Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 406
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Cara Mia на Етиен Айгнер - http://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Cara-Mia-32043.html , от една страна ми е по-различен от много в Дъглас, от друга ми прилича повече на мъжки аромат. Вашето мнение?

п.п. Вече 3-4 пъти за 20тина дни се пръскам с Shalimar Souffle (виалче или в магазин)- ароматът много ми харесва, обаче го усещам макс. 1 час.

# 256
  • Бургас
Cara Mia на Етиен Айгнер - http://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Cara-Mia-32043.html , от една страна ми е по-различен от много в Дъглас, от друга ми прилича повече на мъжки аромат. Вашето мнение?

На мен не ми прилича на мъжки, но не ми харесва. Напомня ми на братовчед на Ботега Венета, но доста недодялан  Simple Smile

WaltherP99, аз всъщност харесвам пипер в ароматите  Grinning А, може ли няколко думи за Hommage a l'homme Voyageur? Гледах го доста миналата година, но не му се наканих......Плановете ми са следващия подарък за любимия мъж да е ароматът ти за вечерта - Табако Блейз на Расаси - отдавна ми е интересен и ти ми подпали чергата допълнително  Laughing

# 257
  • Варна
п.п. Вече 3-4 пъти за 20тина дни се пръскам с Shalimar Souffle (виалче или в магазин)- ароматът много ми харесва, обаче го усещам макс. 1 час.

Хм, звучи ми абсурдно. Доста повече издържа при мен.  newsm78

# 258
Walther P99,благодаря за коментара относно новия Аcua di Gio.Не, не съм го взела обмислям да го купувам и за това поисках мнение.Но не разбрах за коя възраст е най-подходящ? Аз имам избор за 15,22,45год. Joy Joy Joy Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 259

Хм, звучи ми абсурдно. Доста повече издържа при мен.  newsm78
При мен също изчезва след 2 часа, а беше от Дъглас. Мога само да ти завиждам, че при се задържа повече. Simple Smile

# 260
Благодарение на бързата намеса на форумна дружка, придобих L'Artisan Traversee du Bosphore.
Raznejena, благодаря ти пред всички  Hug
По този повод обаче, се появи вариант да взема накуп Босфора и още един Артисански аромат - Лошия вълк (Mechant Loup):
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Mechant-Loup-2159.html
Пак трябва да реша до утре вечер, за да може поръчката да тръгне заедно.  Embarassed
Разгледах внимателно сайта на Артисан, фрагрантика, по пирамида ме привлича мчного - лешници, шоколад, мед, санталово дърво ... и тази комбинация ми е неустоима. По назначение обаче е чисто мъжки, дори не унисекс.
Естествено, няма как да намеря начин за тестване толкова бързо Confused
Може ли за мнение, ако някой познава този аромат? Става ли и като за женски вариант?
 Hug

# 261
  • София

При мен е същото,аз затова няколко страници назад не го препоръчах при запитване.Пробвала съм го само и единствено в магазини от септември насам е все едно и също - максимум 1 час, дори септември го пробвах в по-топло време и изчезна за 30 минути.И това е само с този Шалимар.Пробвала съм почти всичките и някои от тях не мога да ги измия от китката си,а любимият ми е одеколона от това лято, с който цял ден блажено се спогаждах на плажа.

# 262
  • София
Привет на всички в този снежен ден.Имам въпрос към мъжете пишещи тук,а и четящи.Споделете мнение за новия Acua di Gio Profumo и най-вече за коя възрастова група е подходящ? Имам в къщи 3 мъже и да видим кой ще е късметлията? bouquet bouquet bouquet  Rolling Eyes

Mimeto74 - Според мен, Acqua di Gio Profumo ще пасне най-добре на най-зрелия мъж от тримата.
Причината да мисля така е, че тази нова парфюмна версия на Ди Джио е доста по-улегнала, в която са поокастрени жизнерадостната свежест и безгрижно лятно усещане, типични за другите издания.
Шишето е много класно и също подсказва, че е по-различен и леко по-мрачен Ди Джио от обикновено.
За мен е класен мъжки парфюм, който едва ли ще се хареса от по-младите нослета  Mr. Green

Преди няколко дни тествах новия Baldessarini Ultimate

http://www.fragrantica.com/perfume/Baldessarini/Ultimate-31402.html

Много приятно изненадан съм от този нов парфюм  Hands Thumbsup
Първо шишето ме впечатли - масивно и красиво, стои чудесно в мъжка ръка и създава едно класическо усещане. За аромата в него бих могъл да кажа същото - улегнал, стилен, чист, класически кожен, опушен, но композиран по модерен начин, чрез добавяне на затоплящ амбър.
Честно казано, много изненадан съм от по-мрачната и някак дръзка композиция, тъй като от Baldessarini  съм свикнал да усещам предимно балансирани и приятни аромати, които общо взето лесно се харесват, докато Ultimate ми се струва по-смел и с изявен характер.
Като трайност и шлейф, върху мен се представя много добре. Подозирам, че на мъже под 30-35г няма да им допадне, но въпреки това, смятам, че това е от силните нови предложения и заслужава да бъде тестван.

# 263
Благодаря,ще видим дали ще го хареса. bouquet bouquet bouquet

# 264

По този повод обаче, се появи вариант да взема накуп Босфора и още един Артисански аромат - Лошия вълк (Mechant Loup):
Пак трябва да реша до утре вечер, за да може поръчката да тръгне заедно.  Embarassed
Разгледах внимателно сайта на Артисан, фрагрантика, по пирамида ме привлича мчного - лешници, шоколад, мед, санталово дърво ... и тази комбинация ми е неустоима. По назначение обаче е чисто мъжки, дори не унисекс.
Естествено, няма как да намеря начин за тестване толкова бързо Confused
Може ли за мнение, ако някой познава този аромат? Става ли и като за женски вариант?
 Hug
Аз поне не открих шоколад и мед, само смлени лешници, като на брашно и санталово дърво. Впечатленията ми са от виал.
Натуралистичен, автентичен, тих, типично за L'artisan.

# 265
  • Варна
Минах през мола да подуша новия аромат на Paco Rabanne/Olympea/
Красива опаковка,но ужасно сладък
Не ми допадна

# 266
Аз пък се прехласнах по Олимпеата Simple Smile Но Пако Рабан си ми е слабост. На мен изобщо не ми стои сладък, даже солта усещам - май има нещо странно като в Уоманити, което не стои добре на всички. Подозирам, че е умишлено с цел или да дразни, или да се влюбиш от първия път. На мен и двата стоят много добре  Crazy

# 267
  • Варна
Аз напоследък съм пленена от Лейди Милион/разкошен аромат/
За малко да грабна един ама нямах 100 лв излишни  Joy

# 268
  • Germany

Скрит текст:
Търсих къде да попитам и накрая реших, че ако има шанс да получа отговор, то ще е в тази тема. Бях в командировка, хотелът тежкарски, влизам в конферентната зала и ме лъхва аромат на луксозен магазин, нещо като този, който е в Масимо Дути. Два дни ходя и душа и накрая видях една жена от обслужващия персонал, попитах я откъде е този аромат и се оказа, че идва фирма, която обслужва електронните ароматизатори на хотела. На самия ароматизатор имаше надпис Deopal. Фирмата била гръцка, занимавала се само с големи клиенти, професионално, не продава единични бройки. В нета почти няма инфо. Хвана ме амбицията, няма начин да няма начин, моля ако някой ги е чувал и знае пряка пътечка към един брой диспенсър да се смили и да сподели. 
Преди няколко дни и аз се чудих в магазина на Масимо Дути на какво толкова познато ми мирише, сигурна бях, че имам такъв парфюм. Като се прибрах правих парфюмни пробички за един приятел, и както казвам, нищо случайно парфюмно няма при мен, защото магазина на Масимо Дути мирише на http://www.fragrantica.com/perfume/Laura-Mercier/Nuits-Enchantees-4306.html установих  Laughing
Иначе ароматизаторите се предлагат от  http://www.airlia.bg/bg/  Wink и тук https://www.facebook.com/AIRLIA-BULGARIA-236057056442947/?fref=ts
Аз бих помолила в магазина, ако могат да ми продадат няколко флакона от този ароматизатор, който съм харесала, но зависи доколко можеш да си убедителна  Mr. Green
http://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Cara-Mia-32043.html и на мен ми хареса, но аз по принцип съм си почитател на Айгнер. За да съм честна, не започна впечатляващо, малко рязка и остра мандарина, различна от тази, която харесвам, много мускус, но един такъв сух, пращящ. Тъкмо го отписах, и той взе, че се превърна в голяма красота. Един такъв чист, малко високомерен и надменен ирис, съчетан с мускус и хладен жасмин. И за да не ни стане досадно, се появяват много леко горчиви нотки на пачули, но наистина много минимално дозирани, както и зачатъци на смола. Много сдържан и много елегантен парфюм, много италиански и нетрадиционно модерен и забележим. Събрал е себе си много градски шик. Със сигурност няма да стане масов любимец, но пък почитателите на мускуса трябва да го пробват. Харесва ми.

Аз много му се чудих преди време. Много ми харесва началото му и не го намирам мъжки, но е унисекс, който в базата завива повече към мъжки. На мен лично санталът ми пречи в базата, иначе права е goddes, точно прашни лешници и аз усещам, сладостта идва най-вече от лакритц, медът не е много доловим. Точно заради санталът го усещам малко мръсен и ме отказа от покупка. Доста често излиза в ebay, аз не бих бързала с него, но всеки сам си решава  Peace
Подкрепям Deetron, и аз харесах Baldessarini Ultimate  Peace
Снощи бях на официално събиране, и получих огромен брой комплименти, най-вече от жени, защото и ММ беше там  Mr. Green Wink, ама наистина много ме изненадаха, за Fashion Decree  Flutter Flutter Даже възрастна холандка направи комплимент на всеослушание на ММ, че жена му миришела наистина прекрасно  и че има вкус за жени Flutter Flutter Flutter

Парфюм за деня: http://www.fragrantica.com/perfume/Nobile-1942/Muschio-Nobile-11577.html

# 269
WaltherP99, аз всъщност харесвам пипер в ароматите  Grinning А, може ли няколко думи за Hommage a l'homme Voyageur? Гледах го доста миналата година, но не му се наканих......Плановете ми са следващия подарък за любимия мъж да е ароматът ти за вечерта - Табако Блейз на Расаси - отдавна ми е интересен и ти ми подпали чергата допълнително  Laughing

Не можах да си намеря мострата - всичко ми е подредено по азбучен ред - дизайнери,но или съм я дал на някой,или съм я изгубил-ще я потърся пак.Имам доста силна памет,но няма как да помня супер добре всеки парфюм.За тези които знам-пиша ревю веднага,за тези,които не си спомням добре-отивам до мострата,тествам и след това пиша-по принцип такава е процедурата.
Ти искаш да му вземеш нещо,което харесва на теб-а той пипер като нотка харесва ли?  Simple Smile
Tobacco Blaze за мен е супер класен аромат,който ако беше в бутилка на Tom Ford щеше да е в Private Blend-а .Определено аромат за специални случаи.Мъжа ти харесва ли такива аромати-не е за всеки да знаеш??

Walther P99,благодаря за коментара относно новия Аcua di Gio.Не, не съм го взела обмислям да го купувам и за това поисках мнение.Но не разбрах за коя възраст е най-подходящ? Аз имам избор за 15,22,45год. Joy Joy Joy Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Не мога да разбера защо точно на него си се спряла??? Времето е хладно и ветровито,а тепърва идват големите студове и снега - Acqua di Gio Profumo не е за такова време.
Като цяло е приятен,но не е нищо особено-подобни пирамиди и аромати има десетки,и като за цената си за мен не си заслужава.Това че е вкарана лека опушена нотка не го прави класен аромат за мъже на 40.
И за синовете ти има по-добри аромати,и за мъжа ти има.
Като спомена и 3-та - нали не търсиш нещо универсално,което може да се ползва от всеки от тях??

Парфюм за деня ще е

Общи условия

Активация на акаунт