Алчна зълва

• 43 977
  • 636
  •   1
Отговори
# 15
Съчувствам на авторката. При мен положението е подобно, мъжът ми е буквално заслепен от сестра си. Нищо не помага. Не мисля, че разговорите ще помогнат.

И при мен разговорите не помагат. Когато се противопостая, аз излизам виновната.
Ти как се справяш със ситуацията

# 16
  • Куциндрел
СЕСА, сигурна ли си че ако имаш 5 бона излишни би ги дала безвъзмездно на "учинайка" че я мързи да работи и е затънала в банкови кредити, които мъжа й постоянно поддържа не обслужени. Вярно е че не сме лишени от абсолютно нищо, но това субсидиране ми идва в повече.
5 бона излишни не, но ако мога да дам 5 бона и това не ми бръкне в излишъка, ще дам. Mr. Green
Учинайки не виждам тук, виждам сестрата на мъжа ти.
Сега покрай детето започни да увеличават разходите, ако трябва изкуствено. Wink Днес си видяла някаква слдурска дрешка, утре играчка, която помага за развитието на детето, после някое друго занимание за бебета. Похитрувай малко и така вече няма да имате голям излишък за даване.

# 17
  • Сф
Абе хора, човек не се жени за майка си, сестра си или брат си!
 Решенията се взимат в семейството и са общи. Авторката има проблем с даването на пари на зълвата , очевидно не се цени мнението и.
 Много е кофти това, но не виждам какво може да направи. Добре поне , че сте  в чужбина, че иначе кой знае какво месене ще настане.
  Между другото има и подобни майки, които се месят на синовете си всячески. И не ми казвайте , че тези пари са ви излишни, защото няма да повярвам. Човек , който педпочита роднините си пред мен - не е за мен, преживяла съм го. Интересно твоите роднини нямат ли и те нужда да им се помага? Ми да дава по равно  и сте ок!  Peace

# 18

Решенията се взимат в семейството и са общи. Авторката има проблем с даването на пари на зълвата , очевидно не се цени мнението и.

И аз мисля, че авторката има сериозни проблеми. Предполагам все пак не сте милиардери, за които едни 5 хиляди лева са ежедневните разходи и спокойно може да ги отделите за сестрата, освен това предполагам парите ги изкарвате със здраво бачкане, а не ви идват наготово от някъде.
И аз не те съветвам да увеличаваш изкуствено разходите за непотребни неща.
Според мен по - добрия вариант е да измислите как да инвестирате парите, с някаква обща цел, например закупуване на имот/още един, ако си имате/, влагане в някакви акции и т.н. , неща, които да мотивират съпругът ти и да прецени, че това ще ви е от полза един ден, на вас и на детето. Освен това трябва да го убедиш, че това, че в момента имате добри доходи не е гаранция, че ще е завинаги и е добре да имате резерви, защото нищо не се знае.
Освен това ти трябва да направиш все пак някакви отстъпки - да финансирате от време на време зълвата при нужда и със значително по - скромни суми

# 19
А защо не поговориш с зълва си и не и кажеш какво мислиш по въпроса и че е време да спре да манипулира брат си и да го изнудва по този начин. А на мъжа си обясни, че е по-добре да отделяте тези пари за образованието и бъдещето на детето си, вместо да хрантути мързеливата  си сестра и сем.й.

# 20
Позицията му е че няма проблем да отглеждаме зълвата, брат ми, сестра ми, независимо кой когато са в нужда. Стига ние да не сме лишени от нищо. Да, но аз не мисля така.
В такъв случай бих настоявала същата сума да се изпраща и на сестра ми, независимо дали има нужда. Като си дойда двете ще си я похарчим с удоволствие.

# 21
В такъв случай бих настоявала същата сума да се изпраща и на сестра ми, независимо дали има нужда. Като си дойда двете ще си я похарчим с удоволствие.

Да бе - мъжът изкарвал предимно той парите, от неговата заплата, и ще я дава даром на твоята сестра?!?
Първо, това че парите били общи не е съвсем сигурно - щом са в чужбина, там може режимът на съпружеска общност да е друг, а и в България вече има по избор режим на разделност - твоето си е твое, моето си е мое, и общото - общо (примерно жилище, купено от двамата с общ принос).
Все пак над 50% от браковете завършват с развод, има хора и с по 2-3 брака, вкл. тук сред вас, така че няма такива работи - парите на мъжа ми са мои. Негови са си и след като е покрил нуждите на семейството си, останалото от това, което е изкарал може да си разполага той с него - като иска, защо да не даде на сестра си. Може пък след 10 години той да опре тя да му дава, това е кръв, а кръвта вода не става.
И откъде знаете, че дава за да си ги харчи - може наистина да има нужда. Аз няколко пъти съм давал на роднини, имат бизнес - магазин, ресторант, все трябвали за стока, все данъчна ревизия дошла, вярно - връщаха ги хората, но все им се налагаше отново, и то не защото ги харчат, а просто защото бизнесът им не е лесен.

# 22
  • Куциндрел
Аз пак се чудя, как така отново мъжа й дава на сестра си сума от 5000 лева? Тези пари не са малко и за чужбина.
Този месец отново й се внесоха поредните 5000, при положение че не е покрила нито стотинка от предишните.

Щом мъжа й може да дава отново и отново по 5000 лева, което е 2500 евро, една нормална заплата за чужбина, то явно пари не им липсват.
Авторката повече я е яд, че дават пари на сестра му.
То кой нормален човек би върнал лесно 5000 лева?!? Rolling Eyes

# 23
chris78, все пак говорим за суми от порядъка на 5000 лв, не за 20-300 лв . Освен това доколкото разбрах това не се случва за пръв път.
Моето мнение е, че човек, който пренасочва финансови средства извън нашето семейство системно, и то без да има належаща нужда, просто не е моят човек. И ако човекът предпочита да дава пари на сестра си, вместо да подсигури общото ни дете, това също би ме отблъснало

# 24
  • Куциндрел
Нали детето и жената са подсигурени? Казва, че нищо не им липсва.

# 25

Колко точно са подсигурени?Вероятно имат дом и се плащат текущите разходи, дрехи, храна и образование.  И какво пречи, ако имат едни по - добри доходи сега, да ги инвестират, вместо да ги раздават? Например да купят имот или акции. Кое им гарантира, че винаги ще имат добри доходи? Вместо да си подсигурят живота и да помогнат за бъдещето на детето си, те ги раздават.
Ако утре доходите секнат, няма ли да е по - спокойно да имат финансова сигурност от спестявания или активи от закупени в добрите времена имоти?

# 26
  • Куциндрел

Колко точно са подсигурени?Вероятно имат дом и се плащат текущите разходи, дрехи, храна и образование.  И какво пречи, ако имат едни по - добри доходи сега, да ги инвестират, вместо да ги раздават? Например да купят имот или акции. Кое им гарантира, че винаги ще имат добри доходи? Вместо да си подсигурят живота и да помогнат за бъдещето на детето си, те ги раздават.
Ако утре доходите секнат, няма ли да е по - спокойно да имат финансова сигурност от спестявания или активи от закупени в добрите времена имоти?
Де да ги знам колко са подсигурени, авторката да каже.
Май и в други теми се е оплаквала от това и е споменавала,ч е мъжа й има солидни доходи и не му пречи да дава n хиляди лева на сестра си.
Предполагам, че мъжа й има спестявания и т.н. Иначе няма как да даде отново и отново по 5 бона подарък. Crazy

# 27
Не знам, според мен парите не трябва така лесно да се пилеят, още повече след като човек има деца..
Сега, ако е мултимилионер, имат си всичко, включително и огромни спестявания и няколко имота, за черни дни, тогава се питам защо тоя човек продължава да работи, а не се отдадат на екзотични круизи със семейството Laughing. Сигурно защото трябва да дава пари на сестра си newsm78
Според мен не са чак в такова завидно  финансово положение и никога не е излишно човек да помисли и за бъдещето и за децата си

# 28
Не мога да проумея подобни финансови помощи  към роднини.
Имаше ли такова подпомагане преди да заминете в чужбина ?

# 29
  Добре де, явно мъжът на авторката го бие парата. Все едно че ги подарява тия пари на сестра си. Явно са хора, за които това са дребни суми, които спокойно могат да бъдат дадени без да се очаква да бъдат върнати.
  Аз ако имах, също щях да давам на сестра ми и по повече, ако ме помоли. Примерно печеля по няколко десетки хиляди, що да не дам пет на сестра ми.

Или авторката е против, че въобще се дават пари на зълвата?

Общи условия

Активация на акаунт