Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 204
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
Ковачева, досега избягвах да пробвам тази нова роза на Byredo, защото нямам късмет с техните парфюми по принцип (Rose Noir беше просто окей, но без въображение и по-сладък отколкото искам). Ще пробвам този Rose of No Man's Land макар че този медицински акорд, който споменаваш, ме притеснява. Видях, че има и папирус. Интересно как е изразен.

Все още нося летни парфюми, но напоследък носих и Jo Malone Red Roses, Chanel 1922, както и L'Artisan Tea for Two, който е повече зимен за мен. Някой спомена и Bottega Veneta--невероятен е точно в този сезон и дори не знаех колко ми е липсвал.

Пробвах Essences Incensées Jasmin Eau de Parfum на Diptyque--все едно съм се поляла с жасминено масло.

За мен също Praline de Santal не е никак мръснишки  Peace  Уютен е да, по спомени, но някак си неоформен, като музикално произведение в което композиторът не е посочил dynamics, и изпълнителят не знае коя нота има акцент, кой пасаж е форте....

# 511
  • Бургас

Привет момичета и момчета  Hug
Може ли малко помощ относно този аромат:
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Habit-Rouge-Eau-de-Toilette-16.html
Как го намирате като цяло? Има ли нещо сходно, с което да се сравни или е уникален?  Simple Smile Не съм го пробвала никога, а ми стана интересен и искам да го взема за подарък. Виждам обаче, че доста хора във Фрагрантика са на мнение, че е по-скоро класически и за по-възрастни мъже. Аз исках да го взема на любимия, а той е в средата на 30-те, както и аз. Не е проблем да остане и за баща ми, естествено, скоро ще има рожден ден  Laughing, но все пак бих искала да чуя мненията ви!   bouquet

За мен не си заслужава парите-да за мъже над 40 е.Това за годините е относително да ти кажа-никога не съдя за хората по годините им.Има такива,които  на 26 се чувстват пенсионери вече,а и такива на 50,които са редовно по заведенията.
Дай някаква примерна пирамида,нишов ли да е парфюма и горе-долу в какъв ценови диапазон би желала да е подаръка.Какви неща харесва половинката ти като аромати?

WaltherP99, Засега покупката се отлага, защото  в крайна сметка подарих A*Men Pure Malt Creation Thierry Mugler, който бях купила преди няколко седмици. Мислех да не давам него, защото приятелят ми вече е ползвал две други версии от същата серия и ми се искаше да го изненадам с нещо друго, но не ми остана време. Въпреки това, ще се радвам да предложиш други варианти, по-нататък със сигурност ще взема още нещо. Любимият като че ли харесва по-сладникави парфюми по мои наблюдения. Ейнджълите са подаръци от мен, тях аз ги харесвам много, но и той ги носи с удоволствие. Иначе част от другите, които е ползвал са: Allure Homme Sport Eau Extreme, Gaultier 2 Jean Paul Gaultier , Le Мale, Kokorico, Fleur du Mâle, Tasmeem Men Rasasi, John Varvatos John Varvatos , Dark Rebel John Varvatos /последният си го донесе сега/. Във всички изброени на Жан Пол Готие има по нещо, което мен лично ме дразни. Тъй като не познавам почти нищо от нишовите предложения, не държа да са такива. Психологическата ми горна граница са върти около 120 лв., ако е нещо под 100 лв. още по-добре  Laughing
Като пирамида не мога да кажа точно, но така като гледам и двамата харесваме да има сладост, кафе /не капучино/, кожа, дървеса разни, но не мога да определя какви, подправки, розите също не пречат.  Grinning
Между другото в последно време много се заглеждам по тези двата, за които говорихте по-рано:
http://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Tobacco-Blaze-21365.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/La-Yuqawam-Homme-19668.html

За първия си изградих представа, но вторият също ми е много интересен. Ще се радвам ако споделиш малко повече за него.  Praynig
Никога не съм имала Montale или Mancera, само съм чела за тях. Наскоро пробвах две мостри от Mancera:
http://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Aoud-Line-24775.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Roses-Chocolate-18043.html

И двата ми харесаха, но първият като че ли ми идва една идея по-остър отколкото мога да понеса. Може би на мъжка кожа ще ми хареса повече.
Шоколадовият е чудесен, определено ми допадна. Много ми се иска ако някой го е пробвал, да го сравни с Roses Vanille, за който писахте по-горе.  Simple Smile
И последно да се похваля, че се сдобих с Traversee du Bosphore. Не ви послушах и го поръчах без тест, на сляпо, но не сгреших. Чудно разкошен е - мек, сладък, с най-фината кожа. Densi, благодаря за описанието, точно така го усещам.  Heart Eyes

# 512
  • Чукарландия
Да не би да си имала близки срещи с Даймъндс?

Не само Даймъндс... Код, Мод, Сенси, Менси, Си, Ми, Бели, Черни, Мании летни, зимни... Нищо не ме обича от тях и не ме отразява. Както пък и аз не ги отразявам. Не говоря за Prive сериите. Тях не съм имала честта да ги тествам. Hug

# 513
И последно да се похваля, че се сдобих с Traversee du Bosphore. Не ви послушах и го поръчах без тест, на сляпо, но не сгреших. Чудно разкошен е - мек, сладък, с най-фината кожа. Densi, благодаря за описанието, точно така го усещам.  Heart Eyes
Моля, пак заповядай! Hug  bouquet
Днес го нося отново и просто е разкошен този парфюм в това топло, но все пак мрачно време навън. Вътре също ме радва. При напръскването усещам кожата доста силно и това леко ме тряска, но после става балсам. Добре че не са набутали още кожа, защото нямаше да мога да я понеса и в грам повече.
Смятам да си купя и Premier Figuier Extreme.

# 514
  • София

Не само Даймъндс... Код, Мод, Сенси, Менси, Си, Ми, Бели, Черни, Мании летни, зимни... Нищо не ме обича от тях и не ме отразява. Както пък и аз не ги отразявам. Не говоря за Prive сериите. Тях не съм имала честта да ги тествам. Hug
Недей Приветата. Сериозно. Беля на главата са те. Особено Аметистовата кожа. Години наред вече го мисля и дебна, това изключително рядко ми се случва за парфюм, все си намирам нещо друго да ми привлече вниманието, обаче край, вече съм го пробвала  Confused

# 515
  • Чукарландия

Недей Приветата. Сериозно. Беля на главата са те. Особено Аметистовата кожа. Години наред вече го мисля и дебна, това изключително рядко ми се случва за парфюм, все си намирам нещо друго да ми привлече вниманието, обаче край, вече съм го пробвала  Confused

Ааа, значи без да искам съм излъгала! Извинявам се. Имам 50-тичка от Аметистовата кожа. Любов... Heart Eyes

# 516
  • София
densi - Би ли споделила, а и който друг поиска разбира се, дали Traversee du Bosphore и Premier Figuier Extreme имат потеницал да стоят добре върху мъж?

veka - да, имам впечатления. Според мен, този нов аромат на Carolina Herrera е приятен и модерно издържан в стила на Thierry Mugler A*Men Pure Wood и A*Men Pure Malt, само че е по-тънък и фин. Леко сладникав, леко подправъчен, леко дървесен. Нотката на уиски е по-скоро лек намек отколкото водещ мотив. Смятам, че младите модерни момчета биха го харесали лесно. За мен, основния му недостатък е липса на подчертани характер и сила, за да ме грабне до там, че да го похваля подобаващо  Simple Smile
Честно казано, CH Men Prive би ми бил ултра любим, ако го бях срещал преди да кажем 5-6 години, защото има всички характерискити да бъде хит, но за сегашния ми вкус, не усещам у него достатъчно плътност, дълбочина и индивидуалност. Разбира се, всеки с мнението си и за други може пък да бъде перфектния аромат от към елегатност, сексапил и ненатрапчивост.

Ако трябва да съм честен, другите нови издания на Carolina Herrera - CH Men Grand Tour и CH Men Africa са по-добри парфюми. Сърдечно препоръчвам също по-стария, но прекрасен и много изтъчен Carolina Herrera Chic For Men  Heart Eyes

KDS - ще си позволя да се включа в диалога ви с WaltherP99 Simple Smile
Моят съвет относно Mancera e да опиташ най-вече Aoud Black Candy - супер кадифен, мек, топъл, дървесен, сладникаво-восъчен, изкушаващ, опияняващ... Думи нямам да го опиша  Heart Eyes  Розата в него е изключително деликатна и ненатрапваща се. За моя вкус, тази Мансера е страхотно предолжение, което едновремено е ориенталско, но съставено по начин, които който ти грабва вниманието и не го пуска, независимо дали човек си пада по ориенталски магии  Simple Smile Това, което ме пленява в Aoud Black Candy е един особен и влудяващ контраст между две противоположни усещания - хем е изкусителен и съблазняващ, но същевременно е чист и невинен  Crazy Предполагам, че това противоречие идва от белия муксус - той винаги дава едно звънливо и много чисто, невинно усещане.

Друг от по-дървесните, който ми допада е Mancera Aoud Line - тук вече се усеща по-здраво и по-осезаемо типичното арабско влияние - дървесината е подчертана и водеща, но пак е далече от мощните уудове на Монтал. Също отличен парфюм от Мансера.

Сега се сетих и още нещо. Преди време, бях споменавал може би един от най-най-най-любимите ми парфюми, които бих могъл да определя като един вид "личен парфюмен подпис".

Ted Lapidus Black Soul Imperial for men - http://www.fragrantica.com/perfume/Ted-Lapidus/Black-Soul-Imperial-12949.html
Скрит текст:
Цената му он-лайн не е висока, да не кажа, че обидно ниска за това, което дава всъщност, но това е лично мнение, пък и нямам нищо против да има повече такива прекрасни и достъпни аромати.
В последната му версия, нотките са различни от тези описани във fragrantica. Извинявам се, че се повтарям с по-стар пост, но ми се иска да спомена отново нотките от актуалната версия - Bergamot, Rosemary from Morocco, Roasted coffee, Geranium of Egypt, Nutmeg, Saffron, Oud wood, Leather, Gold tobacco.

Аромата му напълно отговоря на името си - наистина е тъмен, улегнал, има дълбочина, доволна доза сериозност, характер. Може би най-точното му определене е подправъчно-дървесен, освежен от мента и кафе. Знам, че нито е секси, нито е хитов и може би за много хора ще е пенсионерски, но Ted Lapidus Black Soul Imperial винаги ми въздейства отлично, и за това ми се искаше да го споделя Simple Smile

Разбира се, има ощ десетки страхотни нови дървесно-опушени предложения като Givenchy Gentlemen Only Intense или пък Issey Miyake Nuit d’Issey for men.

Сега си прочетох поста открай докрай и ме обзе неприятното чувство, че съм станал тотален пенсионер, щом харесвам предимно някакви дървесно-балсамови опушляци  Mr. Green

# 517
  • Бургас
Благодаря, Deetron!   bouquet
Сега съжалявам, че не си поръчах и мостра на Aoud Black Candy...Даде съвет да го опитам като подходящ за подарък на любимия или подходящ за мен? Според теб би ли стоял добре на жена? Моля те за мнение, като имаш впредвид, че съм пробвала другия, който спомена - Mancera Aoud Line. Хареса ми, даже доста, но ми идва по-остър, отколкото мога да понеса на себе си. Предполагам, че на мъжка кожа ще ми допадне повече.
Благодаря, че спомена отново и Ted Lapidus Black Soul Imperial for men, бях го забравила  Simple Smile Заинтригува ме в стария ти пост и реших, че трябва да се пробва, но тъй като идваха топлите месеци, го отложих.
Относно CH Men Prive - и аз го гледах, но не ме впечатли /за сравнение старият CH Men ми е сред любимите мъжки аромати/.  Peace

# 518
WaltherP99 ,
Mandorlo di Sicilia  смятам да нося сега и през т.нар. циганско лято, ако има такова. Понякога човек може да ползва нещо и в зависимост от настроението си, а аз сега имам такова - сладко бадемово настроение.
За зимата съм приготвила и се чувствам добре с уникалния http://www.fragrantica.com/perfume/SoOud/Nur-10016.html , но съм го ползвала и късно лято, и през есента, ако обстановката е предразполагала.
 Peace

Да за есента е ок-не знам дали е при всички,или само при мен-като вали и въздуха е "влажен" парфюма се променя доста към нещо като флорален микс от натрапчив жасмин с микс от мускус и евтин цитрус.Може да е само от моята кожа,но съм забелязал,че винаги става тази трансформация след около час при споменатите атмосферни условия.
Никога не бях чувал марката SoOud признавам си  Embarassed

2. До каква степен се усеща пипера? Взех си мостра от новия Russell Westbrook Byredo - ДОСТА е интересен-комбинация от ветивер,кожа,тютюн и доста джин-поне на мен доста ми се видя джина.Не го купих-исках да си помисля,но май се прекарах-казаха ми,че въобще няма да се предлага в Европа.
Пипер? Ако имаш предвид розовия пипер, да, усеща се, осезаемо, точно като в Elle YSL е. Но ако имаш предвид черен пипер, поне аз не усещам такъв, а обичам. Роза пък почти не харесвам в парфюм, а тази ми взе сърцето на минутата....
 Мисля си, че ще стои жестоко на висок загадъчен мъж  Blush
Скрит текст:

Надявам се да съм помогнала. Ще чакам отзива за Париж-Шанхай  Praynig Peace И честити нови придобивки, със здраве и желание да се пръскат.
Mandorlo di Sicilia много ми напомня на http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Ul … -Femme-28001.html, като код-ът e много по-хубав за мен. И да споделя мъката си, че колкото и да намирам сходство между Code Ultimate Femme и http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Satin-31664.html, все по-привлечена се чувствам от сатена, толкова сатенен ми е Mr. Green, а червената бутилка сама ме зове  Crazy

Моя грешка-не съм видял,че е розов пипер.Помислих си,че пак е някакъв микс от съставки с черен пипер в тях.
Роза...не ми е най-любимата парфюмна нотка,но има и аромати,които харесвам и притежавам.
Сравнението между Mandorlo di Sicilia и това Армани не мога да направя-не съм го пробвал,или ако съм е било на някой,а не в парфюмерия.Пирамидите са различни-не знам...
А да-за високия загадъчен мъж  Mr. Green -1.92-1.93 не знам дали се класирам за висок-аз лично не се имам за такъв,но загадъчен ... едва ли-супер директен съм и си казвам в очите каквото мисля.Не съм team player и винаги съм го знаел,като се радвам,че от доста време си работя за себе си.Май този парфюм не е за мен  Mr. Green
Не разбрах кой отзив чакаш само?  newsm78

Боже, хора, защо не казахте по-рано за това чудо Creed Virgin Island Water.  Ooo, няма такова блаженство, отдавна не се бях чувствала така комфортно, така ... доволна. О-б-о-ж-а-в-а-м Го.
I walk alone, благодаря, че сподели за него и макар че лятото свършва ще му се насладя няколко дена ... до другото лято.
  bouquet

МНОГО внимавай като купуваш нещо на Creed - бранда има доста специфики,за които трябва да се внимава.Купуване-от Франция само,и по възможност на място.Creed винаги имат разлики в бачовете на парфюмите си,което се прави целенасочено,и са единствения бранд-нишов и дизайнерски,който си го позволява,като се прави целенасочено.Някой път разликите са ОГРОМНИ особено при най-продаваните им аромати.Не помня дали съм писал тук конкретно за това-ако искаш ще обясня.  Peace

WaltherP99, Засега покупката се отлага, защото  в крайна сметка подарих A*Men Pure Malt Creation Thierry Mugler, който бях купила преди няколко седмици.
.....
 Иначе част от другите, които е ползвал са: Allure Homme Sport Eau Extreme, Gaultier 2 Jean Paul Gaultier , Le Мale, Kokorico, Fleur du Mâle, Tasmeem Men Rasasi, John Varvatos John Varvatos , Dark Rebel John Varvatos /последният си го донесе сега/. Във всички изброени на Жан Пол Готие има по нещо, което мен лично ме дразни. Тъй като не познавам почти нищо от нишовите предложения, не държа да са такива. Психологическата ми горна граница са върти около 120 лв., ако е нещо под 100 лв. още по-добре  Laughing
Като пирамида не мога да кажа точно, но така като гледам и двамата харесваме да има сладост, кафе /не капучино/, кожа, дървеса разни, но не мога да определя какви, подправки, розите също не пречат.  Grinning
Между другото в последно време много се заглеждам по тези двата, за които говорихте по-рано:
http://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Tobacco-Blaze-21365.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/La-Yuqawam-Homme-19668.html

За първия си изградих представа, но вторият също ми е много интересен. Ще се радвам ако споделиш малко повече за него.  Praynig
Никога не съм имала Montale или Mancera, само съм чела за тях. Наскоро пробвах две мостри от Mancera:
http://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Aoud-Line-24775.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Roses-Chocolate-18043.html

И двата ми харесаха, но първият като че ли ми идва една идея по-остър отколкото мога да понеса. Може би на мъжка кожа ще ми хареса повече.
Шоколадовият е чудесен, определено ми допадна. Много ми се иска ако някой го е пробвал, да го сравни с Roses Vanille, за който писахте по-горе.  Simple Smile

Като дойде момента ще измислим нещо ново.
Предполагам говориш за Tobacco-Blaze , защото за La Yuqawam Homme писах фермани направо  Simple Smile
Представи си Tuscan Leather , но вместо малина , имаш праскова и шафран.Парфюма е силен,траен и в първите 2-3 часа доминантен.Лично според мен точно това е била идеята-да направят нещо подобно на Tuscan Leather -тъмен ,опушен парфюм,но да не е малина,а праскова плода.Парфюма е класен и различен-МНОГО малко са ароматите с подобна пирамида,а за същата аз лично не знам.Води се за мъже,но според ме е унисекс,макар и да клони леко към мъжката част.
Rasasi са пуснали ексклузиви , и според познат в Дубай , който е сериозен колекционер са нещо УНИКАЛНО . Обещал ми е да ми прати мостри,за да мога да преценя.На сляпо Rasasi за $160 обаче няма да си купя.
Къде в Бг официално продават Mancera?
Aoud Line за съжаление не съм пробвал-не мога да дам оценка.
Roses & Chocolate няма много общо с Roses Vanille поне на моята кожа.При първия не случайно си усетила шоколада и ванилията, които са основната двойка танцьори на дансинга,докато розата потропва с краче някъде в периферията  Mr. Green  Roses Vanille си е доста по флорален,докато поне за мен Roses & Chocolate си е чисто гурме.
Ако ще си купуваш Mancera си намери някой,с който да си разделиш 100мл.Почти всичко на марката е с чудовищна трайност и няма много смисъл да притежаваш 100мл , ако нямаш желание да го ползваш още над 10 години.1 пръскане на повечето кожи Roses Vanille издържа по над 8 часа без проблем.

1.Изключително класен парфюм.Ако в съд за мачкане на грозде (не знам как се казва) се сложат Tobacco Vanille , Back to Black и оригинала на Pure Havane , някой поскача с босите крака отгоре - накрая ще излезе Herod . Аромата се води мъжки , но за мен поне си е чист унисекс.Един от най-добрите тютюневи парфюми на пазара.А да-в нотките няма череша,но има такъв нюанс,но не като плод череша,а като черешов ликьор.При Pure Havane я имаШЕ същата нотка.
2.Висок клас премиум парфюм за мен.Меда и карамела са основните играчи тук-парфюма е доста сладък и ако не харесвате гурмета не е за вас.Ууда и мускуса държат карамела и меда все пак в някакви граници.Има една особеност обаче-ако сте помирисвали истинско т.е. естествено Ууд етерично масло (essential oil) знае , че миризмата не е съвсем приятна,или поне не на всеки-мирише на гниещ дънер.Това заедно е мускуса,придава една странична животинска нотка,която на доста хора много се харесва,други не я усещат,но има и такива,които не им допада.Това е причината във Фрагрантика да има коментари,че мирише на нещо мръсно в началото.
3.Приятно моно ароматче -чудесно за след спорт,или небрежна разходка в парка.Добре се наслагва с други аромати.

Herod и Mamluk за мен е задължително да се пробват,ако притежавате,или ви допадат аромати като Tobacco Vanille,Back to Black,Pure Havane,Ambre Narguile ,Tonka Imperiale и други подобни.

WaltherP99, като отделен аромат, благодаря! Peace

Извинявай но ще ти го опиша добре утре,както и подобаващ отговор на Deetron  Simple Smile
Заболя ме главата, и искам да си легна.

# 519
  • София
KDS - ох, извинявай - прочетох поста ти, но сега забелязах, че познаваш всъщност Mancera Aoud Line, а аз неволно го прочетох като Aoud Lime, който всъщност е на Монтал  Mr. Green
Извинявам се за недочитането Embarassed

Иначе, да - Aoud Black Candy перфектно може да стои върху жена, защото композицията е ориенталска, но от европейски вид, който ни е познат. Мисля си, че дори върху жена би стоял една идея по-добре - може би бих го определил като 60% дамски и 40% мъжки.  Докато при Mancera Aoud Line е обратното - 65%  мъжки и 35% дамски. Но имай предвид, че подобен тип аромати/Aoud Line/ стоят много по-добре върху мъжка кожа. Особено пък в развитието им... Crazy  Wink

При Aoud Black Candy ми харесва това, че работи добре различни температури - ако мястото е топло - ще изпъкне белия муск, което ще даде усещане за чистота и свежест, ако пък е в хладно пространство или се носи на вън, то топлите и сладникави нотки ще изпъкнат и така аромата винаги ще е активен, а няма да се скрие при по-висока температура, както се случва с не малка част от ориенталските сладости... Wink
Това са моите впечатления.

# 520
Момчета, толкова е готино да ви чете човек!  Blush
Честит петък на всички!   bouquet

# 521
  • Варна
WaltherP99, вкара ме в някакъв трилър с този Creed.
Интересно е да споделиш какво имаш предвид - за бъдещи поръчки от бранда.
 Peace

# 522
  • Чукарландия
WaltherP99, вкара ме в някакъв трилър с този Creed.
Интересно е да споделиш какво имаш предвид - за бъдещи поръчки от бранда.
 Peace

+1 Hug

Интересно ми е да разбера.

# 523
densi - Би ли споделила, а и който друг поиска разбира се, дали Traversee du Bosphore и Premier Figuier Extreme имат потеницал да стоят добре върху мъж?
За мен категорично мъж не може да носи Босфора, а Смокинята може да пробва да, но аз лично не я усещам като унисекс и не си представям много как би стояла.

Аз искам да ви попитам какви са тези парфюми Mancera за които се говори от няколко страници постоянно? Аз не съм ги пробвала и чувала докато тук не се заговори за тях. Атти написа Mancera равно на Монтал и това ме озадачи. Видях ги по сайтове и поразгледах, чета и вашите мнения, та ми е интересно повече да се разкаже за тях.

Цитат
Къде в Бг официално продават Mancera?
Никъде или поне аз не съм ги виждала, а обикалям парфюмериите абсолютно всеки ден.

# 524
Аз също искам мнение за Mancera Black line?Благодаря предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт