Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 184
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
Доколкото съм чела или по-точно доколкото успях да разбера, Mancera е марката, под която се произвеждат парфюми, след разделяне на Монтал, вследствие на съдебно дело. Това, струва ми се, е и обяснението за различните адреси изписани на флаконите на Монтал, като първоначалния им официален магазин в Париж бил затворен преди няколко години.
Имам само Roses & Chocolate на Mancera и много си го харесвам. Аромата, за мен, е фин черен шоколад. От време на време усещам и кафе въпреки, че липсва в описанието му. Траен е, без да е натрапчив, ванилията е лек фон, създаващ топлотата на парфюма, без да взема връх и да блъска на евтино сладкарско изделие. Не мога да преценя шлейфа му, струва ми се, че е по-прибран парфюм. Или, както писах наскоро на една съфорумка, с него си представям просторно френско кафене, с изискани десерти, украсено в пролетно време със свежи рози, чиито аромат се разнася от време на време от лекия ветрец.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 10:00 от gumenka

# 526
Момичета, имам питанка Hug Рових се в стари теми /беше ми удоволствие/, но нищо не открих..
Обмислям покупка на Диор Адикт в синята бутилка, но никъде не намирам инфо за действителното разгръщане на аромата. Да, тествала съм го неколкократно, но не ми е било цел да се задълбочавам. Навсякъде мненията са, че ароматът е една гола ванилия и толкова. Любопитна съм дали наистина е така при вас? Разбира се, че ще се тества преди покупка, но пък е толкова нахъсващо да ви чета, темата е своеобразен оазис на вдъхновение и позитивизъм  Heart Eyes

# 527
Elian, понеже си го тествала неколкократно, а въпреки това все още обмисляш покупка, вероятно не те е грабнал достатъчно.  Hug Не го мисли, а си вземи аромат, който ще ти грабне сърцето, и пет пари няма да даваш дали е гола ванилия или не. Защото понякога и от това имаме нужда.  Grinning

Остави ги "навсякъде мненията", едни мразят ванилия и я избягват, други са разочаровани от реформулацията. Тук има много почитателки на Адикт, и предполагам ще се включат.

Как те кара да се чувстваш? А Хипнотичната отрова познаваш ли, (като е станало дума за ванилии и Диор)?
И ако не те "вади от обувките" и не те кара да чуваш симфоничен оркестър, защо си се насочила към него?

# 528
Обмислям покупка на Диор Адикт в синята бутилка...
Навсякъде мненията са, че ароматът е една гола ванилия и толкова. Любопитна съм дали наистина е така при вас?
При мен се прояви така. Монотонна, простовата, кухненска ванилия.   Confused
Съветвам те, ако искаш да го купиш - само след проба с напръскване и то не една.  Peace

# 529
Elian, понеже си го тествала неколкократно, а въпреки това все още обмисляш покупка, вероятно не те е грабнал достатъчно.  Hug Не го мисли, а си вземи аромат, който ще ти грабне сърцето, и пет пари няма да даваш дали е гола ванилия или не. Защото понякога и от това имаме нужда.  Grinning

Остави ги "навсякъде мненията", едни мразят ванилия и я избягват, други са разочаровани от реформулацията. Тук има много почитателки на Адикт, и предполагам ще се включат.

Как те кара да се чувстваш? А Хипнотичната отрова познаваш ли, (като е станало дума за ванилии и Диор)?
И ако не те "вади от обувките" и не те кара да чуваш симфоничен оркестър, защо си се насочила към него?

Дезидерата, всичко, което си описала е точно и на място Heart Eyes
Имам Хипнотичната отрова и много ме радва, за съжаление мога да я нося само в студено и мрачно време, тогава ме стопля и ме кара да се чувствам уютно и стилно. Адикт съм го тествала години преди да започна да се интересувам от аромати, грабна ме определено, но досега не съм обмисляла покупка. Ванилия обожавам, но ако Адикт е моноаромат, ще се откажа. От друга страна би ме отказало и ако парфюмът е накъртващо сладък, каквито за мен са Хипноуз и Ла Ви Е Бел на Ланком. Пирамидата на Адикт е моя и освен ванилията присъстват тонка и сандалово дърво, къпина и портокалов цвят, които са търсени от мен компоненти. Въпросът е дали се появяват изобщо или избива само ванилията..

# 530
Момичета, имам питанка Hug Рових се в стари теми /беше ми удоволствие/, но нищо не открих..
Обмислям покупка на Диор Адикт в синята бутилка, но никъде не намирам инфо за действителното разгръщане на аромата. Да, тествала съм го неколкократно, но не ми е било цел да се задълбочавам. Навсякъде мненията са, че ароматът е една гола ванилия и толкова. Любопитна съм дали наистина е така при вас? Разбира се, че ще се тества преди покупка, но пък е толкова нахъсващо да ви чета, темата е своеобразен оазис на вдъхновение и позитивизъм  Heart Eyes
Аз съм един от най-върлите фенове на синия Адикт тук. Нося го страшно много и то зимата в огромни количества от 10 напръсквания. Онзи ден го носих с две напръсквания и ми беше страшно готино. Гола ванилия определено не е, но няма много съставки и въпреки уникалната си трайност и шлейф някакви големи развития не търпи. Просто те няма от къде да дойдат.
Ако желаеш си го вземи, защото той претърпя промени и синята, стара бутилка все по-рядко се намира.
Този парфюм се тества задължително на варата с хубаво носене и напръскване, а не по блотери и ръка. Тества се също така няколко пъти.

gumenka, благодаря!  Hug  bouquet
Чела съм нещо сега се сещам, но не съм се задълбочавала, защото аз съм страшен фен на Монтал и си ги купувам тях.
Ще търся явно проби и отливки от тези парфюми, за да ги видя.

# 531
  • София
Deetron, благодаря за мнението за CH Prive man.Аз не зная,но мисля че многократно съм споделяла,че имам някакъв сантимент към бранда, защото един от най-добрите мъжки аромати, които някога съм познавала е 212 Man /първообраза/, а пък и на ММ му стои вълшебно.Затова като видя нещо ново все се надявам да е точно толкова добро, колкото и фаворита.Колкото до серията CH на мен най-много ми допада от тези, които съм пробвала CH Sport.

# 532
Обмислям покупка на Диор Адикт в синята бутилка...
Навсякъде мненията са, че ароматът е една гола ванилия и толкова. Любопитна съм дали наистина е така при вас?
При мен се прояви така. Монотонна, простовата, кухненска ванилия.   Confused
Съветвам те, ако искаш да го купиш - само след проба с напръскване и то не една.  Peace

Бижу, оххх, сега и кухня Laughing То направо с една ванилова захар в джоба май е по-удачно.. Ако трябва да преформулирам питанката, то е че търся ванилия, но класна и с характер, в комбинация с нещо плодово и дървесна/смолиста/сандалова подложка newsm78 Има ли такова произведение изобщо или?

# 533
  • Франция
Аз искам да ви попитам какви са тези парфюми Mancera за които се говори от няколко страници постоянно? Аз не съм ги пробвала и чувала докато тук не се заговори за тях. Атти написа Mancera равно на Монтал и това ме озадачи. Видях ги по сайтове и поразгледах, чета и вашите мнения, та ми е интересно повече да се разкаже за тях.
Цитат
Къде в Бг официално продават Mancera?
Никъде или поне аз не съм ги виждала, а обикалям парфюмериите абсолютно всеки ден.
densi, Mancera са рядкост и тук, но не се вкарвай във филми. Засичала съм ги, ако не ме лъже паметта, в бутика на Jovoy в Париж, но от първо помирисване не ме спечелиха за подробно разучаване - гурмета отвъд представата ми за носимост, че дори и за ядливост  Peace
Не помня какво е било и ако ги засека пак, непременно ще обърна внимание на ароматите, които Deetron препоръча, по първата си среща с тях я помня като разочарование.

# 534
densi - Би ли споделила, а и който друг поиска разбира се, дали Traversee du Bosphore и Premier Figuier Extreme имат потеницал да стоят добре върху мъж?
...Смокинята може да пробва да, но аз лично не я усещам като унисекс и не си представям много как би стояла.
ММ разносва това лято Figuier Extreme. Бих казала, че доста добре му стоеше. При него най-силно се усещаше сандаловото дърво, после смокинята (по-точно смокиновият лист). Така че, бих го определила като дървесно - зелен аромат. Сладостта беше съвсем леко загатната. Трайността около 8 часа. Все пак много си зависи от кожата, защото при мен аромата беше с повече кокос и по-малко сандалово дърво и съответно доста по-сладък.

# 535
  • София
Момичета и момчета, дайте ми моля ви няколко предложения за мъжки парфюм в групата woody-spicy  с лекичко сладка нотка, в никакъв случай нишови или лимитирани. Обещах на един приятел да му препоръчам към какво да се насочи в магазина като си търси нов аромат. Знам че в момента ползва Allure Homme Sport Eau Extreme Chanel, но иска някой по-зимен.

# 536
Аз съм един от най-върлите фенове на синия Адикт тук. Нося го страшно много и то зимата в огромни количества от 10 напръсквания. Онзи ден го носих с две напръсквания и ми беше страшно готино. Гола ванилия определено не е, но няма много съставки и въпреки уникалната си трайност и шлейф някакви големи развития не търпи. Просто те няма от къде да дойдат.
Ако желаеш си го вземи, защото той претърпя промени и синята, стара бутилка все по-рядко се намира.
Този парфюм се тества задължително на варата с хубаво носене и напръскване, а не по блотери и ръка. Тества се също така няколко пъти.

Денси, мерси за съветите! Явно пирамидите са подвеждащи, понеже пирамидата на Адикт е двойно по-богата от тази на Хипноуз, а последният го усещам доста по-сложен и с развитие в сравнение с Адикт.
Напоследък нищо не ме грабва в БЗ, а възможност за нишови придобивки в град като Пловдив няма Confused

# 537
densi, Mancera са рядкост и тук, но не се вкарвай във филми. Засичала съм ги, ако не ме лъже паметта, в бутика на Jovoy в Париж, но от първо помирисване не ме спечелиха за подробно разучаване - гурмета отвъд представата ми за носимост, че дори и за ядливост  Peace
Не помня какво е било и ако ги засека пак, непременно ще обърна внимание на ароматите, които Deetron препоръча, по първата си среща с тях я помня като разочарование.
Благодаря! Hug  bouquet
Гледам ги по обичайните сайтове са на супер прилични цени и има проби. Бутилките обаче са по 120 мл., което е убийствено за мен.  Sick

# 538
Денси, а колко различна е реформулировката от старата версия на Адикт? Новата бутилка съм пробвала само на блотер.

Something new, на моята кожа Premier Figuier Extreme също е на първо място сандалово дърво, а чак след това смокиново. Кокос няма при мен никакъв.

Elian, има, има такива ванилии. Да вадим ли списъците?
Познаваш ли Шалимар?

Ей, не мога да публикувам от навалица! Така най я обичам темата!

# 539
Дезидерата, и аз така Grinning Чета и си се кефя. А сега вадя и големия молив с тефтера Flutter
Шалимар имам ЕДП и ползвам, един от любимците ми е.

Общи условия

Активация на акаунт