Парфюмни размисли и страсти - 191

• 101 363
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Момичета,привет! Peace
Умирам си от яд #Cussing out щото имах истински Коко мадмоазел на Шанел и си го пазех за "по-специални" поводи,обаче...реших да си пръсна вчера и ароматът не беше същия  Confused Умрях!За какво ли го пазих ooooh! В темата с въпросите казаха,че може да е от времето,от топлина и т.н...а аз си мислех като алкохола-няма разваляне Thinking

Та в тоя ред на мисли...ако има фенки на тоя аромат,от къде си поръчвате сносен парфюм?Този специално,де  Grinning
Всъщност сравнението с алкохола е доста вярно, защото според мен някои парфюми с отлежаването стават и по-хубави  Peace
Много съжалявам за променения ти Коко Мадмоазел. Като дългогодишен предан фен на парфюмите на марката, аз купувам винаги от реалните магазини. В България купувах от големите вериги, последната година-две пазарувам от бутиците на Шанел. Парфюмчетата, които си купувах навремето от варненския Прити шоп, бяха най-хубави. От това, дето си го купувам напоследък от бутиците им, не съм съвсем доволна  Mr. Green
Моят си беше от Франция,от "истински" м-н и на истинска цена  Cry

# 586
Моля някой да ми помогне със сравнение на L'Eau Couture Elie Saab и Mandorlo di Sicilia  Praynig
Mandorlo di Sicilia ми е непознат и няма къде да го пробвам. Има ли общо звучене с  L'Eau Couture? Благодаря предварително!

Не мога да ги сравня, защото не съм прослушвала подробно Ели Сааб, но Мандорло ми е любимец, и за него мога да споделя.
В Мандорло бадемите не само са осезаеми, но са и топли, поръсени с пудра захар. Консицтенцията е мекичка, но и лека, не е лепкав сироп, а диша. Подходяща и за топли дни и вечери. Анизът отнема от сладостта и създава баланс, долавям и подложка от млечен шоколад. Много носимо, лежерно гурме, стои близо до кожата и трайността му е средна, аз поне предпочитам да подновявам.

# 587
Аааа искам ли нещо вземам си го , но съм имала и моите щастливи моменти, тъй като купувам от един определен сайт за парфюмерия преди няколко месеца невероятния Modern Muse го намерих на 117 лв 100 мл, ооооооо  удоволствие само 2-3 впръсквания и ухая цял ден.. божествен, оттогава попреглеждам за намаления, а аз ползвам почти едни и същи неща и цените си ги знам....

# 588
Скрит текст:
Моля някой да ми помогне със сравнение на L'Eau Couture Elie Saab и Mandorlo di Sicilia  Praynig
Mandorlo di Sicilia ми е непознат и няма къде да го пробвам. Има ли общо звучене с  L'Eau Couture? Благодаря предварително!
За Mandorlo di Sicilia мога да ти направя подробно ривю , ако те устройва . С това мога да помогна  Peace
Ако не те затруднявам, ще съм ти много благодарна!  yes
Потърсих малко из старите теми, но разбрах само, че е хубав....
Бадемките много ме мъчат напоследък....   ooooh! Crazy

Няма проблем,но нали знаеш,че всеки нос и рецептори усещат нещата по различен начин? Simple Smile
Много естествена миризма.При първо пръскане се усещат цитрусовите нотки-леко сладникави бергамот и мандарина,но доста скоро след това се превръща в чудесна комбинация от бадеми,ванилия и праскова.Определено е унисекс и можеш да срещнеш не малко мъже,които го носят.Вземи го под влияние,ако това те притеснява.Т.н. star anise (не знам как се превежда на български) придава лек аромат на анасон,който се комбинира чудесно с бадема ,ванилията и прасковата.Трайността му като за моята кожа (доста суха) е 4-5 часа,което за мен е отлично.На повечето хора трайността е около 6 часа,но след 3-4 час си става по-скоро т.н. skin scent ,или аромат,който се усеща при по-близко разстояние.Кожата ми е такава,че трябва да нося Kilian,Montale за да имам осезаем аромат около себе си привечер , ако съм се напръскал към 10:00.Само парфюмите на Nasomatto издържат по над 12 часа на моята кожа.
Mandorlo di Sicilia е лек гурме аромат , въпреки,че въобще не харесвам този тип охарактеризиране на парфюмите.Ако харесваш гурмета 90% ще ти хареса .
Няма ли къде да го пробваш?
Като цена в Бг можеш да го вземеш за около 150-160 лева 150мл , а понякога в английския Ибей изпадат и по-изгодни тестери.

....
Извинявай но в сайта,за който си дала линк пафюма ще е излезе двойно по-скъп....

Но пък автентичен!
Да, разбрах добре, че търси по-изгодна цена. Остави момичето/жената/ само да прецени!

Много мразя да се повтарям по няколко пъти!
Поръчвал съм си доста неща от тях,докато съм бил в UK - доста странно е да не ги знаеш.Ако си в UK предполагам знаеш www.trustpilot.com ->  https://www.trustpilot.com/review/allbeauty.com
 Peace

Ако не знаеш (явно не знаеш) www.trustpilot.com е един от най-големите английски сайтове,в които след онлайн покупка поставяш оценка на сайта,от който е направена поръчката .Оценката на allbeauty.com , който е един от най-популярните английски сайтове за парфюми : 
Logo allbeauty.com reviews
Excellent 9.4  from 0 - 10
Review company
40108 reviews on Trustpilot  |  Latest review 2 minutes ago

Т.е. 40108 са му дали акумулирана оценка 9.4 от 10,като последната оценка е от преди минути.

www.escentual.com от друга страна освен че е сайт,който никога не съм чувал , е ДОСТА по-скъп , с около 3000 ПЪТИ по-малка ривюта :
https://www.trustpilot.com/review/www.escentual.com
Изненада-дали са му оценка цели 154 души , като последната оценка е....от преди 15 дни...защо ли?
А да-за капак на първата страница можеш да мернеш точно 4 отрицателни оценки:
Published Friday, June 26, 2015
Just not worth the effort - Poor customer service and no regard for customers' time. Just useless and so unhelpful. Worst thing they don't seem to care.
Published Thursday, April 23, 2015
Received too late sent back
Published Wednesday, April 15, 2015
Updated Tuesday, April 21, 2015
HORRIBLE
Published Monday, March 30, 2015
really bad website!

Когато пиша съвети не го пиша,за да си губя времето!
Освен добра цена съм дал на момичето сайтове за купони за отстъпка и къде може да получи и не лош кешбек:

Не знам дали за тук ми е въпроса,но Пантерата на Картие на каква цена е в Бг?Мисля да я поръчам днес от feelunique с 20% отстъпка ми излиза 58.40£ за 50 мл.Някой ,ако се сеща за по- изгодно онлайн предложение за UK,моля да ми напише сайт,може и на лични Hug Laughing
Ако държиш да е от UK :
1. http://www.allbeauty.com/perfume/11038-cartier-la-panthere-eau-d … parfum-spray-50ml
£44.95 + Free UK Delivery For Orders £15.00 & Over
2. http://www.vouchercodes.co.uk/allbeauty.com http://www.dealdb.co.uk/all-beauty/ или подобни за промо код
3. http://www.topcashback.co.uk/cheap_smells/

Нямам нищо против теб-просто мразя някой да ме критикува абсолютно необосновано!
Желая ти весел ден  Peace
А на момичето безпроблемна покупка.

# 589
WaltherP99, кротко, моля!  Stop

# 590
Атти, много благодаря за описанието на Bill Blass Basic Black, за което бях помолила  Hug
Може би имаме близък вкус за аромати, защото това лято и аз бях приятно изненадана от Aqua Divina и си го ползвам с удоволствие в жегите Heart Eyes
Явно ще се купува Basic Black, да го пробвам за есента...

# 591
  • София
WaltherP99 в тази тема ПИШАТ хора с физическа и най-вече психологическа възраст над ..... ученическата.
Затова и аз пиша в него!
Тук не си мерим п....арфюмите, егото и недораслия перфекционизъм!
Тук споделяме!
Понякога субективното  възприятие е по-ценно и от най- обективната информация.
Нямам нищо против точността ти, но позволи изразяването и на друго мнение. Изобщо не ме вълнуват цитираните ти рейтинги. Нито пък оспорвам сайта, посочен от теб!
Изразила съм пристрастие към сайт по начина, по който бих го изразила и към аромат. Защото смятам, че информацията ще е полезна. И никой не ме санкционира, освен теб!!!
Следващия път, когато нахлуваш на непозната територия, се опитай ако не да спазваш чуждите правила, то поне да не налагаш своите. Правило Peace

# 592
  • София
Атти, много благодаря за описанието на Bill Blass Basic Black, за което бях помолила  Hug
Може би имаме близък вкус за аромати, защото това лято и аз бях приятно изненадана от Aqua Divina и си го ползвам с удоволствие в жегите Heart Eyes
Явно ще се купува Basic Black, да го пробвам за есента...
Ако разпознаваш в описанието ми на Basic Black аромат от твоята кръвна група, искрено ти препоръчвам придобиването му преди заесеняване, защото той е от типа аромати, които имат какво да покажат и в горещини, и на по-умерени температури, а даже и на голям студ и определено се държи чудесно още сега  Heart Eyes

# 593
WaltherP99, Deziderata, благодаря за мненията ви за Mandorlo di Sicilia. Ароматът звучи много мой по описание, но да видим така ли ще е в действителност.  Wink Надявам се скоро да споделя.

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 22:54 от gumenka

# 594
Гледам тук настанала веселба. Mr. Green
WaltherP99, лошо влизаш ти споменаха вече няколко пъти и ако продължаваш не спазваш тона на темата и да риташ по кокалчетата бързо ще останеш на резервната скамейка, а имаш потенциал за добър играч. Wink Peace

Между парфюмите на Аква ди Парма и Ели Саал за които се попита няма абсолютно нищо общо.

# 595
Уф, каква ти веселба.  ooooh! Човекът е подчертал, това заради което пише втори път мнението си. Вместо да се възползваме от полезната информация, ние ...........! Banghead
 Добре е, че съществуват и сайтове за feedback. Наскоро така спестих едни ядове за около 250-300Е за едни ботуши.

Както и да е, не затова пиша, а за да попитам прасковата осезаема ли е хубаво или е само загатната в Mandorlo di Sicilia, WaltherP99,  Deziderata? Бадемите сладки ли са или горчиви?

# 596
  • Франция
mystic woman, аз никак не се съмнявам в качеството на парфюма ти  Peace
Опитвам се да кажа, може би с малко горчива ирония, че Шанел променят формулите си напоследък и може би новият Коко Мадмоазел, който ще си купиш, ще те поразочарова, дори да си го купиш от най-най-провереното място.
Имам една съвсем прясна пробичка (edp), дадена ми е от щанд на фирмата и заради разговора ни я извадих и се напръсках. Не знам какво да ти кажа, наистина не знам. Обожавах този парфюм и допреди две-три години го носех в различни концентрации, във всички сезони. Това, което ухае на ръката ми в момента, е различно от това, което помня. Може спомените ми да ме лъжат, може да е от хормони, от атмосферното или кръвното налягане. Това на ръката ми е по-сладко, карамелено, по-тихо е, от връхните нотки много бързо отиде към базата и до час-два смятам, че едва ще се усеща. Уви, така стоят нещата.

WaltherP99, приятелю, няма да ти е лесно тука между всичките тия жени, да ни отваряш очите и да ни дисциплинираш.

# 597
  • София
Между парфюмите на Аква ди Парма и Ели Саал за които се попита няма абсолютно нищо общо.

И аз така мисля. Бадемите в Акуа ди Парма са много по хубави . Heart Eyes Лично на мен ми е млечен бадемов кронат. Много е хубав , но не особено траен.Млякото за тяло е ... Heart Eyes Heart Eyes невероятно. Аз всяка Коледа  обмислям покупката на комплект, но за съжаление все не сигам до него, макар много да го харесвам. Simple Smile

Гостите, не слушат. Mr. Green

# 598
  • Germany
Тези дни претърпявам някаква метаморфоза и се превръщам в любителка на бели цветя. Laughing
Измазах едно мини на Майкъл (Майкъл Корс), за което благодаря на Руми, пробата на Чайна таун , нося Теракотата на Герлен вече цяла седмица , а днес се полях с Гарденията от Приве колекцията на Ести..  Heart Eyes
Нося тубероза!! С удоволствие.
И все пак, нося тубероза без да ми се гади. Simple Smile
Или съм пораснала или жегите са ми размътили мозъка.

Куражче, разбирам те напълно  Peace Явно съм отвикнала на тукашните жеги, и освен че ходех с изпържен мозък, ми се искаше неистово нещо сладичко и белоцветно  Crazy, нещо твърде нетипично за мен. Нищо, което бях предвидила за морето не ми пасна, забравих за n-ти път да сложа в куфара Iris Taizo, но навсякъде усещах белоцветни парфюми, които много ме радваха. До степен да се замисля да си купя Alien Essence Absolue Thierry Mugler и Roberto Cavalli Eau de Parfum  Crazy Crazy Луда работа, защото никога, ама никога при нормални обстоятелства не бих посегнала към тях. Харесвам ги върху друг, но няма да съм аз, ако съм с тях.
Силно разколебана съм кой от два парфюма да си взема - http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Hypnotic-Poiso … Parfum-23098.html, от който изпръсках вече един флакон, имам налична ЕДТ версията, но пък обожавам да се гуша в лакритцовия му аромат през зимата или http://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-Resort-Co … ection-29164.html, който въобще не е мой, син е, летен е, а седмицата лято в Германия мина отдавна Crazy, безгрижен е, а аз съм сериозен човек  Wink, с бели цветя, праскова и зряла смокиня е, а аз мразя франджипани, портокалов цвят и праскови  Mr. Green, а ме кара да се усмихвам като дете, на което са му обещали ново колело  Mr. Green, кара ме да се чувствам свободна. До утре трябва да реша... Че съм си обещала контрол над придобивките Wink
Видяхте ли новия дизайн на поредния Ангел http://www.fragrantica.com/news/Thierry-Mugler-ANGEL-Passion-Star-6986.html Определено не одобрявам червената звезда. Свършиха вече безбройните летни версии, минахме на цветни... В този ред на мисли да споделя, че днес, пътувайки из страната обядвахме в механа, чиято тоалетна миришеше на имитация на Ангела, при това добра  Shocked Crazy Чудех се, да плача ли, да се смея ли, и как да посегна някога отново към него  Crossing Arms

# 599
  • Франция
Силно разколебана съм кой от два парфюма да си взема - http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Hypnotic-Poiso … Parfum-23098.html, от който изпръсках вече един флакон, имам налична ЕДТ версията, но пък обожавам да се гуша в лакритцовия му аромат през зимата или http://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-Resort-Co … ection-29164.html, който въобще не е мой, син е, летен е, а седмицата лято в Германия мина отдавна Crazy, безгрижен е, а аз съм сериозен човек  Wink, с бели цветя, праскова и зряла смокиня е, а аз мразя франджипани, портокалов цвят и праскови  Mr. Green, а ме кара да се усмихвам като дете, на което са му обещали ново колело  Mr. Green, кара ме да се чувствам свободна. До утре трябва да реша... Че съм си обещала контрол над придобивките Wink
kovatcheva, непременно пиши, когато решиш, че много ми е любопитно дали съм познала  Mr. Green

Белите цветя, изглежда, са силно вървежни в жега, защото и аз съм на вълна тубероза напоследък и май ще извърша някоя глупост  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт