Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 213
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Тествах с разносване Олимпеа и направих огромна грешка, че не го пробвах пестеливо като за първи път, а направо се напръсках. Никога не правя така по принцип. Поредната досадна, лепкава сладост, абсолютен  мейнстрийм в най-лошия смисъл на тази дума, без всякаква оригиналност и без минимален опит за нещо ново и различно. На това отгоре нахално траен и креслив, като всяко посредствено нещо.

# 466
  • Germany
Добро утро, парфюмни  Hug
Утре започва астрономическата есен и ми е интересно, на какво ще залагате тази есен?
На мен ми се очертава Palo Santo като фаворит, не мога да се надишам на този вкусен, леко нагарчащ млечен ветивер, на това топло дърво, на полъха на печен хляб и орехи  Crazy. Другата ми есенна премяна ще е Rausch, най-ароматното дърво, гъста амбра и меденочервена смола, побърква ме  Crazy Вчера пристигна и дългоочаквания http://www.fragrantica.com/perfume/Byredo/Rose-Of-No-Man-s-Land-31931.html Heart Eyes Heart Eyes Да, това ще е парфюма за циганското лято, толкова съвършен ми се струва  Heart Eyes Crazy
И съм пред дилема дали да си взема това есенно съвършенство или не  Thinking
Ivory Route Xerjoff е дълбок, богат, топъл и красив, като щастлив есенен ден. При него чудесно са съчетани уханен тютюн, лека анасонова нотка, която обожавам, солена ванилия, красива, плътна амбра, даваща дълбочина на парфюма, сухи и кандирани плодове, меко пачули и безобразно красиво дърво в основата. Променя се непрекъснато и прилича на много от любимците ми - M7 Yves Saint Laurent - в дървесната част, Background Jil Sander - анасоновата нотка Heart Eyes, The Odd Fellow Bouquet Atkinsons - в уникално красививия ароматизиран тютюн, Spiritueuse Double Vanille Guerlain - с красивата солена ванилия.
Това е разгулен парфюм, кара те да забравиш, че имаш отговорности и задължения, провокира те да грабиш удоволствията от живота, да се наслаждаваш и да прекаляваш. Той е като отдавна мечтана ваканция в голям имперски град, в който можеш да опиташ от всичко - от стотиците забележителности, запазила духа на своето време, през тайните кътчета на града, известни само на местните, през малките патисерии и места, на които се предлагат уханни хрускави и поляти с течен шоколад гофрети, до баровете на улицата, на които завършваш вечерта с уханно наргиле. Той е удоволствие, което знаеш, че няма да продължи дълго, но на което се наслаждаваш с цялото си сърце точна поради тази причина. Той е като любовна нощ с любим човек, без задръжки и с безкрайно желание да доставиш върховно удоволствие на партьора си. Той е като вкусния сладкиш, който изяждаш с огромно удоволствие и в пълно съзнание, че след него ще гладуваш седмица, докато влезнеш отново във форма. Той е приглушените и заспиващи пламъци в камината, след прекарана красива вечер. Щастлив парфюм е това  Heart Eyes, кара те да забравиш сивата действителност. Само защото имам много сходни на него парфюми ме спира от покупка, но не излиза от съзнанието ми  Thinking
ПП. Отнесох се и забравих да попитам, дали някой познава http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Les-Voyages-Olfactif … anghai-15955.html и какво ще ми кажете за него  newsm78

# 467
  • Варна
Тествах с разносване Олимпеа и направих огромна грешка, че не го пробвах пестеливо като за първи път, а направо се напръсках. Никога не правя така по принцип. Поредната досадна, лепкава сладост, абсолютен  мейнстрийм в най-лошия смисъл на тази дума, без всякаква оригиналност и без минимален опит за нещо ново и различно. На това отгоре нахално траен и креслив, като всяко посредствено нещо.

Подкрепям!
 newsm10

kovatcheva, чудесно звучи този Palo Santo Wink Сравняват го с L'Artisan Parfumeur Bois Farine , за който преди време питах, но никой не сподели мнение тогава.
А аз чакам Acqua di Parma Blu Mediterraneo - Mandorlo di Sicilia, който след теста усещам като сладка ванилова ядка - смесица между орехи, лешници и бадеми, макар че в пирамидата има само бадем. Мисля, че засега това ще ме топли през прехода есен - зима. Тези дни сменям ли сменям аромати и не мога нещо да си угодя. "Искам нещо, ама и аз не знам какво" - любимо мото.
 #Crazy

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 13:00 от karie

# 468
  • София
Някой пробвал ли е този мъжки аромат http://www.fragrantica.com/perfume/Carolina-Herrera/CH-Men-Prive-31508.html ?

# 469
  • София
Нещо ново от Penhaligon's:
An exquisitely opulent fragrance with warming rose, saffron, leather and amber notes.
Тук го няма още, дано го внесат.

# 470
  • София
Определено ще си търся нещо ново за есента. Даже няколко нови неща. Ще се опитам и да са без ванилия.

# 471
Аз вече напазарувах за есента- нови ванилии, стари ванилии, шоколади, карамели, ириси, някои поднових, и се оказва, че имам личен топ 25  за циганско лято и ме досрамя. Ново си харесах, но за зимата. Ако Атти реши да направи тема за циганско лято, ще е много приятно. (Кашлям многозначително.) Laughing

# 472
Утре започва астрономическата есен и ми е интересно, на какво ще залагате тази есен?

Трите ми основни фаворита ще са Aomassai, D600  и El born. Последния в студено време при мен се развива много по-добре отколкото лятото, много по-плътен е и усещането за ликьор и пралини,на фона на лека мухливост се засилва. След няколко теста, най-накрая си поръчах и Moulin rouge. Парадоксално, дори  началото му, което в началото ме притесняваше, вече взе да ми харесва, а като утихне ми носи едно усещане за лукс. Незнам защо,но  като го нося в главата ми изниква идеята за кожено яке и дъжд. Очаквано, смятам да залагам на него в дъждовно време. Чакам си и два Hermessence-Ambre narguile и Vetiver tonka.
Тъкмо да реша, че съм парфюмно задоволена и изведнъж случайно се натъквам на нещо, което неочаквано ми харесва и се започват едни размисли и страсти Crazy
Както си мислех, че не харесвам нито роза, нито ууд и пробвах едно виалче на Guerlain rose nacree du desert. Голяма красота. Добре, че ще се снабдя с малко количество  да го разнося и да обмисля искам ли го наистина, че при тази цена:crazyeyes:
На всичкото отгоре днес пробвах Ambre 114, който се оказа супер хубава сладка и леко прашна амбра и така добре ми застана, че и него го искам. В уиш листата ми има поне пет други и направо незнам как да си степенувам желанията като еднакво ги искам   newsm78
Чакам мостри и на j.f schwarzlose и незнам дали да се надявам да ми харесат или не.
Kovatcheva добре,че не усещам Palo santo като теб .Един проблем по-малко Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 14:14 от BoMarina

# 473
  • София
Това е любимия ми парфюмен сезон, есенните фаворити се очертава да бъдат Bois des Iles, Fumerie Turque, Musc Ravageur и Slumberhouse Sova, също и Vetiver Tonka, Smoke for the Soul, Sables и 1740  Histoires de Parfums, но тях ги предпочитам на мъжка кожа. Сладостите, карамелите, шоколадите, марципаните и ванилиите са ми повече зимни от колкото есенни.

# 474
  • Франция
Тук есента вече започна и чисто метеорологически  Simple Smile и през последните дни нося предимно Ботега Венета (класическата). Нищо друго не ми се носи и мога да изкарам есента само с нея.
Обаче, за да не вземе да ми омръзне, ще разнообразявам с малко шипри - класически и модерни, с някои непреходни шедьоври, с неустоимо луксозни пачулита като това и това и с новопридобития си уд.

Нямам си ванилия за есента и покрай четенето на темата тази липса страшно ме разтревожи. Препоръчайте ми някоя и друга?  Hug

# 475

Нямам си ванилия за есента и покрай четенето на темата тази липса страшно ме разтревожи. Препоръчайте ми някоя и друга?  Hug

Cuir Beluga и Angelique Noire няма как да не ти харесат.  Peace И Vanille exquise е достойна за внимание- тъмна, суха и опушена, без да е сладкарска.
Songes EdP е фантастична ванилия, огромна трайност и шлеф, ако не ти пречат цветята в него. Това е моят парфюм изключение- въпреки иланг-иланга и жасмина го обичам много. Усещам и пчелен восък в него, като тлеещи свещи при романтична вечеря на терасата в Хавай.  Heart Eyes

Неочаквана ванилия е в парфюма на Vol de Nuit- издига се след първите часове, и е роднина на Cuir Beluga- разкош.

Любимите ми ежедневни есенни ванилии са Shalimar Mexique, Shalimar EdT и Sicily. Към тях добавям и придобивките ми от миналия месец Vanille Exquise и Tea for Two.

И в Мандорло ванилията е прекрасна, аз го броя към шоколадовите есенни, заедно с Just Gold, Innocent и Angel la Rose.  

Йоан Владимир, сега се сетих, че ти носиш 5ците, ами в ЕдП ванилията е съвършена. Още една ванилия, която трябва да придобия.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 15:28 от Deziderata

# 476
Ако Атти реши да направи тема за циганско лято, ще е много приятно. (Кашлям многозначително.) Laughing
+1  Heart Eyes

И аз се запасявам със зимнина като катерица Simple Smile. Чист ванилен аромат не искам, макар наскоро да си припомних чудната ванилия на Серж.
Ваниления глад който се появява отвреме навреме успешно засищам с имитацията на Тобако ванил Party

Чакам Tea for Two.

# 477
Ванилия в 5-ца ЕДП?

# 478
Йоан Владимир, сега се сетих, че ти носиш 5ците, ами в ЕдП ванилията е съвършена. Още една ванилия, която трябва да придобия.
И аз я усещам съвършена там! Peace Като в скъп и фин натурален шоколад, не от онези горчивите, а има такива, които се топят сякаш са млечни, но всъщност не са.

# 479
  • София
Какви са тези 5ци?

Общи условия

Активация на акаунт