Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 200
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
  • Belgium
Моля за отзиви за Chanel №5 eau premiere - как е като трайност при вас? Променя ли се много във времето?
Тествах го, хареса ми много, но ми се стори, че е нетраен в/у моята кожа.  Rolling Eyes
При мен има трайност над 10 часа. Разкошен, обожаван, бижу! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Три пъти да  Heart Eyes
В моя топ 5 на всички времена е към момента  Laughing

# 496

Моля за мнение за http://www.fragrantica.com/perfume/CoSTUME-NATIONAL/Scent-2303.html. Май, че имаше отзиви за него наскоро, но не мога да ги намеря.
Виждам, че има сравнение във Фрагрантика с Narciso Rodriguez for Her EDT, има ли нещо такова?
Aбсолютно никаква прилика не намирам. Имала съм Scent, но с тези Narciso-та не се разбираме никак, като евтин препарат за комари са ми, при това неароматизиран.
Все пак потърси проба, че са си особени Scent, а и Intense версията.

# 497

Моля за мнение за http://www.fragrantica.com/perfume/CoSTUME-NATIONAL/Scent-2303.html. Май, че имаше отзиви за него наскоро, но не мога да ги намеря.
Виждам, че има сравнение във Фрагрантика с Narciso Rodriguez for Her EDT, има ли нещо такова?

И аз никаква прилика не намирам. Наскоро го тествах благодарение на Nathalie  bouquet и изцяло се солидаризирам с описанието и:

Scent/Scent Intense ми е в топ 3 на всички времена. Много са сходни, все пак предпочитам intense версията, която е по-плътна и по-присъствена.
На мен Scent ми мирише на Рим в края на зимата. На мокър от студен дъжд асфалт в Трастевере, на зеленината на иглолистен парк, на тръпчива сладост от магазин за натурална козметика и на горящите "факли" на заведенията, които топлят пушачите.
Съгласна съм, че е унисекс, но си го преставям най-лесно върху фина, образована млада жена, която никога не е мечтала да бъде нечия съпруга и да домакинства у дома.
Не, не е парфюм за на сляпо и никога не съм получавала комплимент за него (тук-таме някой сбърчен нос).

# 498
  • Стара Загора
Благодаря ви!
Точно това последното описание търсих и не намирах.

# 499
Оооо, аз за Scent съм получавала комплимент и то от цяла маса с мъже. Беше някакъв кучи студ. Харесвам го. Топящ и топлещ е за мен.

# 500
  • Germany

1.За Palo Santo ли говориш,или за Palo Santo като дървесна парфюмна нотка в различни парфюми?

Да, за парфюма говоря  Grinning, съставката не я познавам, но ако това е дървото в парфюма, харесва ми много  Flutter Жестоко се държи при мен този парфюм, обожавам ветивер, а тук е толкова мекичък, кротък и гальовен, с плътна нотка на студено мляко, с китка пелин и вещерски треви, с далечен полъх на печени орехи и дебела коричка хляб, с топъл ром в чаша черен чай Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Обожавам нещата на Carner Barcelona, истински, пипнати, естествени и луксозни. Даже и El Born и Rima, които не харесвам са прекрасно композирани и запомнящи се. Чудесно се сливат с натурата ми, хем си ме радват целодневно, хем не пречат на никого в обкръжението ми.

2. До каква степен се усеща пипера? Взех си мостра от новия Russell Westbrook Byredo - ДОСТА е интересен-комбинация от ветивер,кожа,тютюн и доста джин-поне на мен доста ми се видя джина.Не го купих-исках да си помисля,но май се прекарах-казаха ми,че въобще няма да се предлага в Европа.
Пипер? Ако имаш предвид розовия пипер, да, усеща се, осезаемо, точно като в Elle YSL е. Но ако имаш предвид черен пипер, поне аз не усещам такъв, а обичам. Роза пък почти не харесвам в парфюм, а тази ми взе сърцето на минутата. Няколко страници назад имах описание, което допълвам след двудневен тест. Rose of No Man's Land е страхотно име на парфюм. Това е роза, която не пречи на никого, с която всеки се съобразява и зачита. Това е супер минималистичен и модерен парфюм за мен, съставен само от няколко, но пък за сметка на това какви! съставки. Розата в този парфюм е стабилна, хладна, устойчива на всякакви катаклизми. Брулена от вятъра, окъпана в дъжда, сред стелеща се мъгла и есенна слана, тя е непоклатима. Това е основното соло в парфюма. Задния фон обаче е твърда, гладка, още по-устойчива на времето скала. Усеща се силна минерална нотка, която чудесно се съчетава с розата. Има и един медицински подтон, който дава студенина, кристалност и прозрачност на парфюма. Розата е допълнена и от две! кисели малинки и свежата кисела свежест на розовия пипер. Това е прост, студен и много чист парфюм. Създава усещане за простор и безкрай. Плющи около мен като флаг, самотен по върховете. И точно защото е толкова прост е екстравагантен и нетипичен розов парфюм. Мисля си, че ще стои жестоко на висок загадъчен мъж  Blush
Скрит текст:

Надявам се да съм помогнала. Ще чакам отзива за Париж-Шанхай  Praynig Peace И честити нови придобивки, със здраве и желание да се пръскат.
Mandorlo di Sicilia много ми напомня на http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Ul … -Femme-28001.html, като код-ът e много по-хубав за мен. И да споделя мъката си, че колкото и да намирам сходство между Code Ultimate Femme и http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Satin-31664.html, все по-привлечена се чувствам от сатена, толкова сатенен ми е Mr. Green, а червената бутилка сама ме зове  Crazy
Аз също много обичам циганско лято, а синоптиците май обещават такова. Благодаря за идеята, ще имаме циганско-лятна тема  Hug
Атти, помисли и за тези, при които цяло лято беше есен  Mr. Green Wink Hug

# 501
  • София
Да, аз съм наясно, че по твоите ширини лятото всяка година се пада в различен ден от седмицата  Mr. Green и обикновено хората си вземат отпуска тогава, за да не го пропуснат  Grinning

# 502
  • Чукарландия
Да, аз съм наясно, че по твоите ширини лятото всяка година се пада в различен ден от седмицата  Mr. Green и обикновено хората си вземат отпуска тогава, за да не го пропуснат  Grinning

Брей, че интересни ширини? Къде ли е това? Ние к`во да кажем по дължините? Mr. Green

# 503
Здравейте! Много приятна тема!

http://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/CK-IN2U-for-Her-934.html

Подариха ми го за рождения ден. В началото ми беше малко странен, не знам кое точно не му харесвах. Поразносих го малко и определено ме изненада, развива се интересно и сега ми мирише много нежничко, харесва ми.

# 504
  • София

Брей, че интересни ширини? Къде ли е това? Ние к`во да кажем по дължините? Mr. Green
Там, накъдето и ти си се запътила, Бел Simple Smile

Здравейте! Много приятна тема!

http://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/CK-IN2U-for-Her-934.html

Подариха ми го за рождения ден. В началото ми беше малко странен, не знам кое точно не му харесвах. Поразносих го малко и определено ме изненада, развива се интересно и сега ми мирише много нежничко, харесва ми.
Аз също много го харесвам, изключително комфортен за носене, лесен, но не елементарен, за другото лято може да си го взема пак, макар че ми харесва не само през лятото.

# 505
  • Чукарландия
Убедих се, че кожата ми поглъща и не връща каквито и да са Арманита-и. Няма такова чудо. А и носът ми не ги регистрира?!? Аз ли не съм у ред? Rolling Eyes

# 506
  • София
Да не би да си имала близки срещи с Даймъндс?

# 507
  • Варна
Боже, хора, защо не казахте по-рано за това чудо Creed Virgin Island Water.  Ooo, няма такова блаженство, отдавна не се бях чувствала така комфортно, така ... доволна. О-б-о-ж-а-в-а-м Го.
I walk alone, благодаря, че сподели за него и макар че лятото свършва ще му се насладя няколко дена ... до другото лято.
  bouquet

# 508
за есента поднових любимия My Insolence
сдобих се и с един Gin & Tonic на Demeter, който е нещо като нищо, много разочароващ; усещам джина, тоника и лимона между 15 и 45 секунди; след това десетина минути затихва нещо обикновено сапунено и бръснарско, но не тежко, задушливо и тегаво, просто съвсем леко - все едно, че целуваш мъж по бузата, който е ползвал само пяна за бръснене, но не и афтършейв или балсам; след десетата минута не се долавя нищичко! не е сплаш, бултилката е с пулверизатор; имах желание да поръчам Дъжд, Сняг и още няколко, но ще се въздържа
тествам малко количество от Traversee du Bosphore L'Artizan - преди около две години щях директно да умрЪ за него, но сега нещо не ме радва - усещам кожа, някакви подправки и неопределена екзотична дървесина - уж много мой, но не; не си спомням описанията му тук във форума, май трябва да ги потърся; захарта и ябълките, които са посочени във фрагрантика като връх, явно са в нечия друга бутилка

# 509
Той е от лимитираната колекция, едва ли има голяма разлика в цените.
Ето в ALzD http://www.ausliebezumduft.de/parfumerie-generale-praline-de-santal.html
А това е от официалния сайт http://www.parfumerie-generale.com/parfum-praline-de-santal.html Цената е еднаква.
Обаче те съветвам да го поносиш добре, за да си сигурна, че е за теб. Имах го, с голямо удоволствие си го купих, но не мога да нося сантал и това е. След шеметното вкусно начало остават само сантал и хелиотроп. Санталът е такъв, какъвто го чувствам в Самсара, сух, прашен, мръснишки и на моменти избиващ на пот. Така че, сериозен тест си трябва  Peace

Много разколебаващо, пробвах го само веднъж, едно фъс, стоя с мен 10 часа, но имах по себе си и други парфюми, не беше съвсем качествено разносване. А принципно не се разбирам със сантал в парфюми, този за мен беше чист лешник, уютен, коледен, срамежлив и много мой. Обаче май ще потърся първо отливка...

Общи условия

Активация на акаунт