Алчна зълва

• 43 238
  • 636
  •   1
Отговори
# 510
Да се спори с абсурт и другите защитнички на зълвата е все едно да спорите с радиото. Явно както казаха по-горе, някой се припознават в зълвата или найката научила брата да издържа сестрата и затова защитатват така зълвата.
    Не знам същият или различен анонимен, който цитирам си, но втори път моля - покажете най-после кой защитава тая зълва. С цитат. Че чета темата по диагонал, така я чета, но освен защита на решенията на мъжа, защита на зълвата не видях. А съм любопитна да видя кои се тази дето се припознават и толкова разпалено я защитават. И аргументите им искам да видя. absurt не е измежду защитничките на зълвата и който схваща смисъла на написаното, ще го разбере, тя защитава мъжа на Алмира да вземе решение, с което жена му не е съгласна.  

Цитат
Заълвата и мъжа и като искат да харчат такива суми - да си ги изкарат. Да излязат в чужбина и да си мръднат гъ*овете, ако не могат в БГ да изкарват повечко в смисъл покриващо лиготиите им.
    Ми хайде де, накарайте ги или научете Алмира как да ги накара. Паразити винаги е имало и ще има, дали тези наистина са такива или преценката на мъжа на Алмира е по-правилна, няма как да знаем. Той не идва да сподели какво мисли по въпроса, а и тя едва ли би го поканила в темата. Защото, ако мъжът ѝ научи какви ги плещи за сестра му, как индиректно го обижда и позволява други жени да го обиждат като тъпак, малоумен, безотговорен и т.н., облечено зад малко по-красиви думички, силно се съмнявам, че петте хиляди лева на година ще бъдат единственият ѝ проблем.  
      Направо си умирате да подклаждате интриги, за които питащият няма собствено решение, не получава решение и в темата, а приказките колко много е прав и колко много за ожалване, само го карат още повече да се чувства като жертва на обстоятелствата и да преувеличава проблема.  Поздравления, добър сеир си доставяте чрез демонстрираното съчувствие към автора.

# 511
  • Сф
Не Абсурд, не е нормално мъжа да зачита ФИНАНСОВО сестра си, майка си и който и да е роднина ПОВЕЧЕ, а да не се вслушва в мнението на съпругата си, която е недоволна от това ПЕРМАНЕНТНО раздаване на пари. Няма никакво значение кой изкарва парите, не е семейството на зълвата де!
Иначе в арабския свят е решен проблема- жениш се за втора, трета братовчетка и парите остават в семейството! Това устройва ли те - ориентирай се натам  lalalala

# 512
Хърмаяни, няма смисъл да се изпада в дребнави заяждания дали конкретно зълвата се защитава или подкрепата за зълвата. Ясно е какво се има предвид.
Отделно в темата пита Алмира - на нея отговаряме, ако мъжът й пусне тема - на него ще пишем. В колко теми пишат и двете страни, че тук си се загрижила за позицията на мъжа?

А специално за съветите - това съм забелязала да действа при мои познати, които не искат мъжът да разполага с пари за раздаване /де по роднини, де по любовници/. Не само че всичко се харчи да стотинка, ами и кредити имат даже. Крайният вариант е на мъжа да се отпускат джобни, ама в случая не мисля, че ще действа.  Mr. Green Та никакъв сеир не подклаждам.

# 513
      Нина*, не е ясно какво точно се има предвид, съвсем не е ясно. Докато участвам в дискусията, доколкото мога ще парирам опити една лъжа повторена сто пъти, да се превърне в истина.  Wink Ако това ти изглежда дребнаво заяждане, о`к, на мен ми дребнеят други неща.
      Ясно, че анонимните може и да не "лъжат" тенденциозно, а толкова да им стига капацитета да четат с разбиране, но ако някой не е способен да различи "мъжът в двойката има право на мнение (дори то да не ни харесва)" от "зълвата е права", и има самочувствието да го напише в публичен форум, трябва е подготвен и за отговори, които са написани в неговия стил.   Peace

# 514
  • София
Да се спори с абсурт и другите защитнички на зълвата е все едно да спорите с радиото. Явно както казаха по-горе, някой се припознават в зълвата или найката научила брата да издържа сестрата и затова защитатват така зълвата. Нормално е да помогнеш в труден момент на близък, но не е нормално да не си осигуриш дом на семейството, да точиш от спестените пари за да тръгнеш да плащаш чужди кредити, телефони почивки зад граница и подобни лиготии. Заълвата и мъжа и като искат да харчат такива суми - да си ги изкарат. Да излязат в чужбина и да си мръднат гъ*овете, ако не могат в БГ да изкарват повечко в смисъл покриващо лиготиите им.
Аз не споря, а давам доводи, които защитавам.
Още по- малко споря с хора, които не смеят да пишат с ника си, а се крият зад анонимност.
Всъщност, не се учудвам, че си анонимен- нито ти схванал, че не защитавам зълвата, нито си кадърен да проявиш уважение към чуждото мнение и чуждите решения, щом не съвпадат с твоите.
За теб е важно да тропаш с краче, да се дърляш и да искаш да е на твоето.
Е, в реалния живот на възрастните, такова инфантилно поведение не води до никъде- най- вече за инфантилчето.

# 515
Направо си умирате да подклаждате интриги, за които питащият няма собствено решение, не получава решение и в темата, а приказките колко много е прав и колко много за ожалване, само го карат още повече да се чувства като жертва на обстоятелствата и да преувеличава проблема.  Поздравления, добър сеир си доставяте чрез демонстрираното съчувствие към автора.
Peace
Авторката, гледай си хубавото семейство и не се трови за глупости.

# 516
   Хърмаяни, разбира се, че съпругът има право на мнение, има право и на решение и той си ги следва. Но защо Алмира да няма право на мнение. Явно на този етап тя решение за семейните пари къде да отиват не може да вземе.
  Аз съм минала по този път , затова и пиша анонимно. Изискванията и претенциите на другата страна нарастват , докато се изчерпи търпението на даващия . И обикновено следва едно голямо разочарование. Може много грозни и дразнещи да бъдат работите, когато си потърпевш.

# 517
  Хърмаяни, разбира се, че съпругът има право на мнение, има право и на решение и той си ги следва. Но защо Алмира да няма право на мнение. Явно на този етап тя решение за семейните пари къде да отиват не може да вземе.

Разбира се, че и Алмира има право на мнение. Обсъдила е проблема с мъжа си и казано простичко, той е отговорил на жена си "Този път не съм съгласен с теб, ще постъпя според собствените си разбирания". Дори при съветите да разпределя средствата по различни сметки, Алмира каза, че той няма да откаже, но ако се наложи ще вземе парите от сметката за жилище. Тогава какво остава? Единствено да ѝ се помогне да приеме решението на мъжа си и да не го преживява като драма, поне на този етап. В по-късен момент животът може да ѝ поднесе възможност да промени мнението му. Да се фиксира в проблема, да си хаби нервите в предварително изгубена битка (поне за момента), да се настройва до безобразие към зълва си и индиректно към мъжа си, само може да доведе до нови проблеми. Настоящият по този начин няма да бъде разрешен.   

# 518
   Ако Алмира  е хитра и манипулативна , а съпругът е тип послушковец, може би ще има полезен ход. Но явно не са от тези , след като има такива проблеми. Единствено може да изчака естественото развитие на скандала между братче и сестриче. Винаги се стига дотам при този род взаимоотношения. Друг въпрос , че на баба ми й светна, че я използват на 70 г. ,след като и възрастните й деца го казваха.
   Но ако не може со кротце, со благо, не става и с малко кютек , остави ги, не се интересувай дори, за да не се ядосваш. Ще излезеш правата накрая, сигурна съм. Но напомняй му често, че събирате пари за жилище.

# 519
Скрит текст:
Да се спори с абсурт и другите защитнички на зълвата е все едно да спорите с радиото. Явно както казаха по-горе, някой се припознават в зълвата или найката научила брата да издържа сестрата и затова защитатват така зълвата.
    Не знам същият или различен анонимен, който цитирам си, но втори път моля - покажете най-после кой защитава тая зълва. С цитат. Че чета темата по диагонал, така я чета,
Скрит текст:
но освен защита на решенията на мъжа, защита на зълвата не видях. А съм любопитна да видя кои се тази дето се припознават и толкова разпалено я защитават. И аргументите им искам да видя. absurt не е измежду защитничките на зълвата и който схваща смисъла на написаното, ще го разбере, тя защитава мъжа на Алмира да вземе решение, с което жена му не е съгласна.  

Цитат
Заълвата и мъжа и като искат да харчат такива суми - да си ги изкарат. Да излязат в чужбина и да си мръднат гъ*овете, ако не могат в БГ да изкарват повечко в смисъл покриващо лиготиите им.
    Ми хайде де, накарайте ги или научете Алмира как да ги накара. Паразити винаги е имало и ще има, дали тези наистина са такива или преценката на мъжа на Алмира е по-правилна, няма как да знаем. Той не идва да сподели какво мисли по въпроса, а и тя едва ли би го поканила в темата. Защото, ако мъжът ѝ научи какви ги плещи за сестра му, как индиректно го обижда и позволява други жени да го обиждат като тъпак, малоумен, безотговорен и т.н., облечено зад малко по-красиви думички, силно се съмнявам, че петте хиляди лева на година ще бъдат единственият ѝ проблем.  
Не знам колко са анонимните, но сме повече от 1 със сигурност.
Цитата в поста ти е мой, ако има значение.
Четяла темата по диагоанл и искаш цитат - ми вземи я прочети не по диагонал, не ми се занимава да ти търся цитати, щото не ти се чете цялата тема.
Ако мъжа на авторката прочете темата - какво от това? Може и да разбере, че жена му се е допитала до чужди хора, много хора с различно мислене, само и само за да види дали повредата е в нейния телевизор или има и други които смятат, че не е нормално да да хрантутиш, задоволяваш прищевки и капризи, да плащаш кредити на хора които по собствено желание не желаят да работят изобщо, само защото са намерили, от кого да цуцат. Ако зълвата нямаше брат или имаше ама и той като родителите им не даваше пари с лопатите, едва ли зълвата и мъжа и щяха да се лигавят така и да харчат в пъти повече отколкото изкарват и да си позволят нищо да не изкарват от лигавщина и капризи.

# 520
Абсурт, да ти кажа каквото и да ти прави мъжа ти, малко ти е Laughing Горките ти мъж и деца Confused

По темата. Авторката да каже до какви решения стигна, говори ли вече с мъжа си или все още не?

Абсурт я честно ни кажи. Да си представим хипотетично, че имаш брат, който е добре финансово. Ти си се минала с мъж, който го мързи да гледа и си в лека безисходица, защото имаш две деца и не можеш да идеш на работа. Срам не срам ще поискаш от брат си. Няма лошо. Теглили сте и кредит, вярвали сте, че бизнеса се ще тръгне, но всичко се е сгромолясало. Така ситуацията е ти не работиш, съпруга ти не работи, имате кредит, а децата какво ядат и с какво се обличат не смея и да питам. Честно, ще ти хрумне ли да искаш пари от брат си, за да идеш на екскурзия или за да си купиш последен модел телефон?
И после да си представим и обратната ситуация. Ти си тази, която е събирала доста дълго време. Минала е през трудностите на старта в чужбина. Само ти си знаеш през какво сте минали и ти и съпруга ти, за да сте добре финансово. И се появява една такава зълва, за която ти е жал, заради всичко написано по-горе. Ама като виждаш, че в крайна сметка парите които давате не отиват за храна за дрехи и за кредит, а отиват за екстри, които ти самата не си си позволила все още, колко би издържала. Честно ми кажи. Колко дълго би оставила мъжа си да спонсорира сестра си. Според теб това спонсорство трябва ли да има граница?

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 16:16 от fiolio

# 521
Четяла темата по диагонал и искаш цитат - ми вземи я прочети не по диагонал, не ми се занимава да ти търся цитати, щото не ти се чете цялата тема.
       Личи си кой чете темата по диагонал.  Wink  Няма защитнички на зълвата в темата. Никой не е казал, че тя е права. Може някой да е предположил преди подробностите, че зълвата може да има спешна нужда от помощ, но до там опират нещата - до предположения и изясняване, не до защита.
Цитат
Ако мъжа на авторката прочете темата - какво от това? 
      Наистина ли питаш? Това поредният опит за интрига в чуждо семейство ли е или си толкова заслепена от правотата си, та отказваш да мислиш? Прочети темата, виж как реагира Алмира, дори на шеговитото предложение да пише на зълвата от вайъбъра на мъжа си и ако още мислиш, че ще има "проглеждане", ела и пак дай същия съвет. Обещавам да не ти опонирам.

# 522
Авторката стигна до мнение да открие сметка за образование /срочен депозит/ който да не се пипа. Не е говорила с мъжа си за пореден стотни път за да не избухне поредния конфликт.
Мъжа на авторката няма да прочете темата. Но авторката няма нищо против зълва и да я прочете и да се познае.
Темата се превърна в посмешище, но има и много стойностни мнения, които заслужава да се обмислят.

# 523
  • София
Абсурт, да ти кажа каквото и да ти прави мъжа ти, малко ти е Laughing Горките ти мъж и деца Confused

По темата. Авторката да каже до какви решения стигна, говори ли вече с мъжа си или все още не?

Абсурт я честно ни кажи. Да си представим хипотетично, че имаш брат, който е добре финансово. Ти си се минала с мъж, който го мързи да гледа и си в лека безисходица, защото имаш две деца и не можеш да идеш на работа. Срам не срам ще поискаш от брат си. Няма лошо. Теглили сте и кредит, вярвали сте, че бизнеса се ще тръгне, но всичко се е сгромолясало. Така ситуацията е ти не работиш, съпруга ти не работи, имате кредит, а децата какво ядат и с какво се обличат не смея и да питам. Честно, ще ти хрумне ли да искаш пари от брат си, за да идеш на екскурзия или за да си купиш последен модел телефон?
И после да си представим и обратната ситуация. Ти си тази, която е събирала доста дълго време. Минала е през трудностите на старта в чужбина. Само ти си знаеш през какво сте минали и ти и съпруга ти, за да сте добре финансово. И се появява една такава зълва, за която ти е жал, заради всичко написано по-горе. Ама като виждаш, че в крайна сметка парите които давате не отиват за храна за дрехи и за кредит, а отиват за екстри, които ти самата не си си позволила все още, колко би издържала. Честно ми кажи. Колко дълго би оставила мъжа си да спонсорира сестра си. Според теб това спонсорство трябва ли да има граница?

А, аз да ти кажа, че никога не се е налагало мъжът ми да ми прави лоши неща.
И не окайвай децата ми- те са добре и всеки си е тръгнал успешно по пътя, и ако се наложи някой да помогне на другия, няма да има драма.
Пак ти казвам- ожени се, роди и виж дали с тропане на краче можеш да постигаш своето.
И ако да, колко време ще трае, преди да напишеш тема " Той ми би шута".
И ти си само писателка, в четенето и осмислянето хич те няма.
Написах ти, че не защитавам зълвата, а правото на мъжа да има свое мнение и да го отстоява.
Всяко нещо трябва да има мярка и граница, но не можеш да заповядаш на пълнолетен човек какво да прави, пък бил той и собствения ти мъж, или СОБСТВЕНАТА ЖЕНА!
Това, че ти като доста от тук списващите, си се вторачила единствено в пъпа си и се мислиш за център на вселената,  просто не е вярно и се чудя как не го схващате?
Трябвало е да се родите амазонки, ма сте позакъснели. Joy

# 524
Ей, хора, защо семейството на Алмира, ще живее с проблемите на зълвата и нейното семейство - та те са отделно домакинство?!
Чак и вина да се вменява на Алмира, че видите ли, ако не си трае, че отиват големи суми пари при зълвата и ще има развод.
 А не може ли Алмира да стряска всички, че ако мъжът посмее да даде пари на сестра си в такава голяма сума ще има конфликт и развод, нощи на дивана?
Този мъж явно не е осъзнал, че от постъпките му има последици! Не ги е изпитал. Явно Алмира е мекушава и отстъпчива.

Нашето семейство си има в момента много сериозни проблеми, и в такъв момент, ако ми натрапят проблемите на някой роднина, направо" ще ги кача  по върбите".
 Научих се да бъда открита и смела, да си браня семейството от вмешателство. Живота ме научи.
Съпруга си  бих щадила, но неговите роднини  не. Бях много остъпчива, все се стараех да угаждам на майка му и сестра му, да търся одобрението им, но в замяна не искам да казвам какво срещнах като отношение. Вече  не се страхувам да влизам в конфликти и се старая да са бързи и адекватни, а не да тая нещата в себе си. В моето семейство, дом, домакинство аз съм царицата.   Аз ще виляя на съпруга си, а не майка му е сестра му.Жената, която  ще взима решенията в моето семейство, в моя дом, в моето домакинство ще бъда аз , а не свекървата и зълвата. bowuu

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 19:55 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт