Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 462
  • 754
  •   1
Отговори
# 180

Парфюм за деня(SOTD) - Rasasi Oudh Al Misk - И добре че него избрах, а не някой по-мощен и сладък аромат, защото милите ми колежки така са набримчили парното, че аха да си помисли човек, че вън е поне минус 20 градуса и сенга е над метър  Mr. Green
Зорлем колежките ще ме провокират да започна да се обличам фешън - с дебело палто и тънка тениска с V образно бие, и шал разбира се  Grinning
Хубав ден на всички.
Ти пък оплакваш ли се Laughing
И при мен е така и съм много доволна от този факт.
Цяла седмица бях с Feminite du bois, но вчера май прекалих с количеството.
Днес с La Panthere Cartier. Получих няколко комплимента от колежки, а питомниците ми явно ме свързват с него.  Разни майки ми докладваха.
Много ми се прияде шоколад, с тези ваши писания, но нямам от любимия ми. Crossing Arms
Отивам да си нафъскотя с PG04 Musc Maori Parfumerie Generale, току-виж ми мине.

Floriental Comme des Garcons- това ме заинтригува. Thinking

# 181
  • Germany
Ха, добър ден и от мен  Sunglasses
Голям мерак за Floriental  Grinning, да не ме биете после  newsm43 Истината е, че трябва да сте от моята кръвна парфюмна група, за да ви хареса. Дърво, подправки, гъсто сливово сладко, фин тамян и тъмна страстна роза. Има доста общо с Wonderwood, но е много по-траен, красив и различен. Много страст има в този парфюм, много  Mr. Green
Да си кажа и аз за Sebastiane Espresso Royale. Вал, явно на морето се държи по друг начин, щом го усещаш като капучино карамел. В работата ми сериозните пиячи на кафе (разбирай късо, ристрето, силно, поне 10-12 сила, черно) сме само трима и редовно ни забравят в доставките на кафе. Често сме принудени да пием масовите филтър кафе и капучино Карамел, та знам много добре, че този парфюм не ми мирише на него, грам дори. А иначе и аз имах големи очаквания от вашите хубави описания и мило отношение към парфюма, но и на мен не ми хареса.
Аз пък го усещам като кафе, което съм изсипала в марципанова (бадемова) паста и съм добавила един шус тъмен, ароматизиран ром. Ако е за ядене, ок, харесва ми. Дали искам да мириша така, не, не искам. На мен този парфюм ми е 1:1 ето с този любим марципан  Heart Eyes Винаги имам по една редичка на нощната масичка  Mr. Green

Парфюм за деня: Muschio Nobile Nobile 1942 и съм бяла и добра  Innocent 4470

# 182
  • София
Не е точно по темата, но преди време попаднах на много интересно интервю на топ парфюмерист - Оливие Кресп, в което той споменава, че нормално явление било, при цена на парфюм 65 евро, себестойността на самата парфюмна течност да е максимум 1,5 евро!?!  Shocked Rolling Eyes
Мисля, че преди време Атти беше споменавала нещо такова, но тогава ми се стори малко пресилно, а ето, че инфото й е потвърдено и то не от кой да е  Simple Smile
То не е тайна, Deetron, Лука Тюрин го изнася като официално инфо в една от книгите си. Ето тук може да се прочете малко по-подробно. Авторката на блога, Натали, е наш кадър, жалко, че вече се занимава с други неща и не пише. Просто тези цифри са малко известен факт, а книгите на Лука Тюрин най-вероятно скоро няма да бъдат преведени и издадени на български, защото издателство Пенгуин, което държи правата, няма търговски интерес от това дори и след преговорите на Натали с тях да направи превода безвъзмездно.

# 183
Истината е, че трябва да сте от моята кръвна парфюмна група, за да ви хареса. Дърво, подправки, гъсто сливово сладко, фин тамян и тъмна страстна роза. Има доста общо с Wonderwood, но е много по-траен, красив и различен. Много страст има в този парфюм, много  Mr. Green
Подкрепям напълно тези думи, днес го нося цял ден. Изключително траен е парфюма. За мен е много близък в средната си част с Уондърууд и съветвам всички хора обичащи последния да го пробавт задължително. Тамяна при мен е много мек и женствен и усещам много дървесна подложка. Парфюма е унисекс и не мога да го определя като повече мъжки. Спокойно може да се носи и от двата пола и е много хубав парфюм. Опаковката му вътре в кутията, самата кутия и шишето са също чудесни.
Много хора ме питат дали става за насляпо, става ако харесвате другите аромати на КГД и особено Уондърууд.

# 184
Много, много обичам Wonderwood, но има ли я в Floriental металната нотка, кoято присъства в повечето парфюми на CdG,  например като 888,  CdG 2, Wonderwood? Някои я определят и като мастило.

# 185
  • До сърцето...
karie, би ли споделила как е бюджетния аромат на Micallef, ако си го получила.

Аз се замислям за коледния им подарък  newsm78 (23 x 5 ml миньончета)

# 186
  • Варна
karie, би ли споделила как е бюджетния аромат на Micallef, ако си го получила.

Аз се замислям за коледния им подарък  newsm78 (23 x 5 ml миньончета)

Въобще не се замисляй  Two Hearts

А другия аромат поръчах на приятелка в Холандия, която ще идва преди Коледа, заради безплатната доставка там. Иначе още 25 Е до България и вече не е бюджетен Wink
Така че , тогава ще споделя  Peace

# 187
  • До сърцето...
Аз се замислям за коледния им подарък  newsm78 (23 x 5 ml миньончета)

Въобще не се замисляй  Two Hearts

Уф, едвам ме нави  Mr. Green  Ами още малко ще се подърпам, за успокоение на ММ и на съвестта ми, и си го поръчвам. Ама поради липса на приятелка в зоната на безплатната доставка, ще проверявам как стои стои въпроса с превозвачите.

# 188
  • Варна
Календарът на М.Micaleff абсолютно си заслужава, защото е включена и Ananda 30 ml, само тя (не знам защо й говоря в женски род) e 85 E, освен това е страхотен парфюм, а останалото количество сумарно си е 115 мл нишова парфюмерия и се запознаваш с почти целия бранд.
Направо удар в десетката. Бих го поръчала веднага, ако не се бях запознала с няколко от ароматите му. Ама ако слушам догодина, ще помисля  Crazy

# 189
Много благодаря за мнението ти, WaltherP99!  bouquet Не познавам старата версия, защото до сега някак си подминавах техните неща, но онзи ден реших да пробвам и ужасно ми хареса. Няма да поръчвам от сайт, директно от магазина, на който дадох линк щях да го купя. Но не успях да прежаля 200 евро, да му се не види.  Laughing
За да не се върна без нито един аромат, купих от летището за подарък на малкия ми син Sauvage Dior по случай студентският празник. Беше си го харесал. Във Виена цената му беше 67 евро за 60 милилитра, а на летището го намерих за 58.

Като се говори за рерормулиран парфюм не значи,че самия му аромат е  променен,или поне не задължително.Reflection Man за който споменах аромата си е същия,но трайността е на 1/2 от оригинала.Ако ще плащаш такава сума за Amouage бъди сигурна каква е трайността при теб.  Peace

Може и да не е свеж, но пък и да не е увяхнал. Joy
Шегувам се. Peace
Разкажи по-подробно за Bentley for Men Intense, дали пък няма да му хареса на ММ? Наистина се почудих какво да е, а искам да е изненада и то хубава. Hug

Bentley for Men Intense е супер подценен аромат-реалната му цена е доста по-висока.За някои първите няколко минути може да е малко труден,но след това и особено в базата е чудесна комбинация от ром,кожа и дървесни нотки,които се допълват чудесно от лек тамян.Парфюма е мъжкарски и за мен е подходящ за мъже на поне 30.Траен аромат определено с добър сиаж-не е някоя клубна бомба.Парфюмер-а е същия като на Encre Noire  Simple Smile

Deetron, Valleria, WaltherP99, благодаря за споделеното за Sebastiane - Espresso Royale. Брауни с кафе наистина не търся Simple Smile, но това капучино с карамел   ме заинтригува. Парфюма явно е хамелеон и се държи различно при различните хора, ще го търся за тест .

WaltherP99, при мен  Sweet redemption  на  лек  студ, циганско лято и дъжд, се е държал еднакво когато съм го носила. Но напълно те разбирам, че не харесваш променливи парфюми, все пак и аз не харесвам да се съобразявам с настроението на парфюмите си, желателно е да е обратното. Simple Smile
Ще споделиш ли мнение за armani privé ambre eccentrico?  Амбрата суха и прашна ли е като в ambre 114 или я усещаш  по скоро течна като в hermes l'ambre des merveilles ?

Ambre Eccentrico първо с проби се залъгвах,но реших да си го купя.Още първия път като го пробвах си казах "Хммм-повече от отличен,но има нещо в композицията на аромата,което ми е познато-не толкова като аромат,колкото като композиция" . След това като погледнах се оказа,че парфюмер-а е Калис Бекер , която е вътрешен парфюмер на Kilian , и е носа зад голяма част от портфолиото на бранда.Ambre Eccentrico има типичното за Kilian ДНК - супер добре подредена пирамида,без прекалена комплексност и без много метаморфози,като каквото е обявено в нотките това и получаваш,за разлика от много други брандове.
Ambre Eccentrico е почти изцяло линеен-сушени плодове , амбра , тонка и канела е това,което основно се усеща,с лек нуанс на хубава кожа,като за разлика от другия хора,с които съм го коментирал пачули почти няма.От плодовете тези,които се усещат по-явно са праскова и леееко стипцива слива.Аромата определено има точната за мен сладост,но ако не харесваш гурме-та направо го подмини.
Нямам идея какви идиоти са давали отзиви за трайността и сиаж-а във Фрагрантика-явно пак някой си е гласувал без дори да е виждал аромата на живо.Не веднъж съм споделял,че имам много суха кожа и трудно се задържат аромати на кожата ми,но Ambre Eccentrico е изключение.Има МНОГО добър сиаж , като аромата е също доста доминантен , като в заведение всички ще усещат вас на около метър и половина.

От няколко години Амуражите са реформулирани, тая година или от миналата някъде края са реформулирани и много от парфюмите съдържащи oak moss, и разни други съставки включително и creed-ове разни ysl и други,за това извода какъв е хората спират да купуват нишовите парфюми , и изгодните химии и се насочват към арабски ,дубайски, и разни други дълготраини парфюмчета подобни на тези или масла Simple Smile

1.Това НЕ Е вярно - Amouage до тази година НИКОГА не са били реформулирани.
2.Регулаторните изисквания на ЕС са от 2012-та,а не от тази,или миналата година.
3.Amouage не ги касаят тези условия и изисквания на ЕС-не е трудно да се сети човек защо,като точно това е ШОКИРАЩОТО - такъв бранд да си позволи реформулировки.
4.При Creed нещата са по-различни от всяка друга марка на пазара-нишова ,или не.
5.Почти всички реформулации последните години нямат НИЩО общо с изисквания на ЕС,а са от алчност на компании майки.
6.Споменатите изисквания могат да се избягват,и не малко фирми го правят.
7.Единственото вярно в целия ти пост,е че в момента доста често арабските копия/клонинги на известни дизайнерски аромати , са МНОГО по-близки го оригиналите на тези аромати,от колкото моментните им версии,които се продават в парфюмериите,които често са уникален боклук,който за нищо не става-това е неоспорим факт.Често ми се случва да ми звънят познати и да ме питат кое арабско копие да си купят,защото това,което има в парфюмериите няма много общо като аромат и трайност , с това което са свикнали.
Опитай се да пишеш по-грамотно и смени тона-ако не си забелязал само аз ти отговарям.

Снощи полузаспала го писах това за  Sebastiane - Espresso Royale. Вярно е ,че се усеща и аромата на хубав ром.Всъщност преди години имаше едни ликьори Хавана клуб,нещо такова усещам .Джибри в никакъв случай няма Simple Smile
Джинджифила за който Deetron спомена не го усещам въобще ,а обичам аромата му .
С удоволствие бих носила парфюм с изявен аромат на джиндифил,както и на бъзов цвят .Ако някой се сети за такива,нека сподели ?!

За джинджифила-какъв аромат точно търсиш? В смисъл джинджифил като сладки/пекарна с джинджифил,или нещо по-близко корена като го настържеш,че двете неща са различни.
"Бъз" има доста различни варианти-ако търсиш нещо,което да наподобява сок от бъз....не мога да се сетя на прима виста.

Не е точно по темата, но преди време попаднах на много интересно интервю на топ парфюмерист - Оливие Кресп, в което той споменава, че нормално явление било, при цена на парфюм 65 евро, себестойността на самата парфюмна течност да е максимум 1,5 евро!?!  Shocked Rolling Eyes

1.5 чак не (или поне е в момента т.е. края на 2015-та) , но повечето дизайнерски аромати самата течност в тях е между 3 и 6 евро за 100мл,а на нишовите до 15.Говорил съм си по темата с парфюмери,а имам познат,който е в производствения процес от 25 години.
Винаги шишето струва повече от течността.
Има и  аромати,които само течността за 100мл производствена цена минава 15 евро,но са малко - ако някой има интерес ще спомена кои са.
Според същите парфюмери обаче това е нормално,защото за да излезе един аромат на пазара са нужни стотици и понякога хиляди проби,имаш още сума ти други разходи.

Ха, добър ден и от мен  Sunglasses
Голям мерак за Floriental  Grinning, да не ме биете после  newsm43 Истината е, че трябва да сте от моята кръвна парфюмна група, за да ви хареса. Дърво, подправки, гъсто сливово сладко, фин тамян и тъмна страстна роза. Има доста общо с Wonderwood, но е много по-траен, красив и различен. Много страст има в този парфюм, много  Mr. Green

Ковачева парфюмна дружке моя - описанието ок,но къде сложи Wonderwood ?  ooooh! Двата аромата за мен имат толкова общо колкото
Скрит текст:
и
Скрит текст:

Wonderwood е супер мъжкарски аромат за костюм,бизнес срещи и офис среда.Floriental има доста малка близост с него и то най-вече в базата,но като цяло е съвсем различен....за мен.  bouquet
Днес от цялото това обсъждане помолих един приятел да ми го донесе Floriental за тест ... но честно казано МНОГО  повече ме впечатли другия аромат,който го помолих да ми донесе

Аромат за вечерта ще е

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 21:19 от WaltherP99

# 190
  • До сърцето...
Аз познавам бегло само Ananda Dolce и не ми допада неговото бадемово начало.
Но като гледам пирамидата на Ananda няма нищо общо с Долчето и  ще си го подаря  Laughing  Сигурна съм, че някои от ароматите няма да си ми по сърце, но пък опаковките са им сладки  Peace

# 191
  • Пловдив
Страхотен сок от бъз е Sublime Balkiss The Different Company.

# 192

Супер но аз поне в пирамидата на парфюма бъз не виждам?  newsm78

# 193

Супер но аз поне в пирамидата на парфюма бъз не виждам?  newsm78
Да няма, но е натуралистичен сок от бъз. Най-натуралистичния. Peace

# 194
Аз се замислям за коледния им подарък  newsm78 (23 x 5 ml миньончета)

Въобще не се замисляй  Two Hearts

Уф, едвам ме нави  Mr. Green  Ами още малко ще се подърпам, за успокоение на ММ и на съвестта ми, и си го поръчвам. Ама поради липса на приятелка в зоната на безплатната доставка, ще проверявам как стои стои въпроса с превозвачите.

В момента не е ли безплатна доставката в целия Европейски Съюз? Поне така пише при мен като вкарам произволен продукт в кошницата, какъвто и да е той. Аз си поръчах това нещо http://www.mmicallef.com/shop/gb/accueil/43-discovery-booklet-by … html#/booklet-man с безплатна доставка преди няма и 1 седмица, а вече пристигна днес. Има и проследяване на пратката в сайта на френските пощи. Ще споделя впечатления от тази непозната досега за мен марка след като изпробвам всичките от мъжката колекция.

Няма да те разколебавам с много идеи - от мен ето това предложение - много стило и приятно - Lancome Hypnôse Homme.
http://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Hypn-se-Homme-992.html

Хубав ден на всички  Simple Smile

За съжаление и него го при...ха   #Cussing out  като аромат.Актуалния аромат е да кажем-85% като оригинала.Като трайност...не питай-няколко часа.

WaltherP99, знаеш ли от коя година насам е реформулировката, за да потърся бутилка с по-стар баркод? Wink И аз предпочитам старата версия заради по-добрата трайност и шлейф. Иначе като аромат разликата е минимална според моя нос.

Може и да не е свеж, но пък и да не е увяхнал. Joy
Шегувам се. Peace
Разкажи по-подробно за Bentley for Men Intense, дали пък няма да му хареса на ММ? Наистина се почудих какво да е, а искам да е изненада и то хубава. Hug

Bentley for Men Intense е супер подценен аромат-реалната му цена е доста по-висока.За някои първите няколко минути може да е малко труден,но след това и особено в базата е чудесна комбинация от ром,кожа и дървесни нотки,които се допълват чудесно от лек тамян.Парфюма е мъжкарски и за мен е подходящ за мъже на поне 30.Траен аромат определено с добър сиаж-не е някоя клубна бомба.Парфюмер-а е същия като на Encre Noire  Simple Smile
Качествен и траен аромат, но не е свеж и според мен е най-подходящ за мъже с афинитет към сладки парфюми. Пролетта сладостта ми дойде прекалено много, но тези дни го разносих отново и за това хладно време си е перфектен.

Общи условия

Активация на акаунт