Алчна зълва

• 43 211
  • 636
  •   1
Отговори
# 435
 Няма да се променят нещата. И съпругът знае, че ако стане скандал авторката ще се свие.
И зълвата знае, че ако предизвика съпругът да направи скандал на авторката тя ще си замълчи.
Няма да се променят нещата, ще си я карат така.
  Да са живи и здрави да изкарват пари, че да има по пет бона за подаръци на зълвата.
Че случи ли се да паднат доходите, съпругата и детето ще трябва да се лишават, за да има и за зълвата.

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 12:53 от Анонимен

# 436
  • Куциндрел
Че случи ли се да паднат доходите, съпругата и детето ще трябва да се лишават, за да има и за зълвата.
Посъветвах авторката да започне да увеличава нещата, които са важни за семейството, така ще падне парата за издръжка на зълвата. Ама не, тя иска да реши проблема с пряк сблъсък.

# 437
Както иска да решава проблема, важното е да има резултати в нейна полза.

# 438
  • град-държава
Ще искам по още едно мнение от всички: Колко от вас биха се примирили с дотациите при положение че са веднъж годишно и вие и децата ви са финансово обезпечени. /но без обзавеждане/. Моля за обективно мнение.
Принципно и категорично не бих се примирила с това, мъжът ми да не дава шанс, да изгладим и намерим решение, което да е удовлетворяващо и за двама ни в случай, че имаме явни разминавания в гледната точка.

По въпроса в цитата - не бих се примирила също така някой да се възползва от семейните ни придобивки, имущество и пр. без реална необходимост и за чуждо удоволствие. Категорично що се отнася до млади, прави, здрави и работоспособни хора, независимо колко са ни близки, независимо от количествените и качествените ни натрупвания. Ако имаме яхти и частни самолети, не означава, че трябва да ги осигурим и на роднините. Всеки, който счита, че имаме в повече е свободен да запретне ръкави и да постигне дори повече. Аз лично се радвам на чуждия успех ( който за мен не се измерва само в пари ), не се опитвам да се възползвам от същия.

Ще направя и кратко отклонение:
Скрит текст:
Откакто познавам съпруга ми, а и каквото знам за живота му преди това, той работи от 13 годишен... като вол. Учил, работил, пътувал и не се е спирал никога. Така е до ден днешен.
Няма да казвам какво е постигал и правил за хората около себе си.
Само ще кажа, че на 27 и в изключително важен момент, трябваше да започне от нулата.
Понесе трудности, лишения и изпитания, които не заслужаваше, защото вече беше минал през същите постигайки целите си и споделяйки без ограничения и щедро резултатите.
Сега близо 10год по-късно е различен човек - никога повече няма да повярва, че на неговата добронамереност ще бъде отвърнато по същия начин, дори и що се отнася до най-близките. Уважава преди всичко сам труда и успеха си, но се научи по трудния и болезнен начин.
Авторке, да разчиташ, че хора приемащи за даденост постигнатото от вас и възползвайки се по начин, който го прави зълва ти ще направят същото за вас в даден момент граничи с безкрайна глупост. По-вероятно е да чуеш имал си - дал си в положителния вариант, защото можеш да чуеш и наистина втрещяващи думи. Laughing А понякога може да се окаже, че дори е късно да започнеш отново.
П.п.
Ще помоля да не бъда цитирана.

# 439
Вермилион, падна ми шапката от последния абзац.
Мега култово.Цепиш мрака! bowuu

# 440
Посъветвах авторката да започне да увеличава нещата, които са важни за семейството, така ще падне парата за издръжка на зълвата. Ама не, тя иска да реши проблема с пряк сблъсък.
Къде е казано това?

# 441
  • Куциндрел
Къде е казано това?
Кое?

# 442
Първо да кажа, че ако някой ми врътне номера с писмото от мое име, който gerda предлага, после има много да се чуди откъде точно му е дошло! По глупав и инфантилен съвет не мога и да си представя, че може да се даде. Авторката, мисля че трябва да се опиташ да разбереш защо мъжът ти се чувства длъжен постоянно да подпомага сестра си. Казваш, че от години не са се виждали очи в очи. Според мен, той има угризения, че е зарязал сестра и родители и е отишъл в чужбина да живее по-добър живот и чрез парите по някакъв начин се опитва да притъпи чувството за вина, че няма да може да се погрижи за тях по никакъв начин, когато те имат някаква нужда от него. Единствения начин да решиш проблема си, е да се опиташ да проведеш разумен разговор със съпруга ти и да разбереш гледната му точка като междувременно се опиташ да му обясниш и на него своята. Ако съм права, настройването му срещу сестра му ще е най-лошия ти ход.
Колкото до това как бих се чувствала аз, ако мъжът ми финансира семейството си - много зависи от ситуацията. Ако говорим за 5000 годишно, които не ощетяват нашите нужди (бих се лишила от някой лукс, ако е необходимо) честно казано не бих имала нищо против.

# 443
Глупак не би изкарал 5 бона излишни пари, за да ги прати на сестра си. Mr. Green
Леле какви тъпоъгълници познавам, а какви пари правят! ooooh!
Сега, тъпоъгълници, ама не и за изкарването на пари.
Да, сериозно. Не мога да се начудя на този феномен.

# 444
Къде авторката пише, че иска пряк сблъсък? Чудите се какво да измислите вече.

# 445
  • Куциндрел
Къде авторката пише, че иска пряк сблъсък? Чудите се какво да измислите вече.

Явно не си ме разбрала.
Авторката каза, че в прав текст поставя въпроса за парите и сестрата, т.е. пряк сблъсък. Резултатът е - пари продължават да се дават на сестрата.  Mr. Green
Сега като казвам сблъскът, нали не си мислите, че имам предвид скандал?

# 446
  • град-държава
Глупак не би изкарал 5 бона излишни пари, за да ги прати на сестра си. Mr. Green
Леле какви тъпоъгълници познавам, а какви пари правят! ooooh!
Сега, тъпоъгълници, ама не и за изкарването на пари.
Да, сериозно. Не мога да се начудя на този феномен.
Не е необходимо да са тъпоъгълници, нито малоумници.
Изобщо внушенията и самовнушенията на емоционално-роднинска основа, могат да доведат до изключителни измерения и тази тема ( визирам основно постове, които не принадлежат на авторката ) е само невинен пример за това.

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 12:27 от Vermilion`

# 447
Авторката каза,че сестра му ходела да иска пари и от техните/майката ,но те не и давали защото "си познавали стоката"....Нещо подобно беше споменала по-напред.И сега като се замисля....Е,ако е така,като я знаят,че е такава използвачка и муфтаджийка,защо да не им се оплаче уж между другото,че и на тях им е трудно и че едва се оправят,имат големи разходи и т.н. и тъкмо заделят някой лев за нещо, сестрата все се появява и иска ли иска пари и той от неудобство и дава.....Ако да речем свекърите са принципни и свестни хора и разберат на какво е подложено семейството на сина, може "да и свият сърмите" както те си знаят,да разговарят с нея и я сложат на мястото и.Много често в някои семейства родителите се явяват медиатори между децата си,дори когато са пораснали и имат свои семейства-правят совалки между двете страни и изчистват проблемите между тях...
Това като начин за справяне в ситуацията до сега не беше споменато.....Аз например ако знам,че дъщеря ми ходи да иска пари за щяло и нещяло от брат си,подяжда ги финансово и стават скандали в неговото семейство за това,а в същото време зетя не работи,но искат да си живеят нашироко на чужд гръб,няма да съм ОК с това.....Говорим при положение,че я знам каква е развей прах и че зетя не си мръдва пръста да хване работа и че дори аз съм и отказвала пари,защото ми е омръзнало от безхаберието им.... Ще я насосам здраво и ще я сложа на място-да работят с мъжа и,да си имат техните пари и да се разпростират според чергата си в крайна сметка,никой не им е длъжен...а не да виси с цялото си семейство на врата на брат си-срамота!!! Stop
А на сина ще кажа,да не и праща,да не се чувства длъжен и да си гледа неговото семейство...ама ха,намерила лесното нашата.... #Cussing out

# 448
  • София
Ще искам по още едно мнение от всички: Колко от вас биха се примирили с дотациите при положение че са веднъж годишно и вие и децата ви са финансово обезпечени. /но без обзавеждане/. Моля за обективно мнение.
Ако успее да обезпечи семейството и подсигури, няма да имам нищо против да дава един път годишно. Но и аз като wishmaster имам големи планове за общото ни бъдеще и това на децата и под обезпечи означава освен по едно собствено жилище на двете деца в България, по едно и в чужбината в която живеем, по една вила тук или там  Mr. Green малко часнтни училища и добри унита, както и редовното посещение на екзотични места Whistling или поне да има много палми. За ежедневните нужди няма да споменавам, както и банковите ни сметки отделени по няколко параграфа. Ехххххх, размечтах се. Grinning Но ако при това условие имаме излишък, след яхтата разбира се Mr. Green съм съгласна да отделим са сестрата.
Т. е., не си съгласна да отделиш нито за неговата, нито за твоята сестра, независимо дали сумата ще е пренебрежимо малка и няма по никакъв начин да ти се отрази на комфорта на живот?
Или само за неговата сестра се отнася, докато за твоята може?
Zhani , каква е възможността, в едно сплотено семейство, научило брата да се грижи за сестрата, родителите да не знаят, че той го прави?
И самите те, уж " знаейки си чудото", да не ѝ дават, но да си мълчат пред даващия брат?
За мен- нищожна...........

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 13:24 от absurt

# 449
Да, и на мен така ми се струва. Мисля, че имаше оплаквания и от свекървата в този дух, нищо, че сега друго пише Laughing

Картинката е ясна, съпругът изкарва добри пари и всичката му рода се е навъртяла около него с протегнати ръце. На съпругата й е неприятно. И те, и той, и тя не знаят къде минава границата на нормалната помощ, къде преминава отвъд нея.

Общи условия

Активация на акаунт