Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 501
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Много обичам чаени аромати и се чудя на Екстродинерното Извънземно.... Thinking Мисля, че много ще ми отива след тренировка.
Ако очакваш да е чаен, не е! Той си е едно Извънземно, което няма как да си помислиш, че е от друг вид, но просто за мен лично е единственото носимо от групата.

# 61
Аз го пробвах няколко пъти вече, чудя се дали не изчакам до пролетта, или е звънлив в зимата. Вече се виждам в снега с него, с червения спортен сак на рамо. Често се прибирам пеша нарочно (не че е далече спортния клуб, де), докато съм в следтренировъчна еуфория, имам чувството, че мога да преобърна света и съм поне мини Терминатор.  Sunglasses Представям си как се рее около мен чаения жасмин, докато крача към къщи.

Не беше ли точно лек и неангажиращ този Извънземен, или помня грешно....Бижу сега ме замисли...хм...

# 62
  • Пловдив
Аз страшно харесвам Alien Extraordinary. От всички други парфюми на ТМ този най- ми понася.Нося го по всяко време, включително и сега. Alien-ската нотка я има, няма как, но някак е по-мека и не толкова натрапчива. Другите от серията ми идвам доста задушаващи, при все че обичам силни и трайни аромати.

# 63
  • София
Атти - Интересна нова тема  bouquet
Не съм суеверен, но вярвам, че човек има способността реално да предава енергията и усещанията си върху конкретни елементи от ежедневието. Та, интересен ми е този магически миг на взаимно въздействие  съзнание<->парфюм, като вярвам, че е възможно всеки да зареди даден аромат с лични емоции и усещания, а от своя страна, парфюма да ги върне като едно парфюмно огледало, отразяващо с известно закъснение отношението към него.
Бих отишъл дори още по-далеч в размислите и ще сравня парфюма с одухотворена батерия, която ние избираме кога, как, с какви усещания и колко често да зареждаме, за ни върне тя след време същите емоции Simple Smile
Та, суеверни или не, вярвам, че нашето отношение към парфюмите и други такива незначителни нещица от ежеденевието ни, рефлектира върху самите нас и всъщност само от нас зависи колко повече късмет и успех в живота ще ни сполети  Wink

Мисля си, че съм намерил моя "тамян" и това е нотката на амбър - тя винаги ми носи ненатрапчиво, сладко и уютно спокойствие, което бързо гони дяволите  Mr. Green
В буквалния смисъл, най-приятния тамян, който до сега съм срещал, благодарение на kovatcheva е Histoires de Parfums 1826  for women  Crazy Heart Eyes

Моля за отзиви за Oscar de la Renta Pour Lui. Искам да го взема за подарък, четох 1-2 мнения тук в темата, но след това прочетох и ревютата във Фрагрантика и искам да разбера алдехидите и кожата ясно изразени ли са? Също ме интересува дали е прекалено силен и остър аромат.
За ориентир - мъжът харесва Кокорико и Avant Garde Lanvin.

lili_78 - отговора ми е почти еднозначен - 99% не очаквам да се хареса Oscar de la Renta Pour Lui. Имам и нося с удоволствие, както двата Кокорика, така и Avant Garde Lanvin - всеки един от тях ми харесва много, но с Oscar de la Renta Pour Lui имах нужда от време да порастна и го разбера Wink Чак тогава го усетих по начин, който преди не бих могъл. Тоест, ако мъжа за който планираш Oscar de la Renta Pour Lui не е парфюмно заинтересован и няма нужда от нови търсения, то няма и смисъл да рискуваш. Той е носител на стария дух мъжки парфюми, съответно е по-остър, мъжествен и силен. И да, алдехидите ги има и се усещат стабилно в началото, но по някакъв магичен начин, въпреки своя класически и ретро характер, парфюма носи очарование и стил. Но това е мое мнение.
Все пак, съвета ми е по-скоро да потърсиш нещо друго, което е по-близо до по-модерните идеи, като например Azzaro Pour Homme Elixir.

http://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/Azzaro-Pour-Homme-Elixir-6731.html

Мисля, че все още го има за тест в магазините. Прекрасен носител на класика и модерно.

# 64
Нямам си късметлийски парфюм, а искам. Просто не съм го намерила.
Шанел- Алюр. Когато съм с него ми минава дори главоболието

# 65
WaltherP99, Intoxicated го сравняват с Pure Coffee ти имаш ли наблюдения дали си приличат? Аз имам Pure Coffee и в него усещам аромат на черен шоколад, но не и кафе. Crazy

Имат общи черти,но в никакъв случай не са еднакви аромати,като дори "подобни" би било доста пресилено да се каже,че са.Intoxicated е висок клас линеен аромат-супер качествено кафе->истинско кафе,а не буламач от Коста/Дънкин Донътс.

By kilian intoxicated харесвам доста повече, но  на мен лично ми прилича на шварц кафе , а не на еспресо, т. е. зависи какво кафе си търсиш bouquet

Парфюмна дружка си ми,но това е невъзможно.Освен парфюми колекционирам и кафе-насипно,пакети,миксове,капсули-от цял свят.Пия кафе 4-5 пъти на ден и Intoxicated е най-автентичното силно късо/турско кафе,което съм срещал.Не знам дали някое копие си пробвала,времето ли е било неподходящо,или рецепторите ти са били повлияни в този момент,но ако Intoxicated е "шварц" то всеки друг кафе аромат няма да го усещаш.Ела като се уговорим за парфюмна среща-ще донеса парфюма да си го обсъдим на място  Peace

Между анди тауер desert marocain  и lonestar memories кой е по-добър,дълготраен и т.н. Simple Smile?
Добър е относително понятие.Трайност-Lonestar Memories поне при мен беше така.

Моля за отзиви за Oscar de la Renta Pour Lui. Искам да го взема за подарък, четох 1-2 мнения тук в темата, но след това прочетох и ревютата във Фрагрантика и искам да разбера алдехидите и кожата ясно изразени ли са? Също ме интересува дали е прекалено силен и остър аромат.
За ориентир - мъжът харесва Кокорико и Avant Garde Lanvin.

Ако мъжа ти харесва Kokorico и Avant Garde има МНОГО голям шанс Pour Lui да не му хареса.Бих те посъветвал да се спреш на друг тип аромат особено ако мъжа ти не е на най-малко 40.
Имате ли любими следтренировъчни аромати?

В последно време основно
1.
2.
3.

Аромат за деня

# 66
TOM FORD (Plum Japonais)  смятате ли че е силен проджектва ли дълго време и ако да ,колко долу горе?
Заслужава ли си парите,все пак на том форд повечето парфюми от private-бленда са изключително скъпи и не са нещо особенно изключение може би прави TV,който пак е изключително надценен сравнен с Tabac Rouge като цена/качество дълготрайност.

# 67
  • Пловдив
Много благодаря за съветите за Pour Lui. Ще насоча търсенето си на другаде, понеже човекът не се интересува много-много от парфюми и ще мина на варианта той да си избере, за да не си хвърлям парите на вятъра.

# 68
Аз за след спорт слагам някой спрей  - в момента имам един на "Рефан". Парфюм, който да е подходящ за това време, мисля, че е Зеления чай на "Елизабет Арден". Общо взето, тогава се чувствам с повдигнат дух и пълна с енергия и искам нещо свежо и чисто. Не искам тогава да се чувствам "мадама с токчета-игли", а просто слъчево, пълно с живот момиче.

СОТД: Moon dance JHAG.

М/у другото, хубав чист аромат, но много подобен на другите Жулиети особено в базата. Сякаш има нещо в тези парфюми, което ги прави различни от другите, но еднакви помежду си. Бедях носа си, че усеща пачули и роза твърде много дори да ги няма, но явно има друга нотка, която е специфична и присъства в тях.

# 69

Парфюмна дружка си ми,но това е невъзможно.Освен парфюми колекционирам и кафе-насипно,пакети,миксове,капсули-от цял свят.Пия кафе 4-5 пъти на ден и Intoxicated е най-автентичното силно късо/турско кафе,което съм срещал.Не знам дали някое копие си пробвала,времето ли е било неподходящо,или рецепторите ти са били повлияни в този момент,но ако Intoxicated е "шварц" то всеки друг кафе аромат няма да го усещаш.Ела като се уговорим за парфюмна среща-ще донеса парфюма да си го обсъдим на място  Peace

Тази сутрин прочитайки коментара, естествено обилно се напръсках с intoxicated Grinning
Аз кафе не колекционирам, но за сметка на това обожавам да пия във всичките му разновидности,а миризмата на прясно смляно кафе ми е много любима. Нямам никакви съмнения за качеството на мострата ми, за трети път го нося,еднакво ми е било усещането, обаче на моята кожа началото  и средата е шварц кафе, еспресото го усещам чак в базата. Може парфюма само при мен за се държи така, но усещанията ми са такива. Peace

П.п. на парфюмна среща с удоволствие бих дошла, но като се има предвид че не живея в София, най -вероятно благородно ще завиждам отдалеч и ще чакам описания Simple Smile

# 70
Aз не бих казала ,че съм парфюмно суеверна.По скоро подбирам парфюма според случая,това как съм облечена и какво ми е настроението.Ексклузивите на Шанел слагам когато искам да изглеждам луксозно(е и тоалета гледам да отговаря), когато съм спортно облечена слагам нещо на Ермес  което по моите представи се слива с мен.Нали съм ограничена във вижданията си обикновено въртя 5-6 аромата.Иска ми се да откривам като вас красотата на гурметата,ама не ми се получава.Ще си карам с традиционните парфюми и това е.Да кажа за Сикомора.От 5 дни го ползвам и не се съобразявам с нищо.Проблема е ,че първия час го усещам и след това нищо.В началото е чист ветивер(на мен ми мирише на истинска дъвка),след това излиза малко пачули и след това нищо.Много странно.За съжаление виолетки вообще не усещам.Аз обаче съм тъпа и упорита и опитите продължават Mr. Green

# 71
BoMarina, WaltherP99, Hug
Аз все пак реших да пробван Aoud Café благодарение на една мила съфорумка. И да, не е за мен, но ММ намаза. При него изпъква много повече мускуса и не е толкова сладък.

# 72
TOM FORD (Plum Japonais)  смятате ли че е силен проджектва ли дълго време и ако да ,колко долу горе?
Заслужава ли си парите,все пак на том форд повечето парфюми от private-бленда са изключително скъпи и не са нещо особенно изключение може би прави TV,който пак е изключително надценен сравнен с Tabac Rouge като цена/качество дълготрайност.
Без да претендирам за велик познавач-синята слива за мен тук е страхотна, уникална и това ме накара след 5-6 теста да го взема-и за мен и за мъжо Crazy-опияняващ аромат, но мисля, че не е шлейфов, седи сякаш около кожата;
имам и Jasmine Rouge пак от Prive Blend-а, който за разлика от предния е доста по- натрапчив, но все така любим;
другото е "старата" Black orhid, която не сменям за нищо
Като цяло, за себе си за сега приключвам с г-н Форд-да интерестни са, но за тези пари има други бижута newsm78 Wink

# 73
  • Germany
Deetron, чудесно мнение  Hug Обичам хора с такова отношение към парфюмите и света  Hug

Тук и аз като Walther P99 да питам пред кого, защо и какво се очаква да прожектираш  Laughing
Ако е за офис, или официална среща, смятам, че не е подходящ и не би се приел добре от всички.
Ако е за късно парти, бар, среща с приятели, става. Трайност 3,48 часа  Mr. Green, това добре ли е? В първите 40-50 минути е доста интензивен, интересен и самобитен парфюм. Амбрата е доста тежка нота за мен и на моменти я усещам една идея по-мръсна и прашна, отколкото харесвам. Но пък прунолът чудесно я омекотява и допълва. В базата е много хубав парфюм, дървесен, силно подправков, аз лично го намирам мъжки, не бих го носила. Върху мен избива една кисела нота, вероятно шафранът, която ме дразни, но не съм го мирисала на мъж, а смятам, че там ще е добре. Не очаквай някакъв извънземен шлейф и сияж, в рамките на нормалното е  Peace
Не знам какъв ефект търсиш от този парфюм  Thinking
Скрит текст:
Ако целта е такава

Mr. Green Wink, не знам дали всяка жена би харесала този парфюм, трябва да си сигурен, че дамата харесва такъв тип аромати  Wink . В този случай смятам, че парфюмът само трябва да допълва мъжа, а не мъжа да бъде забелязан заради парфюма  Wink. А ако мъжа си струва и без парфюм ще го приемат, стига да има други достойнства  bowuu Mr. Green. Аз например, най-малко гледам колко време проджектва парфюма на някой мъж Mr. Green, други времеви показатели и умения са ми много по-важни  Wink Mr. Green, както и много други условия. Най-добре да се заложи в такъв случай на нещо, с което се чувстваш добре и себе си. Когато един мъж е уверен в себе си, и парфюмът му седи уверено  Peace
Късмет! Peace

# 74
  • София
Привет!
Моля, дайте идея за мъжки парфюм с кожена нотка, ненатрапчив, не остър, елегантен, фин и едновременно с това мъжествен. Да не е сладък, също е изискване  Blush

Общи условия

Активация на акаунт