4-год. дете с опит да се налага за обличане

• 8 009
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
И аз нямам драми с дъщеря ми. Чета с интерес мненията - дразнят ви майки, които обличат шик, но неудобно - но детето сте чули да казва, че му е неудобно ли или така ви изглежда? Например моята има палта откакто е родена, видимо сигурно са строги и неудобни, но реално са топли и удобни за детето, да не говорим, че са и красиви, стилни, момичешки..Има разбира се и други якета, не е всеки ден с палто. Не се карам за дрехи, те са маловажни, петна, мръсотии и локви - няма значение. Факт е, че детето ми си пази нещата обаче, сама си избира голяма част от тях, аксесоари, кипри се, блузки с котета по тях, рокли безумно много. Прави ненормални комбинации като днес - анцуг с рокля на тинкърбел отгоре...Като иска да я носи в този сезон - няма как по друг начин.

На мен ми е направо тъжно пък да видя момиче, облечено в дрешките на батко му. Това ми е ..ужас... знам, че не всеки си позволява да купува нови дрехи, но нямат ли някоя приятелка с момиче, може би и продавалник дори в краен случай, само и само да не носят джинсови панталони и раирани избелели блузи. Имам такава позната, направо съм и блокирала да ми излиза на стената във фейсбук като пуска снимки на децата си, то е нещо безумно, тъжно, не се обличат сами децата й определено, тя си има такъв "вкус" и за нея, друго не им купува, а има възможност, аз не мога да повярвам чак като ги видя, а не смятам никое дете за грозно...просто си плаче да пусна снимка, но няма.

# 61
  • София
Моята дъщеря сама избира дрехите си. Вече и не купувам без нея - взимам я в магазина или ѝ показвам, ако поръчвам онлайн. Напоследък иска да ходи с рокли, като има претенции и за цвета на чорапогащника. Аз нямам драма - нека ходи както иска. И летните си рокли продължава да носи, но с блуза с дълъг ръкав отдолу и по-плътен чорапогащник.

Josefin, и на мен ми е... да речем странно. Има хора, които не отдават значение на дрехите. За тях е важно просто тялото да е покрито с нещо, което да е сравнително чисто и здраво и толкоз. Естестическата страна на въпроса, кое е момчешко и кое - момичешко, не ги интересува. А понякога наистина и няма финансова възможност да се купуват дрехи, няма и от кого да се вземат.

На мен по-странно и неприемливо ми е обаче носенето на чужди обувки. По принцип смятам, че не е добра идея да се ползват обувки, носени от друг човек (и съответно - приели формата на неговия крак и "утъпкали се" според неговата походка), а когато става дума за дете, което тепърва расте и на което тепърва се оформят стъпалото и походката - съвсем ми е неприемливо. Но познавам хора, които и 1 чифт обувки не са купили на децата си, а непрекъснато доизносват подарени (носени!) от най-различни хора и деца, в т.ч. обувки с 1-2-3 номера по-големи, защото такива са им дали.

# 62
Зависи от качеството на обувките и облеклото. Аз раздавам всичко добре запазено, което детето е израстнало. Естествено, че парцаливо и деформирано не бих дала, хвърлям ги.

# 63
  • Куциндрел
И моето дете е носило носени обувки, редовно даваме и малко носени обувки от моето дете на друго дете. Износените ги слагаме на боклука да ги вземат братята.

# 64
  • София
Е то пък при малките деца едно носене пада.... Най-смешно ми беше бебешко боди размер 56  от "био" памук с 2 години гаранция  Laughing И ние взимаме носени, също и давам на приятелки запазените.

# 65
Обувката приема формата на крака, освен това се изкривява от походката, колко и да не са носени, си има значение. Чак толкова не бих пестила.

# 66
  • София
Обувката приема формата на крака, освен това се изкривява от походката, колко и да не са носени, си има значение. Чак толкова не бих пестила.

Точно това имам предвид и аз. Няма значение дали е качествена, колко е запазена на външен вид и така нататък, други неща са важни (поне за мен).

# 67
  • Куциндрел
При нас няма никакво изкривяване на краката, нищо че поне до 3-тата си година носеше по някои подарени обувки, носени от друго дете. Даже миналата година го водих на ортопед, че си бях внушила, че стъпва странно. Ортопедът ми каза, че всичко е ОК.
Вече рядко ни дават обувки, защото децата порастват и обувките повече се изхабяват.
Аз приемам дрехи и обувки не за да спестя, а да има разнообразие детето.

# 68
Имам страхотен опит с дъщеря ми относно модата. Никога не съм се опитвала да и се налагам. А тя доста често ми иска съвети. Определено се облича готино.
Само едно нещо ме дразни напоследък /тя е на 11/. Че се навлича ужасно за това време.

Ризите са красиви на вид, но са неудобни. Даже аз се чудя днес дали да си облека риза.

И аз се навличам много,защото ми е студено. Grinning Само на мен са ми удобни ризите май Grinning

# 69
  • София
Аз говоря като беше 20-25 градуса.
Значи - потник, дълга блуза с дълъг ръкав, клин. И върху блузата - суичер, елече, дебело яке!
Получава се смешна картинка - топче, от което стърчат два молива. Mr. Green

Обувки - малкия ми син носеше за малко едни носени, за игра, но бързо ги скъса и му купих нови.

# 70
  • Варна
Моят ме дразни напоследък (и миналата зима), че не иска да свали чорапогащника. Ама като казвам не иска - стига до там, че дори за баня не ще да го съблече, сваля го с рев. После държи пак да го нахлузи, цял ден вкъщи е по чорапогащник, иска да си ляга с него - абе тотално е запленен от пустия чорапогащник. А аз редовно избеснявам след безплодни опити да го накарам да го свали, заплашвам, че ще го изхвърля, той се разревава... Все се чудя струва ли си нервите. Да го оставя да се срасне с чорапогащника ли и да му го събувам след като заспи, да намеря начин да го убедя (но за момента не съм намерила такъв) или какво?

# 71
  • Пловдив
ами кажи му, че пречи да му пораснат крачетата и няма да може да стане футболист (или друго, зависи по какво е запленен)... все пак не с ядосан тон и заплашителен, ами по-скоро все едно някой лекар ти го е казал и си сериозна. При нас действат подобен род изказвания и в момента (относно храна, не дрехи) горкото ми дете не яде пици, пуканки и прочие боклуци, в смисъл дори не си взима 1 бр или една хапка, бях доста искрена колко е гадна тази храна и не знам трябваше ли чак до такава степен, тъй като и без това ядяхме пуканки 1 път на 3 месеца, а пица 1 път на 2 седмици...а аз честно казано ям повече от нея Thinking

# 72
  • най-шареното място
Всъщност и пицата, и пуканките не са вредни, като изключим, че може да са с недобър състав.

Активните хора, рядко харесват риза - ни гладенето и, ни твърдостта /като форма/ им са им по вкуса. Освен това за жена е строг стил по-често и при това бсолютно непричининен отвън.

# 73
Дъщеря ми, която е на 4г. и половина, вече  2г. сама си избира дрехите. Когато и кажа, че за нещо е твърде топло или твърде студено, ще го остави и ще избере нещо друго. Винаги е правила много добри комбинации. Дори мога да кажа, че комбинциите и са много по добри от моите. Носи всякакви дрехи, но сама си избира по нейна преценка.

# 74
Ох, и аз имам драма с дрехите. Вече е на 5, а от 4- годишен все се караме сутрин.
Избирам тоалет- не искал това. Мъкна още 3-4 долнища и толкова блузи и да избира. Ние нямаме цели анцузи, а само долнища в сиво, черно и синьо и сега за сезона блузи и пуловери в цветове, които биха се съчетали с долниците. Има и джинси, и дънки, но май не са му удобни и не иска много, много да ги облича. Не го и мъча. Сега за Коледното тържество баща му го стегнал с нов панталон, нова блуза, вземам го вечерта- той с дрехите за смяна от шкафчето облечен. Дядо Коледа е бил в 10 в градината, моя на снимките е с резервните дрехи. ooooh! Още преди 10 се е преоблякъл.
Майка ми го обяснява с това че децата като се обличат и събличат за сън в градината се надпреварват и гледат да са облечени по начин, който би бил най- лесен за събличане и обличане. Не знам.
Иначе пък- за РД на баща си с кеф облече сако с риза и джинси.
Миналата година имаше два страхотни пуловера. Ей, никой не успя да му ги облече.
Каквото е, гол нали не ходи. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт