Искам да кажа ... (61)

• 49 324
  • 839
  •   1
Отговори
# 660
Значи утре отивам да ги пускам. Гладна ли? Кафе без захар може ли? Лекарят пита дали пълнея, ами не пълнея, ама при стриктен режим и смазващи тренировки вече година не мога да сваля и кило, понякога успявам да мръдна малко и после пак обратно до обичайното ми тегло, дали може да е щитовидната жлеза?

# 661
  • София
Стига се шашкай бре момиче.Яж,пийй и си носи новите дрехи. Grinning

# 662
Миднайт, само да мине уикенда и ще правя купон с няколко дружки, такъв камък ми падна днес от сърцето, че даже на бар ще ида и ще танцувам:)))

# 663
  • Euskal Herria
Кръв се взима на гладно. Ако нарушението при щитовидната жлеза е хипо функция, качват се до 20 килограма. Хубаво е периодичните изследвания (при установено нарушение) да се правят в една и съща лаборатория, за да се сравняват резултатите и да са достоверни.

# 664
Жаки, май без кафе по-добре. Макар, че аз винаги си пия... Не се филмирай предварително, няма смисъл. Симптомите за проблем с ЩЖ са разнообразни и това, че ги има не значи, че има проблем с нея. Аз съм жив пример. А дори и да има проблем, той се коригира с лекарства, няма страшно.

# 665
  • София
А така ракърши снагата,мани ги тия доктори те си бантат това им е работата.

# 666
  • ту тук, ту там
Жаки, на гладно.

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 22:17 от elleni

# 667
Жаки, на гладно и без кафе. Дано всичко е в норма.

# 668
Жаки  Hug

Изследванията трябва да са на гладно и без кафе, както са писали другите.
Време е и аз да се взема в ръце и да тръгвам по лекари.

# 669
Жаки, за тироидните хормони е без значение дали са на гладно или не. Ако има и други изследвания, тогава е от значение.

# 670
  • София
Софи, ти ме разби. От 8 години два пъти годишно изследвам TSH (а като бременна и кърмачка почти всеки месец за 2 години) и всеки път ме карат да потвърдя, че не съм яла и пила.

# 671
Жаки, много се радвам, че всичко е наред Hug
А за щитовидната жлеза - мисля, че напоследък всяка втора жена има проблем, но с хапчета се поддържат нещата в норма.
Вчера бях на родителска среща. Този път ми се стори, че родителите са много ангажирани с образованието на децата. Даже прекалени изисквания на моменти - защо няма дата в тетрадката, не е прегледно и т.н И се оказа, че голяма част от класа ходят на курсове по математика. Взех да се чувствам кофти, че не съм го записала. Той не проявява особен интерес към математиката, ,училищната му е супер лесна, но няма желание да се развива със състезателна.  Но като повечето деца ходят на курсове, излиза, че и за езикови гимназии после конкуренцията ще е много по-голяма.
Много ме изнервя това изнасяне на образованието извън училище. За да са децата адекватни на днешните изисквания, трябва да като роботи- нон стоп ангажирани.
Една майка обаче се опита концептуално да обсъжда образователната система и срещна веднага отпор. Учителката явно си помисли, че е лично и трябва да защитава системата, родителите се уплашиха да не отнемат някои от помагалата на децата и да им намалят домашните....  мазало както винаги, когато се заговори за реформа.  Този път почни не взех отношение, бг мама ме научи, че е безсмислено Laughing

Последна редакция: чт, 19 ное 2015, 08:03 от valerie

# 672
Добро утро!
Жаки, това са добри новини. Дано и хормоните са добре.
Валери, нека детето се развива, където му е интересно, не е нужно да ходи на допълнителни уроци, ако се справя с училищния материал.
Аз се разболявам, криво ми е, носът се опитва да ми тече. Вземам мерки от вчера, дано го пресека, че не ми се боледува. Още повече ми се иска детето да не прихване. 

# 673
  • София
Добро утро,
Валери, щом детето не ходи на състезания не му трябват курсове по математика. Там учат състезателна математика и няма нищо общо с училищната. Вече в 6 или 7-ми клас би могла да го запишеш на курсове за подготовка за матурата, ако прецениш че е нужно или просто за подсигуряване. Не се подлъгвай по модата сега да ходите на курсове защото и другите ходят, особено по математика.
Това го казвам аз, дето детето ми ходи на курс по математика  Wink Обаче той е състезател и наистина му е нужно. Все повече задачи има по състезанията, които аз не мога да разбера, камо ли да реша. Снощи се опитах да му помогна с една и тръгнах да я разписвам по най-бабешкия начин. Детето се сети как да я реши и ми показа след това решение в два реда и за 2 минути, а по моя начин щеше да отнеме сигурно 20 докато си опиша всичко.
Днес така качествено се успахме. Бусът от градината на малките идва м 7.24, а аз си отворих очите в 7.20 Crazy Много са мили хората, изчакаха ни Heart Eyes Това беше най-скоростното обличане и измиване на две деца. Не можах да направя обаче инхалацията на Емма, чак сега се сетих  ooooh! Трябва да прочета сега листовката на лекарството какво се прави при пропуснат прием.
За хормоните на щитовидната жлеза няма значение дали са гладно или жадно, Жаки. През бременностите ми ги следиха и така ми бяха казали.

# 674
Добро утро!

Съни, дано го пресечеш, че кофти работа  Hug

Жаки успех днес с изследванията, дано всичко да е наред.

Довечера ще ходим на театър. Да с изнизва този ден, че така съм яхнала метлата, та се не знае кой ще го отнесе служебно.

Общи условия

Активация на акаунт