Парфюмни размисли и страсти - 191

• 101 369
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
  • Belgium
Да, може би правилната дума за Wish е сладък  Laughing

sandokanchev, разбира се че бабичките допринасят за кофти асоциациите, които ми навява този аромат. Но и без тях аз просто не обичам накъртващи парюфми и няма как да ми допадне подобна композиция на нотките. За любителите на този тип аромати обаче, съм сигурна, че Wish лесно може да се превърне в любим.

Courage, интересни неща споделяш за Бронзовата богиня. При мен стана точно обратното. Доста време се бавих докато взема парфюма след като от няколко години съм влюбена в аромата на олиото с частиците, с което обилно се поливам на плажа. Тествала го бях сума ти пъти, за да знам, че е мой. И накрая при мен този парфюм се оказа голяма скука  Crossing Arms Стои адски близо до кожата, съвсем нетраен е (аз си знаех, че бързо изчезва, но чак пък толкова) и около мен никой не би го регистрирал, освен при наистина близък контакт  Laughing

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 09:51 от Лу

# 511
Отново да благодаря на всички, включили се с отзиви за Уиш  bouquet
Аз си го взех и съм доволна, харесва ми, даже вчера в жегата се пръснах и се държа прилично, усещах го цял следобед и вечер. Не е нещо кой знае какво, наистина намирам сходство с Ейнджъл, но е по-кротък, действително. Цената беше не 39лв, както бях писала, а 36. Беше единствена бройка, в централното Лили в Пловдив.
Кураж, за Бронзовата Богиня на ЕЛ ли иде реч?

# 512
Не съм сигурен, че това, което продават в Лили е..., как да кажа..., точно това. Така, че не се учудвам, че НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВО. Истинският Уиш е толкова завладяващ и всеобхващащ, че няма как да го обидиш с големите букви.

# 513
Не съм сигурен, че това, което продават в Лили е..., как да кажа..., точно това. Така, че не се учудвам, че НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВО. Истинският Уиш е толкова завладяващ и всеобхващащ, че няма как да го обидиш с големите букви.
Майтапиш ли се?
Всеки усеща парфюмите по различен начин и за теб е завладяващ, за друг е обикновен.

# 514
Майтапиш ли се?
Всеки усеща парфюмите по различен начин и за теб е завладяващ, за друг е обикновен.
   Ще го кажа в прав текст, за да стане ясно. В Лили продават ментета- така мисля и съм абсолютно сигурен. На Уиш нямаше тестер, но имаше на Джунглата на Кензо.Вървете и тествайте. Нищо особено, НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВО, дори накъртващо противен.

# 515
Сандоканчев, Джунглата на Кензо/ по мое скромно мнение/ и в оригинал си е противен.
Естествено не всички мислят така, има и дами, които го харесват и това е добре. Хората сме различни и възприемаме по различен начин ароматите.
Аз лично също имам някакви съмнения, че в Лили продават ментета. Никога не съм купувала и няма да купя от тях парфюм, но по това дали един аромат е противен като лично усещане или е приятен, не можеш да съдиш за оригиналност.

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 23:02 от *Emia*

# 516
  • София
Лу, супер нетраен е . Аз го подновявам поне 3 пъти (отдолу задължително съм с олиото) , с количество - "врачанска школа". Вече съм изпръскала 100 мл и започвам нова 100 -ца.  Crazy Първата бутилка олио е на финала, също.
Съгласна съм , че не е нещо уникално.  Grinning Все пак - "Ммммм, наа какво ммхм ухаеееш тааака ....хмм".  Mr. Green
Луда работа.

За Богинята на ЕЛ, говоря, да. Peace

# 517
Да.Прави сте за личното усещане на ароматите. Но все пак, в Лили продават само ментета.

# 518
... с количество - "врачанска школа".
Може ли малко ограмотяване по въпроса? Laughing

Ха-ха! Намерих и прочетох. Simple Smile

# 519
Ставате супер досадни с тези подхвърляния за ментета тук и там.
Ако е възможно да върнем темата в руслото на добрите ухания и по възможност, добрите маниери Laughing

Благодаря на момичетата, които упорито поддържат темата жива.  Hug Heart Eyes

# 520
  • някъде под слънцето...
      Аааа... забравих, колегите събрахме пари и купихме новата лятна пантера на секретарката за РД, от Сефора, ееее, няма нищо общо аромата с оригинала. Чак неудобно ми стана, но то милото нали не е в час, голяма радост беше.
Или българските парфюмерии са жертва на световната конспорация или
Започвам да си мисля   че тази Пантера, с която сравняваш е менте.И тук има "оригиналилни крадени" парфюми, които се продават по пазари или ги разнасят по барчета.Обикновено с този бизнес се занимават румънците.В кварталния български бар редовно минава един сладур с чанта, пълна с" крадени  парфюми".
 Маринска, при мен Агент Провокатор няма нищо общо с онова Мазуми(сплескано бутилче, със зелено резедаво капачка).Някога ми беше фаворит... И  същото флаконче, но със синя капачка Импревю   същи не беше зле.
Относно ретро бабичките. Всичко е много относително.Нося ги с мерак и много околните ги намират  за изискани,  привличащи и какво ли  още не, само не и бебешки или ленински.
Вярно, че не нося супер сладки ориентали, но пък моите бабички са люти шипри, отблъскващи алдехиди и отровни ориенталци.
Всъщност мисля. че не парфюма прави жената  леличка, а по скоро жената прави парфюма лелински.
Тук има една поговорка, Маймуната и в коприна да се облече. Пак си е маймуна.
Та в този контекст винаги ми е било интетрсно с форумите любимци. Авторитетна фея, казва, че  даден парфюм, е е шедьовър. Следва еуфория.  Всички  го харесват, като съзнателно или несъзнателно се отъждествяват с въпросната фея мислейки, че харесвали паргюма.,  вече са като нея.Половината го придобиват.Луд възторг. Хвалебствия. Месец по късно размените и продавалника се задръстват с въпросния парфюм.
Пишещите по отдавна знаят за какво говоря, пишещите от скоро могат да разберат, ако си направят труда да прочетат старите теми.
 Що се отнася за Уиш,, бяха ми подарили  класическия, Моята кожа не се сработи а него. Правеше го нещо леко сладникаво.Дъщеря ми го национализира, на нея и стои приятно.
Между другото днес приготвям парфюмите,  които ще вземам за отпуската, оказа се, че рефила на Аметистовата кожа има две капки, толкова бвше останало и в Дива..Извадих от скада по един нов.След толкова коментари за ментета реших  са направя паралелен тест.При кожата всичко беше идентично. надписи стикери, аромат.Едната е от американски сайт, другата от български, Единствената разлика е в цената.При Дива, имаше разлика в стикера на дъното и една леко зелена  нота в повече в началото.Двете са купувани от един и същи американски сайт с разлика във времето поне 5 години.Нямам съмнения за автентичността им.Дива е стар парфюм и явно е друга реформулирана партида..

Последна редакция: пт, 14 авг 2015, 08:27 от sl

# 521
След известно колебание и почти преполовен от проби тестер в магазина, най-накрая се реших и си взех http://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Olympea-31666.html, за която споделих наскоро първи впечатления.
Проблемът, ако изобщо може да се нарече така, е, че наскоро отказах цигарите /пак Rolling Eyes/, поради което усещам аромати всякакви, на разстояния всякакви, супер брутално. И сега Олимпия-та се опитва да ми изпържи мозъка, поне в началните нотки. При все, че обичам да се пръскам щедро, повече от 2 скромни цъсвания не съм си позволила досега. Добре, че това, което не харесвах първоначално, се появява по някое време, за да проветри обстановката. Страшно ми допада и така ми се иска да се напръскам, както аз си знам, обаче все още не мога да си позволя такъв самоубийствен акт.
А колко е трайно това чудо... На кожа е ок, но на дреха е покъртително устойчив: пръснала съм на ръкава на едно яке преди повече от седмица - в момента мирише все едно ей сега съм се напръскала и ароматът се носи из цялата стая. Shocked Спокойно мога да го наредя до класическия Пойзън и като сила, и като трайност, моооже би и като интензитет, макар че Олимпия се поукротява доста някъде по пътя.
За аромата няма какво да пиша /освен, ако не ме фрасне някое вдъхновение свише някой път/ - достатъчно е, че имах съвсем други първенци за придобиване наум. Simple Smile Не е нещо нечувано и невиждано в парфюмния свят /то такава революция, освен, ако не е извращение, трудно ще се изобрети/, но на мен ми носи повече от приятни усещания.

П.С. Не следя темата осторожно, ама за коя Пантера е целият тоя шум? Ако е за оня класически хорър, който и до ден днешен ми докарва позивни само по спомен, направооо... Mr. Green

sl, страшно ми хареса мнението ти.  bouquet

# 522
Напоследък темата е ужасна! Има си теми за дискутиране на въпроси с ментета защо модератор не се намеси най -накрая. Peace

ПП ама защо продължавате да му давате обяснения да си купува от където си иска , но да не разваля тона тук или да си направи фейс група и там да си пригласят нон -стоп едно и също, ама че досада пфу

Последна редакция: пт, 14 авг 2015, 08:41 от raznejena*

# 523
  • София
Маринска, при мен Агент Провокатор няма нищо общо с онова Мазуми(сплескано бутилче, със зелено резедаво капачка).Някога ми беше фаворит... И  същото флаконче, но със синя капачка Импревю   същи не беше зле.
Ей това Импревю ми се иска много да си намеря. В къщи е останало празно бутилче, което и досега ми харесва как мирише  Heart EyesНо не го откривам никъде из ибеи и други.

# 524
..........

П.С. Не следя темата осторожно, ама за коя Пантера е целият тоя шум? Ако е за оня класически хорър, който и до ден днешен ми докарва позивни само по спомен, направооо... Mr. Green

sl, страшно ми хареса мнението ти.  bouquet
Аризона, за тази Пантера иде реч. Не онази.
Сега не ѝ е времето на новата, трябват ѝ едни поне 5-10 градуса надолу, за да покаже истинската си красота.

Вчера Свежия Шанс ми се разви така красиво и непривично, че ако го бях подушила на друг, нямаше да го позная. Мъча го от две лета. Държа го заради ЛМ, той се изказа ласкаво за него.

Общи условия

Активация на акаунт