Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 180
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Something new, Premier Figuier Extreme е на първо място сандалово дърво, а чак след това смокниново. Кокос няма при мен никакъв.
За мен, като лично усещане върху кожата ми, сандаловото и смокиновото дърво са 50 на 50. При ММ 60 на 40 в полза на сандаловото дърво. Simple Smile Но при него винаги дървесните нотки изпъкват повече.

Scintillia, ако е любител на Chanel, може да пробва Egoiste Chanel. Също и La Nuit de l`Homme Yves Saint Laurent (за него не знам дали се намира по-магазините, обаче).

# 541
Something new, Premier Figuier Extreme е на първо място сандалово дърво, а чак след това смокниново. Кокос няма при мен никакъв.
За мен, като лично усещане върху кожата ми, сандаловото и смокиновото дърво са 50 на 50.

Корегирах си поста, но вече си ме цитирала. Така става, като разговарям с някой и пиша едновременно.
Ще ме прощавате.  Embarassed

# 542
Денси, а колко различна е реформулировката от старата версия на Адикт? Новата бутилка съм пробвала само на блотер.
Ами за големите фенове си е доста, аз новия го усещам много по-лек, нетраен, цветен и разводнен, разблудкавен даже.

# 543
Дезидерата, и аз така Grinning Чета и си се кефя. А сега вадя и големия молив с тефтера Flutter
Шалимар имам ЕДП и ползвам, един от любимците ми е.

Като имаш Хипнотик и Шалимар за какво са ти други? Hug
То и аз се чудя защо имам други....

А Cuir Beluga и Angelique Noire? Защото това за мен вече е самото съвършенство.
Иначе второстепенни красиви и класни ванилии са в петиците- Eau Premiere и EdP.

Останалите ми любими ванилии класифицирам като кежуъл, удобни, гушливи, гальовни....
Vanille Exquise на Гутал е разкош! Както и Diptyque Eau Duelle, но те са ми в категорията "мистериозни, тъмни ванилии".
Ох, отивам да събирам багаж! Ще си нося Неро Ассолуто, пак дървесна ванилийка. МекиШка обаче. Като за планина. Или пък да взема и Гуталката.... Thinking

Денси, мерси за отговора.

# 544
Записах си, ама... не са ми по възможностите, просто няма къде да се запозная с тези прекрасно звучащи аромати, а на сляпо не ми се поръчва, че се олях напоследък Mr. Green
Само да добавя, че май съм единствената, на която О Премиер не допада, ама никак. Оригиналът - също. Исках много да харесам първия, но не се получи.. По описания и похвални слова звучеше като аха и да намеря Светия Граал, но не би.
Приятно изкарване в планината!

# 545
  • Чукарландия
Дезидерата, и аз така Grinning Чета и си се кефя. А сега вадя и големия молив с тефтера Flutter
Шалимар имам ЕДП и ползвам, един от любимците ми е.

Като имаш Хипнотик и Шалимар за какво са ти други? Hug
То и аз се чудя защо имам други....

А Cuir Beluga и Angelique Noire? Защото това за мен вече е самото съвършенство.
Иначе второстепенни красиви и класни ванилии са в петиците- Eau Premiere и EdP.

Останалите ми любими ванилии класифицирам като кежуъл, удобни, гушливи, гальовни....
Vanille Exquise на Гутал е разкош! Както и Diptyque Eau Duelle, но те са ми в категорията "мистериозни, тъмни ванилии".
Ох, отивам да събирам багаж! Ще си нося Неро Ассолуто, пак дървесна ванилийка. МекиШка обаче. Като за планина. Или пък да взема и Гуталката.... Thinking

Денси, мерси за отговора.

Cuir Beluga и Angelique Noire не ги познавам, няма и как да се запозная с тях, но си имам Шалимар, а сега и една неочаквана ванилена любов - от първо помирисване: L`eau The One Dolce&Gabbana. Ето тази ванилия съм чакала досега. Или пък съм настроена за нея точно в този момент. Догодина може и да не ми е любима, но сега ми е прекрасна. Peace

Поднових си Jil Sander No 4 Jil Sander, намерих го изгодно, пък ми е в топ 10. Красавец. Heart Eyes

Поръчах насляпо Nilang 2011 Lalique, но има една горчива нотка в него, която не ми харесва и сигурно ще се разделяме. Ще го оставя да поотлежи, да го пробвам пак, може и да се харесаме, но не залагам големи надежди. Hug

# 546
От Мансера пробвах Роза и шоколад. Ни роза, ни шоколад-чист марципан, аромат който мирише на такъв от 5-10 лв не повече. Имаше тук едно форумно хитче преди време един детски аромат ходихме да издирваме по супермаркетите ама не му помня името на него мирише ама той беше 5 лв. Някакъв бон бон забравила съм го.

# 547
Ауу кофти. Аз поръчах току-що 10-тина проби от парфюми на марката и ще ги видя как са, въпреки, че не съм на такава вълна, но сравението с Монтал ме накара да съм любопитна за проби.
Да Малиция Бон-Бон са парфюмчетата от 5 лв., които са си готини. Детето има едно на мляко.

Напоследък получих доста проби от нови парфюми на Аник Гутал и други и пробвам всеки ден. Ще дам впечатления скоро.

The One Dolce&Gabbana за мен е чудна ванилия.  Heart Eyes

# 548
  • Чукарландия
Поръчах Indian Dream Mancera. По описание чудесен, пък да види. Като го получа, ще ви пратя пробички, защото аз не мога да описвам. Но ще мога да ви кажа дали ми харесва или не. Това поне със сигурност... Joy

# 549
О, BBeLLa ме подсети да си подновя The One, купонджийската ми ванилия.  L'eau и него много харесвам, въпреки че не съм купувала бутилка.

Ето това също е много хубава ванилия с нероли и малини, с маршмелоу в базата. Пухкава с въздушна консистенция като пролетно облаче в синьо небе. Heart Eyes
Прави невероятен шлейф, и е много хвален и прехвален аромат:
http://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Dolce-Gabbana-P … -Femme-15335.html

# 550
Денси, ами то от проби глава не боли Peace Аз от удовете им проби  не поръчах защото не ми се носят ни Мансера, ни Монтал. Точно за тази Малиция става въпрос имала съм я , в момента в който се напръсках с роз -шоколад се сетих за нея. При теб може и друго да изкара знае ли се.

# 551
Здравейте, прекрасни Hug!
Аз, пак имам питане.
Някой познава ли това Vanille Frangipanier Laurence Dumont for women
или нещо др. на марката, и има ли ги в БГ?

# 552
  • София
densi, something new - благодаря Ви за включванията по Premier Figuier Extreme.  Hug

Колкото до Мансера - нямам идея дали марката се появава като плод от някакво разделяне в Монтал, но моето усещане е, че авторите на Монтал целят да реализират нова концепция чрез тази марка. А именно, познатите ориенталски аромати, които Монтал и други подобни компании пускат, да бъдат представени в един омекотен, тих, европейски и заоблен вид, който ще достигне по-лесно до по-голяма част от потребителите, които тепърва се запознават с дървесата и розите на изтока  Simple Smile

От няколкото теста, впечатленията ми от Мансера са много позитивни, и че в по-голямата си част представялават по-мек и благ прочит на познатите монталски композиции, и ако си представим, че има мост между изтока и запада, а Монтал стои подчертано по-близо до изтока, то Мансера пък е западната братовчедка  Simple Smile

В този ред на мисли, по-твърдите фенове на Монтал, като densi например, може да останат разочаровани, защото някои от парфюмите на Мансера ми се сториха съвсем в европейски стил, което ме кара да си мисля, че целата е да се прихване интереса на дамите, които се плашат от Монтал, както и на мъжете след техните 25-30г, когато започват да се интересуват от по-специфични и най-вече дървесни аромати, но в една по-умерена доза.

Йоан Владимир - да, не се учудвам, че Мансера не ти допадат. От постовете ти съм си изградил представа за теб, че нито Монтал, нито Мансера биха ти приковали интереса.

Момичета и момчета, дайте ми моля ви няколко предложения за мъжки парфюм в групата woody-spicy  с лекичко сладка нотка, в никакъв случай нишови или лимитирани. Обещах на един приятел да му препоръчам към какво да се насочи в магазина като си търси нов аромат. Знам че в момента ползва Allure Homme Sport Eau Extreme Chanel, но иска някой по-зимен.

Няма да те разколебавам с много идеи - от мен ето това предложение - много стило и приятно - Lancome Hypnôse Homme.
http://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Hypn-se-Homme-992.html

Хубав ден на всички Simple Smile

# 553
  • София
something new, Deetron, благодаря за предложенията.   bouquet

А от La Nuit de L'Homme Yves Saint Laurent кой от вариантите бихте препоръчали, като най-доближаващ се до това което търся?

# 554
Ами съжалявам да кажа, че толкова велик парфюм като Addict при мен е толкова прост, но е такъв.

Ако трябва да преформулирам питанката, то е че търся ванилия, но класна и с характер, в комбинация с нещо плодово и дървесна/смолиста/сандалова подложка newsm78 Има ли такова произведение изобщо или?
Предложенията ми за плодова или дървесна, класна ванилия
Аз претърпях сериозна метаморфоза във връзка с ванилията и от отявлен ванилофоб, станах върл почитател. Но бягам от ванилии, които ми приличат на готварския ванилин и ми простеят.
Може би и този парфюм да предложа, той обаче е сладък, освен ванилов, но пък за мен много се доближава ароматът до Мексиканската ванилия, която е една чудна ванилия.

Общи условия

Активация на акаунт