Мнения за кафе автомат

• 18 368
  • 17
  •   1
Отговори
Искаме да купим кафе автомат, но както много ми се иска, така и се разколебавам от отрицателните мнения за тях откъм поддръжка, почистване и много ме е страх да не почне да се разваля често. Също четох, че не загрява млякото достатъчно. Затова ще помоля хората които имат автомат или имат наблюдения да споделят мнение. Хареса ми saeco incanto HD8917/09
http://www.philips.bg/c-p/HD8917_09/incanto-super-automatic-espresso-machine
По принцип правят ли хубаво кафе тези автомати или машините с дръжка са по-добри?
В момента имаме Делонги, съвсем обикновено, което работи безотказно вече доста години. Единствения проблем е, че е взискателно откъм едрина на смляното кафе. Ако е ситно запушва цедката моментално, ако е едро изкарва рядко кафе.
Дали се впускаме в такова приключение или да си останем със старата машина, пък ще си правя макиатото на ръка?
Питанията са ми дали прави наистина хубаво кафе (ще се слага Лаваца), развалят ли се често, могат ли да работят без воден филтър (ще слагам вода от кана Брита), наистина ли е досадно чистенето и като цяло дали бихте си купили отново такава машина или по-проста с цедка?
Благодаря предварително за мненията!

# 1
  • София
Аз ползваХ Саеко супер съм доволна,не се е разваляла често,два пъти за пет години някъде ,ремонта към 350 лева.Аз я продадох,защото вкъщи останах само аз да я ползвам и прецених ,че не ми трябва.Кафето е страхотно,но вече е въпрос на вкус и кой как го харесва/Успех със сондирането на мнения.

# 2
Саеко, още един глас.
Много съм доволна от техните машини, има едни около 200 лв. са и могат да ти служат дълги години.  Flutter

# 3
  • Добрич
къде има кафе автомат за 200 лв?

# 4
  • София
Няма. Най-евтиният е около 500.

Моят е  Saeco XSmall на 2-3 години и много ме ядосва вече.

Кафето е хубаво, съвсем малко по-рядко от Saeco с ръкохватка, но те автоматите толкова си могат. Каймакът е много, това е добре.
Моят изобщо не знам има ли воден филтър, аз му наливам само филтрирана вода.

Обаче като светне индикаторът за чистене, няма изгасяне колкото и препарат да сложа. Купувам оригинален с тяхната си марка, следвам инструкциите на почистване и не изгасва. Така изкарах година и половина и в сервиза ми я почистиха. В момента пак се е разсвяткал, но  така си я ползвам докато спре да работи. После ще я джасна в мазето.

Между Saeco  автомат и Saeco с ръкохватка второто е по-добро. Определено по-малко грижи.

# 5
Ние имаме такава Саеко, малка машина, последно бяха там някъде около 200 лв.

# 6
  • София
Автомат Саеко за 200 лв? Чисто нов?

# 7
Ние имаме такава Саеко, малка машина, последно бяха там някъде около 200 лв.
Това не е кафе автомат, а еспресо кафе машина  Peace
За Крупс съм чувала много добри отзиви, но от приятели, не са ми преки впечатленията. Вкъщи сме с еспресо машини - една на Делонги, но я купихме онзи ден, та нямам преки наблюдения (около 500 лв. е) и аз имам на Долче густо с капсули, от която съм много доволна, та засега не се хвърлям на автомат, но предполагам че си е приятна глезотийка, особено за любителите на кафе  Wink

# 8
  • София
С ръкохватка може за 200. Моята от преди 10 години и още е годна. Страшно кафе прави, но и подредих някъде ръкохватката и вече е неизползваема.

Дори Долче густо е по-хубава от автомата. Взех си една докато моята беше в сервиза на почистване. Кафето -плътно, с каймак. Малко по-кисело ми идваше.

# 9
Зависи от капсулата - има едни, точно с леко кисел привкус, но аз съм си намерила моите и така. Единственият недостатък е капучиното - не че  елошо това на капсулите, но все пак приготвеното с мляко на пара и еспресо е по-добро  Wink

# 10
  • София
O, да. Капучиното не става. Ама то и на машината не става сравнено с това в Коста примерно.

# 11
Бихте ли ме осветлили каква е разликата между двете - кафе машина и кафе автомат, аз имах в предвид кафе машина и предполагах, че дамата говори за това... Embarassed

# 12
  • София
Автомат: слагаш кафе на зърна, натискаш копчето и кафето излиза. От време на време доливаш вода и чистиш контейнера с кафето.

Еспресо машина с ръкохватка: слагаш мляно кафе в ръкохватката, завинтваш и натискаш копчето. Изхвърляш кафето веднага. наливаш вода от време на време.

Има и кафеварки, и машини за черно кафе, но едва ли се интересуваш от тях.

# 13
Много благодаря на всички за отговорите bouquet
Засега се отказвам от автомат, понеже минусите ми се виждат доста, а и имам все пак кафе машина с ръкохватка, която прави хубаво кафе.

# 14
  • София
Sunnynon, не се отказвай така лесно.

В много кафенета и офиси ползват такива автомати. Пробвай и си прецени. А може и да ми дойдеш на гости на кафе. Точно сега съм взела едно много скъпарско италианско кафе и се доближава до идеалното.

Общи условия

Активация на акаунт