ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 333
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Peace нашите ще празнуват на 23   Hug
иска ми се и аз да можех да ида Blush

# 646
  • В светлината на слънцето
Събота, 12.12.2-15 - Олимпиада по математика
Неделя, 13.12.2015 - Коледно математическо състезание

Относно благотворителността - мисля, че преди две години някъде взеха официално решение да не облагат с ДДС. Приветствам го.  Peace
В училището на каката следващата седмица цялата е отредена на благотворителните базари и дейности, като класовете са разпределени по дни. И имат много хубава кауза. Peace
В училището на второкласника миналата година правиха благотворителен базар, дори след това наградиха с диплом най-добрите неща (каката от наградените и бе много щастлива). Тази година нищо не се говори. 23 декември май ще е коледното им празненство, след това ваканция. Peace

# 647
  • София
И в нашето училище обикновено имаме коледен базар с благотворителна цел. Преди няколко седмици имаха инициатива - Мисли в Зелено, където децата трябваше да направят картини и пана само то природни материали. Пишеше, че после те ще бъдат продавани на коледния базар. Моята се ентусиазира и се включва в изработването на картина. И аз привествам такива инициативи.

# 648
  • София
КМС е в неделя на 13 декември.
Иначе събота е неучебен. Ваканцията почва от 24 декември, но нашите ще имат коледно тържество в училище на 23 декември до обяд и няма да учат. Тогава ще си разменят и подаръците от томболата.

Да, като плащах беше 12ти - май... може да са сменили датата, а може и да е било отдавна, абе, да си го кажем направо, блейка съм - благодаря!!

Ее, стига де! Нали се прави за благотворителност.

Ми те и благотворителните sms-и са благотворителни, ама пак ги облагат с какво ли не, вкл. ДДТ...

Какво ли не - нямат !
Махнаха ДДС-та за благотворителност , аз като дарявам с смс-и нямам ДДС.
Отделно коледният базар е благотворителен и по тази логика и кутиите за благотворителност в църквите и магазините трябва да си имат зачислен служител ooooh!
Всичко в нашето училище е законно и легално , подкрепено от общината .
Бъдете добри , усмихнати и позитивни  Hug

Никога не съм се справяла добре с иронията и сарказма - но това ми беше целта, и то тъкмо поради ДДТ-то в/у смс-ите.
Не знаех, че е премахнато - още отдавна се отказах изобщо от идеята, тъкмо поради него. Някак... да си длъжен да дадеш пари на бюджета понеже искаш да помогнеш на някого...
Радвам се, че са го премахнали - и съжалявам, че не съм го разбрала по-отдавна.

# 649
  • София

Относно благотворителността - мисля, че преди две години някъде взеха официално решение да не облагат с ДДС. Приветствам го.  Peace

Вярно? И това съм го пропуснала - най-сетне нещо в правилната насока!

# 650
  • Пловдив
нашата ваканция е от 24 .Коледно парти ще имат на 17 декември от 12ч до 14ч,после ще са си на занималня.На 22 ще имат контролна по български,на 23 по математика и излизат във ваканция Simple SmileПоследните дни ги е наредила госпожата.

# 651
  • В светлината на слънцето
В училището на каката освен благотворителен базар с различни ръчно изработени неща, имат и творчески коледен конкурс. Тази година темата е "Важните неща", а разделите са есе, рисунка, фотография и видео. Хубави са тези инициативи. Дано на повече места ги правят. Peace

Донсита,  Hug Стискам палци нещата да се подредят в правилната посока. Hug

# 652
Опс = може и аз да съм се объркала, мислех, че Пролетен дъждец говори за "тази" и "различна от тази". Възможно е да греша и да ми е бил не на място коментарът, извинявам се.

Няма проблем .  Peace

Утре е коледния концерт и я е втресла треска, че не е практикувала френската песен толкова колкото английската и не я знае наизуст добре. Ще я пее тази вечер повече пъти май  ooooh!

Коледната ваканция ни е от 18 декември до 4ти януари.

Аз не знам дали да го напиша,но се възмутих вчера не на шега. Ще ходят децата да пеят в старчески дом и да помогнат в кухня за бедни .Коледа е все пак да се научим да даваме най-вече.

Скрит текст:
Но. Имаме и банка за храна ,в която са посочени какви храни да събираме за семействата в нужда тази година. Пратиха ми вчера списъка за нашия клас.

Уж за сирийски семейства трябваше да събираме и да 'осиновим' някое за Коледа от класа като му накупим подаръци, дрехи , обувки и коледна вечеря, но не било баш така.
Изтривам..

Иначе имаме и коледен базар и за там ще пека мъфини и сме подготвили 25 картички с един candy cane за всяко дете от класа и отделно за бабите и дядовците в дома.

Коледното им парти е последният учебен ден на 18ти когато ще свършат и час по-рано и за там ще нося сокове и сладки за всички, както и пари за да закупим някое лакомство и нещо изработено от децата за да подпомогнем инициативата по благотворителност.

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 05:26 от Анонимен

# 653
  • Бургас
Извинявам се за грубия език, но защо не им теглиш една майна !?
Ако е благотворителна инициатива се участва на доброволни начала - ако и с колкото искаш.
Иначе таткото може и последен модел кабрио да поиска, а майката почивка на Малдивите, като през това време ти да и гледаш децата  Twisted Evil

# 654
И аз съм нуждаеща се от нов аймак, към коя организация да се обърна? Wink

# 655
Май съм на правилна вълна ,че ми се сториха доста нахални исканията им. Благодаря ви!

Луси, към нас очевадно Simple Smile Hug

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 05:26 от Анонимен

# 656
  • Sofia
........ сещайте се, щото не ги говоря по принцип такива, не можах и да се пречупя да го напиша.... аааа....  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Контес, думи нямам... такова безочие и наглост лелее......  Shocked  ooooh!
Точно го е казала вече  и Steltion  - "ако и с колкото" можеш е благотворителност.

# 657
  • Бургас
Знаеш българската поговорка за баницата ...
Не искам да задълбавам в досадни подробности, но тази сума само от твоето семейство ли трябва да се осигури или от целия клас?

# 658
Моренка, благодаря ти .  Hug
И аз не говоря така ,но по ме е яд, че аз се чувствам така зле все едно съм виновна .

И аз така разбирам благотворителността ,но други хора я разбирали по иначе.
 А не искам и детето ми да бъде нарочено/набедено, че не сме дали и така. Изяждам се от вътре, но няма да дам близо 100 и нагоре долара за чужди деца по този начин поискани.

Знам ,знам я приказката за баницата.
Сумата е за целия клас плюс доброволни дарения за храната и дрехите ,които са отделно и в които ще се включа, защото да нахраниш гладен и да подадеш ръка на нуждаещ се е това ,което аз разбирам.

# 659
  • Sofia
доброволни дарения за храната и дрехите ...
Така го разбирам аз.  То на дядо Коледа са те обърнали... какви са тия поръчки...
Тия масови мигранти са точно паразити.
Ужасно съм възмутена, ужасно, ужасно, ужасно...

Общи условия

Активация на акаунт