелавам само положителни тестове!

# 379
  • София
Ето един професионален отговор на въпроса: Трансфер на 3-ти ден или трансфер на бластоцист?
Вярата наистина е много важна, но също е важно да си добре информиран, за да не можеш да бъдеш манипулиран.

# 380
Здравейте, момичета!
Аз така и така не съм се отчела тук, ще се включа по темата Simple Smile
Според мен е добре да се довериш на преценката на ембриолозите и лекаря, все пак имат по-богат опит.
Моята стимулация започна на 3.01, на 15.01 беше пункцията. От 7 фоликула, извадихме 5 яйцеклетки, 4 оплодени, от които 1 не се е разделила, и на 3ти ден имах 3 ембриона със средно качество. Бяха се подготвили да ми върнат 3, но аз настоях трансфера да е на 2(страх ме е от многоплодна бременност), а 3-тото да го оставим до 5-ти ден и да го замразим. Нетрансферираното ембрионче не беше годно за замразяване на 5-ти ден. А от двете, които ми трансферираха, сега расте едно бебче Simple Smile
Опита ни е първи ИКСИ+ИМСИ.

Пожелавам на всички очакващи тлъстото ЧХГ и на всички с предстоящи и настоящи процедури да се похвалят скоро с положителен резултат! Simple Smile

Ръсвам малко прашец и дано да ви е на късмет!
 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

# 381
Здравейте момичета,много ми е притеснено че трябва да започна процедура от утре или вдругиден но от клиниката казаха че лекуващият ми док. Доц.Тимева чак в понеделник ще бъде в клиниката и че някой друг лекар ще ме прегледа и назначи медикаментите.Много ми е притеснено тъй като те не ми знаят състоянието, дали ще изпишат точните неща.Не че ги подценявам като специалисти другите лекари,но си е друго да си започнеш процедура при твоя си док.Успех на всички желая!

# 382
Кети, нямаш място за притеснение! Освен това нали имаш медицинско досие, от което док ще се запознае с твоя случай! Спокойно, всичко ще бъде наред - тъкмо ще имаш още един познат за теб лекар! Всички са много добри специалисти и между тях има добра комуникация!  Успех!

# 383
 kеtti, не се притеснявай. Защо не звъннеш на твоята лекарка и тя да остави какви лекарства да ти се назначат. На мен ми се е налагало да стартирам стимулация, когато моят лекар не беше на работа. Обадих се на док, тя остави рецепта в досието ми и като отидох на преглед, дежурният лекар просто ми даде рецептата. Иначе съм правила и процедура при друг лекар - без проблем - там е чиста манипулция, всеки един от лекарите може да я направи.

Стискам ти палци и най-важното - не се тревожи. 

# 384
kеtti, не се притеснявай. Защо не звъннеш на твоята лекарка и тя да остави какви лекарства да ти се назначат. На мен ми се е налагало да стартирам стимулация, когато моят лекар не беше на работа. Обадих се на док, тя остави рецепта в досието ми и като отидох на преглед, дежурният лекар просто ми даде рецептата. Иначе съм правила и процедура при друг лекар - без проблем - там е чиста манипулция, всеки един от лекарите може да я направи.

Кой ти беше лекуващият лекар the slayer?

# 385
  • В сърцето на любимия човек
Може другият лекар да ти е на късмет. Понякога е нужен външен поглед, а Тимева не е известна със склонността си да опитва различен подход.

# 386

Кой ти беше лекуващият лекар the slayer?

Кети, аз съм при д-р Юнакова - аз също не обичам да й звъня на личния телефон, защото ми е неудобно. Но от регистратурата винаги й предават като обясня за какво я търся (стига да е на работа).

# 387
Здравейте момичета!

Към тези,които са правили цветна снимка в клиника Щерев,бихте ли споделили как протича,кой ви я прави,със или без упойка беше.

# 388
Здравей *Iren,

аз съм правила цветна снимка при д-р Билчев. Записах си час на регистратурата - понеже по принцп той правеше снимки само в сряда, а моите дни не съвпадаха тогава, извика ме в една събота. Всичко мина сравнително леко , поне при мен - приготвих се в една стая, отиваш в манпулационна или нещо такова, акушерката много внимателно ти обяснява, че сега ще стане доста неприятно. Самото вливане беше бързо и доста гадничко - все едно изведнъж ти идва цикъл и то много силно. Но е за кратко - около минутка. През цялото време ме питаха добре ли съм, как се чувствам. Д-р Билчев обяснява всичко - какво ще прави, сега какво следва. каза ми първи резултат още горе. След това като се облякох, в кабинета ми обясни всичко подробно, написа заключение - даде ми един екземпляр на мен, другият със снимката остана в досието. И това беше - всичко беше за около 3 часа, но чаках доста да ме извика. Иначе самата снмка е около 20-на минути и 10 минути да ти обясни нещата. Аз специално съм с много добри впечатления от него - освен неприятното чувство при вливането и лекото кървене след това, нито ме е боляло, нито съм пила нещо обезболяващо преди това (макар че при запушване мисля, че доста боли, но моите са проходими и двете), той беше много внимателен и обясняваше всичко мноог подробно.
Най-важното е да си уговориш час с него - дори и да е извън дните му за снимка, винаги те "смества" някъде.
Успех!

# 389
 Благодаря ти за изчерпателния отговор the slayer bouquet

Общи условия

Активация на акаунт