Парфюмни размисли и страсти - 191

• 101 364
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас/Пз
Здравейте Simple Smile в тези горещини в добавка и с гадната лепкаща влага на морето имам чувството, че всичко, което имам заминава за отрицателно време. Колежката ползва The one DG и на нея ми харесва, но на себе си не съм очарована  Confused Единствено ме радва For Her на Нарцисо, но в черната опаковка мисля, че е тоалетната вода, но пък през няколко часа се налага да го подновявам.

Сега имам колебания за Модерната Муза на Есте Лаудер, може ли малко помощкак е като трайност и дали е подходящ за идващата есен. Друго за есента , което имам е Елексира на Ермес, но напоследък не знам защо имам чувството, че стана доста масов аромат и затова съм отворена към други предложения Simple Smile

# 496
И аз да кажа - Уиш не е ретро, не е сладникав, а сладък и вкусен. Много е приятен и не евтин на носене.  Определено късно есенно зимен. Ако обичаш посочените от Йоан Владимир Ангел и Адикт, за теб е.

# 497
nunkata333,  прави ми впечатление, че често описваш парфюми по доста заблуждаващ начин. Явно така ги усещаш, но усещанията ти са абсолютно различни от общото мнение за тях или доста още има да учиш за парфюмерията и ароматите.

# 498
  • София
Сега имам колебания за Модерната Муза на Есте Лаудер, може ли малко помощкак е като трайност и дали е подходящ за идващата есен.

На мен ММ ми го подари в ранна пролет и трайността му е доста добра.Усещам го дълго и както и друг път съм писала за мен е по-нежния, по-фин и по-деликатен вариант на For Her EDP на Нарцисо.  Peace

# 499
  • Враца
Сега ме подсещате,
че Атти  Hug преди години ми донесе Бич Може
от някъде и с удоволствие си припомних този аромат.
Душа си го редовно и си спомням детството.
Миналата седмица експериментирах и се намацотих леекинко с него,
ефектът беше, че аз не се чувствах комфортно и една приятелка
ми намекна, че мириша "някак неестествено"  Joy

На мен Кореком ми мирише на Елексирът на чудесата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Него пък преди стотина години ми го изпрати Елис от Канзас  Hug

# 500
  • Враца
Опитах се да кача снимка на Бич Може, но не ми се получава.. нещо съм изгубила тренинг..  Thinking

# 501
И аз да кажа - Уиш не е ретро, не е сладникав, а сладък и вкусен.

+1 Peace
Преди две години го "водих" на море, първият ден случайно посегнах към него... и така си изкарахме почивката - държа се прекрасно в жегата и влагата. Останалите n-броя парфюми, които бях взела, така си останаха в несесера.

Вили, това ли е:

# 502
  • Враца
Точно това е ,  Di™ .  Hug Heart Eyes

Също се сетих каква огромна прилика регистрирам м/у някогашното Мазуми и Агент провокатор..   Thinking

По Уиш бях доста запалена, след суперлативите, които бях изчела по негов адрес, а именно приликите му с Ейнджъл, но колкото бързо се сдобих с него, още по бързо се отървах.
За мен не е нищо специално, развива се близо до кожата, прилика няма НИКАКВА с Мюглеровите шедьоври..  Naughty
Ретро не е, сласък е , но не ми е вкусен, а бозав..

# 503
  • Belgium
Аз ужасно не харесвам Wish, защото освен лепкаво сладникав и накъртващ, точно 3 броя класически бабички от входа буквално се поливаха с него. Носеше се на талази по стълбите, защото е и безбожно траен.

Та асоциацията ми е бабешки, но не винтидж, не класен, а лепкав и досаден.

Но разбира се като всичко останало, си е въпрос на вкус.

# 504
nunkata333,  прави ми впечатление, че често описваш парфюми по доста заблуждаващ начин. Явно така ги усещаш, но усещанията ти са абсолютно различни от общото мнение за тях или доста още има да учиш за парфюмерията и ароматите.

Мога да кажа,че конкретно за този парфюм съм го имала и въобще не може заблуждаващо да го описвам,защото е наистина СЛАДЪК и то гадно сладък и както е казала Лу е и лепкав,харесвам сладки аромати,но този е от гадните сладки Mr. Green.......Общото мнение се припокрива донякъде с моето,защото и другите го усещат в повече сладък,една бомба от съставки е няма и развитие,че е траен е траен,спор няма.Може на някой друг да му харесва аз лично този парфюм върху себе си не го харесах,не го понасях,даже не го изпръсках докрай,беше ми подарък, иначе никога не бих си купила този парфюм.Ако исках нещо сладникаво бих си взела Prada Candy EDP,любимия ми сладък аромат.....страхотен парфюм,но само за вечерно излизане бих го предпочела.   bouquet 

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 22:00 от nunkata333

# 505
Не е проблем да се описват парфюми по начина, по който ги усещаш. Проблемът е в опита за прекалено категоричните, "възкомпетентни" заключения, които се правят без да се има необходимия опит за това.

Дами, които пишат във форума от създаването му   bouquet  bouquet  bouquet и през чийто ръце са минали безброй парфюми (а какви парфюмни гардеробчета се показваха някога) не си позволяват подобна смелост, точно, защото са наясно с неизброимите превъплащения на ароматите.
И в този ред на мисли, Лу е прекалено интелигентна, рафинирана дама, за да си позволи да употреби епитет, като "гаден" в мнението си, дори за възнехаресван парфюм.

BTW: Така обсъжданият "Wish" има развитие, категорично. Колкото и да няма човек обоняние, просто няма как да е по друг начин при тази пирамида: Top notes are honeysuckle, black locust, orange blossom, coconut, gooseberry, Brazilian rosewood, pear, black currant and yuzu; middle notes are honey, violet, orchid, milk, heliotrope, lily-of-the-valley, jasmine, magnolia and osmanthus; base notes are sandalwood, amber, patchouli, vanilla, caramel, incense, tonka bean and toffee.
И не вярвам да съм единствената, която е усетила "развитието" Mr. Green

# 506
Аз не знам какво влагате в определението сладникав, което отъждествявате със сладък, защото това са две различни неща за мен. Сладникав е блудкав парфюм с лека сладост, която го прави по-скоро неприятен. А сладкия парфюм си е просто сладко, захарно ухание с различна степен, но категорична сладост.

# 507
Аз не знам какво влагате в определението сладникав, което отъждествявате със сладък, защото това са две различни неща за мен. Сладникав е блудкав парфюм с лека сладост, която го прави по-скоро неприятен. А сладкия парфюм си е просто сладко, захарно ухание с различна степен, но категорична сладост.
Точно Peace Hug

# 508
  +1. Лу, дали неприятните съкооператорки не ти образуват отрицателна асоциация към аромата. И аз имам неприятни контрагенти, чийто аромат ми спира дъха и ми образува нетърпимост към приятни хора. Уиш, бомбата и бонбоната на В и Р, Ла ви е бел, захарния ангел, новият на Лан Ком- ла нюи, всички са ми сладки и хубави.         Аааа... забравих, колегите събрахме пари и купихме новата лятна пантера на секретарката за РД, от Сефора, ееее, няма нищо общо аромата с оригинала. Чак неудобно ми стана, но то милото нали не е в час, голяма радост беше.

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 23:08 от sandokanchev

# 509
  • София
Тези дни претърпявам някаква метаморфоза и се превръщам в любителка на бели цветя. Laughing
Измазах едно мини на Майкъл (Майкъл Корс), за което благодаря на Руми, пробата на Чайна таун , нося Теракотата на Герлен вече цяла седмица , а днес се полях с Гарденията от Приве колекцията на Ести..  Heart Eyes
Нося тубероза!! С удоволствие.
Луда работа, ще си скрия картата някъде, защото ме е страх, че ще купя нещо, което може да се окаже временен порив.
И все пак, нося тубероза без да ми се гади. Simple Smile
Или съм пораснала или жегите са ми размътили мозъка.

И да ви кажа, че тази Богиня е някакъв парфюмен феномен. Това определено , е парфюмът получавал най-много комплименти от жени /мъже в моето обкръжение. Дори повече от Зеленият Шанс. Буквално , скъсяват дистанция и се навират в мен ( хора коио са ми много близки разбира се).
Мъжът ми го намира за обикновен, но други индивиди от мъжки пол ... се държат на границата на приличието. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт