Алчна зълва

• 43 226
  • 636
  •   1
Отговори
# 420
Ами ако сестрата е примерно задръстена стара мома, работеща на сравнително ниска заплата, която не може да си плати парното и носи едни и същи дрехи от 15 години?
Ами ако сестрата е болнава и има често нужда от финансови средства за изследвания? Ами ако има рак?
Ами ако сестрата е вдовица с две деца и изнемогва финансово?
Ами ако...

Бихте ли помогнали в тези случаи /които изискват нееднократна помощ/ или ветото ви важи само за алчни зълви с мързеливи съпрузи?

# 421
Разбира се, Жаве. Разбира се, че ще помогна. Ако има такива проблеми, и без да ми е сестра, ще помогна.
Двете неща нямат общо. Ама хич.

# 422
  • София
Мисля, че всички много ясно казаха, че помощ, ако е необходима, няма да откажат никога.
Но дотации за телефони и екскурзии на хора, които ги мързи да работят ... моля те!
Дори родителите са ги отрязали от хранилката вече, явно са наясно хората, че оправия няма.

# 423
Жаве, казахме вече, че ако е жизнено необходимо, дори и да не разполагаш с много средства като е за близък ще изровиш земята и ще намериш пари, за да помогнеш. И в този случай бих дала безвъзмездно. Но случая не е такъв.

# 424
Ами ако сестрата е примерно задръстена стара мома, работеща на сравнително ниска заплата, която не може да си плати парното и носи едни и същи дрехи от 15 години?
Ами ако сестрата е болнава и има често нужда от финансови средства за изследвания? Ами ако има рак?
Ами ако сестрата е вдовица с две деца и изнемогва финансово?
Ами ако...

Бихте ли помогнали в тези случаи /които изискват нееднократна помощ/ или ветото ви важи само за алчни зълви с мързеливи съпрузи?
Мисля, че много потребители писаха, че не биха отказали помощ на действително нуждаещи се хора. Когато първият ми съпруг почина внезапно и аз останах сама с бебе и тийн, роднини, приятели, негови и мои колеги в първите месеци непрекъснато превеждаха пари по сметката ми или ми носеха пликове с пари. Безкрайно съм им благодарна за проявената човещина, но никога не съм имала идеята, че трябва вечно да ме финансират. Смених рязко попрището. Зарязах любима работа, където правех и научна кариера. Започнах съвсем различна работа, което ми позволи да бъда 8 години сам родител и да гледам децата си с напълно приличен за България стандарт. Е, от време на време ми е леко криво за бившата любима работа, но чак пък да се тръшна от мъка, не.

# 425
Добре де, съпругът глупак ли е, що ли.

# 426
Не знам, не знам да ви кажа. Мъжът на авторката едва ли е идиот. За да продължава така упорито да превежда суми на сестрата, при положение, че жена му му пили на главата и вдига пара, значи има нещо, което не се казва. Едва ли разговорите са: "Брат ми, пратИ 5 хилки да си купя телефон." или "Брат ми, ще ходим на Малдивите, я удари едно рамо." ... баткото казва "Да, разбира се, веднага пращам" и междувременно си запушва ушите, за да не слуша крясъците на жена си.
Странна работа...

# 427
    На роднина в нужда винаги бих и съм помагала , но на мързелив използвач не искам. А описаната сестра е такава. И айфона каква помощ е.

Може да е глупак, може да е наивен, мекушав, да не може да казва "не".
      Може и да е инат и да прави напук, да докаже, че може да прави каквото си иска - има и такива . Тя си знае, предполагам.

# 428
Вие все едно падате от луната. Този мъж е възпитаван от дете по този начин. Трябва да се помага. Вероятно са си били много близки като деца и родителите са ги възпитавали да си помагат. (в което няма нищо лошо) След като той е по-успелият, и ако е добър и по душа е много вероятно да изпитва ако щете вина, че той живее добре, а тя не е успяла. И да сигурно си казва ами да тя е такава не е оправна и на мъж не случи, мога да ударя едно рамо. Или пък ми ние ходим и на тях им се ходи, ама нямат, пак мога да помогна. И съм сигруна че го прави с ясното съзнание, че не прави нищо лошо. Просто е научен да помага на сестра си. Ако добавим, че и сестричката е по манипулативна и му се обади и каже не сме си плащали наема, ще ни изхвърлят на улицата и т.н. Ами как няма да се върже. Не е идиот, просто е добър и така е възпитаван. Допускам че има чувство на вина, че той е добре. Давам ви пример с мен. Имаше период, в който аз можех да си позволя повече неща и места от моята най-добра приятелка. Вътрешно винаги съм изпитвала вина, че съм по-добре от нея. Искало ми се е и тя да е добре. Естествено съм и помагала и много много съм се съобразявала с нейните възможности, за да не се чувства дискомфортно. Но вината я имаше.

# 429
Жаве, темата е за определен тип сестри - нахални използвачки!

Стига, бе хора, наистина ли някои наистина смятат, че е нормално брат (семеен мъж при това) да издържа сестра си и нейното семейство. Просто ей така, не защото е в нужда, а защото иска да живее нашироко без особени усилия. В обсъждания случай, по най-приблизителни сметки, за сестричката отиват по 10на хиляди на година. Малко подаръчета, малко глезотийки, малко заемчета, едни 5000 наведнъж, после се започва пак наново...
Човекът не е милионер, наемен работник е! Колкото и скъпоплатена да е работата му, винаги има риск да остане без нея. Така че отклоняването по няколко хиляди на година към роднина използвач, вместо прибирането им за черни дни, е тъпотия. А той има семейство! Дете! Хайде, жената да не я броим, явно тя според доста хора във форума е нулев фактор, чуждата, алчната...

Точно, fiolio, и аз така си обяснявам поведението му! Добряк човек, научен да се грижи за сестра си, чувства се неудобно, да има повече от нея и да не го сподели с нея. А тя използва това. Намерила си е добра работа жената, за добра заплата - работи сестра Mr. Green

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 11:43 от птица

# 430
Авторката каза, че съпругът е готов да дава и на нейните роднини ако поискат - та явно е ларж по душа и сестрата умело се възползва.

# 431
Не е нормално, но ако този човек е обработван от дете, за него е нормално. Масово има мъже, които поставят всичките си роднини и приятели и дори познати и непознати пред детето и жена си. Не подценявайте промиването на мозъци. Имам преки наблюдения върху такъв мъж, на който цял живот му е набивано, че е длъжен на майка си. Страшно е!

# 432
  • Куциндрел
Глупак не би изкарал 5 бона излишни пари, за да ги прати на сестра си. Mr. Green

# 433

Глупак не би изкарал 5 бона излишни пари, за да ги прати на сестра си. Mr. Green
Леле какви тъпоъгълници познавам, а какви пари правят! ooooh!

# 434
  • Куциндрел
Леле какви тъпоъгълници познавам, а какви пари правят! ooooh!
Сега, тъпоъгълници, ама не и за изкарването на пари.

Общи условия

Активация на акаунт