ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 310
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • sf
Моят беше писал "Няма да се търкалям в коридора"  Joy

# 691
  • Sofia
В класа на Гушкан няма индивидуални наказания... както съм писала - един е обичайният виновник - всички го отнасят. За съжаление. Абсолютно нечестно и невъзпитателно.  Иначе наказанието е да нямат ФВС или Музика или Рисуване, а писане или матметика - и това намирам за абсолютно невъзпитателно.  
Физическото в редките моменти, когато го има е на свободен режим - играят на нещо. Та на какво им е оценката?! newsm78      Вчера например били в салона с още един клас - смятайте каква е лудница... най- вероятно.  Wink

# 692
Ала-бала, несправедливо е, за съжаление и при нас е практика. Няколко са провинилите се деца, но наказват всички - да не излизат в голямото междучасие, да пишат в междучасието и т.н. Аз също го бях писала преди колко е била огорчена моята, че въпреки че тя е била кротка и послушна и не е направила абсолютно нищо, цяло междучасие е седяла и преписвала.

# 693
  • София
Наказания, до колкото ми е известно, няма. Със сигурност малчо не е наказван. И не е споделял някой друг да е бил наказан. Определено, ако някой е трябвало да пише 20 пъти нещо си щеше да сподели. Виж забележки имат. Както и "калпазани", които не носят бележника със забележките за подпис.

Скрит текст:
Преди години, когато съм била трети или четвърти клас, събирахме помощи за децата преживели земетресението в Армения. Пратих с най- голямо удоволствие чисто нови дрешки и обувки, които ми бяха омаляли без да са носени. И като добавка бях сложила един комплект тенис топки. Две седмици по- късно ми върнаха дрехите, защото не можели да ги дезинфикцират, но не ми  върнаха топките за тенис. Много бях разочарована. Колко години са минали от тогава, още ми става тъпо, когато се сетя.

# 694
  • София
Морена, говорили ли сте с учителката? Крайно неприемливо е.
При нас групови наказания няма. Индивидуалните не знам какви са.

# 695
според мен това и идеята за духа на отбора. да се чувстват едно цяло. не е класът място за индивидуална игра винаги.
при нас пишат такива неща по известен брой пъти, но рядко. дъщеря ми негодува, но и обясних идеята за team spirit.

# 696
  • София-Младост
Не смятам, че така се сплотява колектив и се създава отбор...но може и да бъркам.

# 697
Мерси момичета. Лего Майнкрафт е имано в предвид. Те си вървят по 100+ долара нагоре.
Ще им вземем на децата от малките пакети, но да са Майнкрафт.

Днес е коледният ни концерт от 7 и цял ден ще репетират в залата на центъра. Ще си изпусне класа по танци, защото е сряда от 7 и той, но концерта от у-ще е веднъж годишно.

При нас наказанията са за целия клас или поименно,при сериозно провинение си губиш междучасието и си в офиса при директора на визита ако е нещо сериозно.

# 698
  • София
Допълвам коледните подаръци и взех тази таблица за умножение:

Лятото стигнахме до 6 по начина от едно време - наизуст. Май това ще е по-добър вариант. Дървена е, с отговори на гърба на кубчетата.

Задачката от вчера с теглото на животните Алекс я реши по лесния начин и то раз. Сети се за начина, но се озори да раздели 54 на 2  Laughing Пита ме как да намери половината. Предложих ѝ да дели първо 50 и после 4...

И за тези, които обичат да майсторят неща - няколко идеи.

# 699
  • В светлината на слънцето
Симантро, благодаря за идейките, има много сладки между тях. Peace
Контеса, пусни после снимки от концерта и разкажи. Hug
По повод наказанията - моят има забележка в бележника, че говори в час. И веднъж са го връщали - него и още едно момченце, от час по физическо в класната стая като наказание, пак защото бърборели. Но не съм чула на някой да е налагано наказание с преписване на нещо си. newsm78

# 700
Simantro, избрах си няколко идеи, благодаря  bouquet

Ние ще правим тази топка, но не като пинята, а като украса за елхата:

Купих плътни, едноцветни, лъскави листи и лепенки за украса.
Ще вкарам и геометрията естествено  Mr. Green Взехме пергел, голяма радост  Crazy Покрай изработката на равностранния триъгълник, който е необходим за сгъването на кръговете, ще въведа и координатната система:
Скрит текст:
Няма да задълбавам в подробности. Само ще обясня просто и нагледно някои основни понятия. Надявам се скоро да се похваля какво сме сътворили.

# 701
  • София
Letsgo, правихме подобна топка, но от кръгове, сгънати на две.
Скоро щерката майстори за баща си апликиран от плат Дядо Коледа, с торбичка, пълна с пакетчета кафе с емблемата на фк "Левски"  Laughing

# 702
Letsgo, правихме подобна топка, но от кръгове, сгънати на две.
Скоро щерката майстори за баща си апликиран от плат Дядо Коледа, с торбичка, пълна с пакетчета кафе с емблемата на фк "Левски"  Laughing

Изглежда много добре! Но не се ли получава нещо като половин топка?

# 703
  • Sofia
Симантро, не съм обсъждала с други родители, а сама не ми се ще да говоря с класната. Поне още не ми е прекипяло дотолкова, ама все повече набирам...
А тази таблица Гушкан получи за ИД. Simple Smile

# 704
И ние имаме тази таблица от лятото и с нея и написана на лист от баща ми друга, детето научи таблицата много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт