Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 207
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
# 481
  • Франция
Deziderata, благодаря за препоръките  Hug
В момента нямам никой от изброените, затова ще си ги припомня всичките до един. Ще си кажа после какво съм си харесала  Simple Smile

Edit: Ах, че интересно!  Simple Smile Не съм възприемала 5иците като ванилови, но сега като се замисля, точно ваниловата база ме грабна в новата версия на Eau Premiere! Прибрала съм го за пролетта, но сега ще го извадя Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 16:52 от Йоан Владимир

# 482
  • София
Тествах с разносване Олимпеа...
Благодаря, Mims! При мен ляга меко, приглушено, като една пухкава и добродушна версия на Womanity. Силно асоциативен ми е, но още не знам колко дълго ще ми е интересна сладостта му.

# 483
Аз имам нова любов, мисля точно за този сезон - Praline de Santal PG. От къде е добре да го придобия - гледах, че го има в Luckyscent? Извинете за поста ми не съвсем по обсъжданата тема.  Embarassed

# 484
  • Germany
Той е от лимитираната колекция, едва ли има голяма разлика в цените.
Ето в ALzD http://www.ausliebezumduft.de/parfumerie-generale-praline-de-santal.html
А това е от официалния сайт http://www.parfumerie-generale.com/parfum-praline-de-santal.html Цената е еднаква.
Обаче те съветвам да го поносиш добре, за да си сигурна, че е за теб. Имах го, с голямо удоволствие си го купих, но не мога да нося сантал и това е. След шеметното вкусно начало остават само сантал и хелиотроп. Санталът е такъв, какъвто го чувствам в Самсара, сух, прашен, мръснишки и на моменти избиващ на пот. Така че, сериозен тест си трябва  Peace

# 485
  • София
Ако Атти реши да направи тема за циганско лято, ще е много приятно. (Кашлям многозначително.) Laughing
+1  Heart Eyes
- Чичооо, защо кашляяяш? - питаше наивно и недосетливо героят на Тодор Колев в една комедия  Laughing Аз също много обичам циганско лято, а синоптиците май обещават такова. Благодаря за идеята, ще имаме циганско-лятна тема  Hug

# 486
Добро утро, парфюмни  Hug
Утре започва астрономическата есен и ми е интересно, на какво ще залагате тази есен?
На мен ми се очертава Palo Santo като фаворит, не мога да се надишам на този вкусен, леко нагарчащ млечен ветивер, на това топло дърво, на полъха на печен хляб и орехи  Crazy
....
Вчера пристигна и дългоочаквания http://www.fragrantica.com/perfume/Byredo/Rose-Of-No-Man-s-Land-31931.html Heart Eyes Heart Eyes Да, това ще е парфюма за циганското лято, толкова съвършен ми се струва  Heart Eyes Crazy
....
И съм пред дилема дали да си взема това есенно съвършенство или не  Thinking
....
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Les-Voyages-Olfactif … anghai-15955.html и какво ще ми кажете за него  newsm78

1.За Palo Santo ли говориш,или за Palo Santo като дървесна парфюмна нотка в различни парфюми?
2.До каква степен се усеща пипера? Взех си мостра от новия Russell Westbrook Byredo - ДОСТА е интересен-комбинация от ветивер,кожа,тютюн и доста джин-поне на мен доста ми се видя джина.Не го купих-исках да си помисля,но май се прекарах-казаха ми,че въобще няма да се предлага в Европа.
3.Личното ми мнение , е че Join the Club серията е най-слабата от портфолиото на Xerjoff и единствения парфюм,който ми хареса от тази серия е Comandante , но не и на тази цена.Ако обаче нещо толкова ти харесва,и цената не те притеснява-вземи си го-кеф цена няма  bowuu
4.Ако не се бъркам това е ексклузив,който една приятелка търсеше миналата година-ще и звънна утре да е питам какво стана в крайна сметка.

А аз чакам Acqua di Parma Blu Mediterraneo - Mandorlo di Sicilia, който след теста усещам като сладка ванилова ядка - смесица между орехи, лешници и бадеми, макар че в пирамидата има само бадем. Мисля, че засега това ще ме топли през прехода есен - зима. Тези дни сменям ли сменям аромати и не мога нещо да си угодя. "Искам нещо, ама и аз не знам какво" - любимо мото.
 #Crazy

Mandorlo di Sicilia не е зимен аромат-не се лъжи по пирамидата.От доста време го ползвам-супер е за лятото и пролетта.Есента също,ако не вали-ако е есен по възможност да не се ползва в дъждовни дни.Ето тук и малко след това съм писал за него:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=858534.msg31414299#msg31414299
 Peace

Аз  Simple Smile Като отделен аромат ли искаш да го опиша,или като съпоставка с оригинала CH Men ?

Трите ми основни фаворита ще са Aomassai, D600  и El born.
 ..
Чакам си и два Hermessence-Ambre narguile и Vetiver tonka.
....
На всичкото отгоре днес пробвах Ambre 114, който се оказа супер хубава сладка и леко прашна амбра и така добре ми застана, че и него го искам.

1.Aomassai - страхотен е, но си мисля,че е зимен аромат,а не за топла есен с този силен карамел,или поне аз го ползвам само в по-хладно време.
2.D600 - много ирис и пипер.Не е мой тип.
3.El born - на моята кожа ангеликата "избива" супер много и ме задушава.
4.Аmbre narguile и Vetiver tonka-уникални и двата.Vetiver tonka е точно за есента,но Аmbre narguile отново е зимен аромат за мен поне.
5.Ambre 114 - подарък ми беше за РД миналата година-страхотен е,но пак е зимен за мен.
 Peace

Утре започва астрономическата есен и ми е интересно, на какво ще залагате тази есен?
Това е любимия ми парфюмен сезон, есенните фаворити се очертава да бъдат Bois des Iles, Fumerie Turque, Musc Ravageur и Slumberhouse Sova, също и Vetiver Tonka, Smoke for the Soul, Sables и 1740  Histoires de Parfums, но тях ги предпочитам на мъжка кожа. Сладостите, карамелите, шоколадите, марципаните и ванилиите са ми повече зимни от колкото есенни.
1.Хубав класически дамски аромат.
2.Страхотен
3.Твърдо НЕ на моята кожа-на други кожи го харесвам.
4.Не съм го пробвал
5.Страхотен.
6.Страхотен,но лично го ползвам само зимата-при по-топло време започвам да мириша на канабис,а за мен това е неприятно.
7 и 8 не съм пробвал.

За разликите между новата и старата формулировка на Pi - Givenchy.Като аромат-почти еднакви,с тънката разлика,че оригинала дори на моята кожа издържа по 5.5-6 часа,но новата версия след малко повече от час и половина...няма никой.Различават се на външен вид по размера и разположението на Пи-то.Оригинала изглежда така:
Скрит текст:
Новата версия изглежда така :
Скрит текст:
Новата версия въобще не я препоръчвам-каквато и кожа да имате не виждам как би могъл аромата да се задържи на нея повече от 4 часа.

Новите придобивки:
1.Herod Parfums de Marly
2.Mamluk Xerjoff
3.Pineapple Demeter Fragrance

Ревюта утре  Mr. Green

# 487
  • Варна
WaltherP99 ,
Mandorlo di Sicilia  смятам да нося сега и през т.нар. циганско лято, ако има такова. Понякога човек може да ползва нещо и в зависимост от настроението си, а аз сега имам такова - сладко бадемово настроение.
За зимата съм приготвила и се чувствам добре с уникалния http://www.fragrantica.com/perfume/SoOud/Nur-10016.html , но съм го ползвала и късно лято, и през есента, ако обстановката е предразполагала.
 Peace

# 488
  • София

WaltherP99, като отделен аромат, благодаря! Peace

# 489
  • в Кошера
Моля за отзиви за Chanel №5 eau premiere - как е като трайност при вас? Променя ли се много във времето?
Тествах го, хареса ми много, но ми се стори, че е нетраен в/у моята кожа.  Rolling Eyes

# 490
Моля за отзиви за Chanel №5 eau premiere - как е като трайност при вас? Променя ли се много във времето?
Тествах го, хареса ми много, но ми се стори, че е нетраен в/у моята кожа.  Rolling Eyes
При мен има трайност над 10 часа. Разкошен, обожаван, бижу! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 491
  • в Кошера
Скрит текст:
При мен има трайност над 10 часа. Разкошен, обожаван, бижу! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Споделям. Грабна ме.  Heart Eyes
Искам малко есенна промяна, та вероятно ще го забърша. Досега от марката съм ползвала само Мадмоазел, Алюр (не се влюбихме особено, та отиде при мама  Mr. Green), Шанс (оригинала, Tendre  Heart Eyes и Vive  Heart Eyes).

# 492
  • Франция
Бих ти препоръчала да го тестваш поне още веднъж, с хубаво напръскване и да попиташ някой дали го усеща върху теб след 6 часа. Върху мен е достатъчно траен, по косата и дрехите чак до изпиране. Определено обаче е по-тих от класическата версия на 5-ицата EDP и не прави този огромен шлейф. Доста различен е, по-мек, почти не се усещат алдехидите, доста по-отчетлива ванилия.
Трябва да предупредя обаче, че моята голяма бутилка от Chanel 5 edp, с която го сравнявам е на поне 7-8 години, т.е. това е старата версия на парфюма, последния един пръст на дъното на шишето го ценя с всяка капчица. Има много отчетливо развитие, трайност и шлейф - умопомрачителни. Не съм пробвала версията, която се продава в момента  Peace

# 493
Може ли да ми кажете нещо за Infusion d'Iris ЕdP Absolue, как  е в сравнение с Infusion d'Iris ЕdТ? Не помня  дали съм го пробвала. Имам някакъв смътен спомен, че съм пръскала от него в някаква парфюмерия, но парфюмът нищо не ми говори.

# 494
  • Стара Загора
И аз да кажа, и при мен е с голяма трайност, над 7-8 часа се усеща на кожата, а като си пръсна и в косата и на следващия ден при разтръскване се усеща. Моят е от миналата година, от новите бутилки-квадратните. Има си развитие, в началота надделяват цитруси,и алдехидите си усещам, и много ми харесват, в последствие избива и ванилия.
Моля за мнение за http://www.fragrantica.com/perfume/CoSTUME-NATIONAL/Scent-2303.html. Май, че имаше отзиви за него наскоро, но не мога да ги намеря.
Виждам, че има сравнение във Фрагрантика с Narciso Rodriguez for Her EDT, има ли нещо такова?

Общи условия

Активация на акаунт