Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 87 722
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
И как ще разбере от коя аптека съм си взела лекарствата?
Или че в друга лаборатория съм си правила изследванията?
Нали избора си е наш Naughty

# 676
Лекарят сигурно има някаква изгода от там  Money

Е, 100%... Mr. Green

Обаче ще разбере дали там съм отишла, понеже нали ще трябва да се върна при него с изследванията от лабораторията, та затова се чудя. Да не вземе нещо да се намръщи и да каже: "Абе, аз къде те насочих, ти къде си отишла." hahaha

# 677
  • В сърцето на любимия човек
Начев препоръчва Пролабор,аз дълго време пусках там изследванията си, защото ми беше удобно - отивам рано за кръв и след 1 час резултата е готов и бях пред кабинета му. Факт е, обаче,че питат кой е лекуващия лекар, който те изпраща, мисля че пробите за Начев ги обработват по- бързо.
В последно време си правя изследванията само в клиника Надежда, Начев не е имал претенции.

# 678
Обаче ще разбере дали там съм отишла, понеже нали ще трябва да се върна при него с изследванията от лабораторията, та затова се чудя. Да не вземе нещо да се намръщи и да каже: "Абе, аз къде те насочих, ти къде си отишла." hahaha

Е, негово право е да се разсърди, както и твое да отидеш където искаш  Peace

# 679
Аз съм пускала изследвания там, мисля, че са точни  Peace Да, малко по-скъпо е от Бодимед, но стават за 1-2 часа готови резултатите.

# 680
Аз пък не гледам цените когато ми е много важно резултатите да са точни. Много пъти се случва да отиде накой в някоя измислена лаборатория, и после се започва умуване верни ли са резултатите, хайде повторят ги, и то ти излезе двойно и тройно.
Не, че и по неизмислените лаборатории можеш да им вярваш 100% де, но мисля, че си има значение.
Да не говорим, че заради изсмукани от пръстите резултати в Рамус, за малко щяха да ме конизират без да ми има нищо, писала съм и преди. И точно гинеколога ме прати при тях!
Добре, че след това попаднах при читав доктор, та се размина.

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 12:23 от Lemy

# 681

Здравейте! Отдавна не пиша, но си ви чета редовно.

Правих изследване в Бодимед. Пуснах и вит.Д, калций - екстра са. Това са ми резултатите от вчера. Анителата са скочили от последния път. Може ли да ги коментираме? Мереленда?
Еутирокса е 0.75 от 6 месеца. Добавки не съм пила тази зима.

TSH   S    
4.44       µIU/ml     0,27 - 4,2     ECLIA

Free Т4 (fT4)   S        9.98       ng/l     9.30 - 17.00     ECLIA

Free T3 (fT3)   S        2.13       ng/l     2 - 4,40     ECLIA

ТАТ (Tg Ат)   S    
238.8       IU/ml     0 - 115     ECLIA

A-TPO (MAT)   S    
242.00       IU/ml     0,00 - 34,00     ECLIA

Иначе се чувствам добре. Свалила съм килограми, но вече се чудя дали е от режим, който спазвам, или от ТСХ, което е около 4 в последните месеци.
Хубав ден от мен!

# 682
Вълничке, колко струва изследването за вит.Д в Бодимед, имаш ли спомен?
Аз чакам да се сетят да го намалят  Mr. Green

# 683
Вълничке, може да се коригира леко дозата, но нека доктор прецени с колко и кои дни, че ти с това асансьорно ТСХ, много лесно забиваш към нулата. Важното е, че се чувстваш добре.

Леми, при нас ги намалиха, още миналата година. 25 ОН Д е почти на половин цена.

# 684
Момичета, да си кажа и аз:
Два дни не пих тироксин и сърцебиенето изчезна. Може би около седмица ще стане, откак не ми се е случвало изобщо.
После пак си започнах предписаното половин хапче тироксин.
Обаче, много подтисната се чувствам тези дни. Отново ми дойде цикъл по никое време, много тежък и нямам сили да стана. Толкова е зле положението, че се налага да съм три-четири дни вкъщи. При последния преглед, гинеколога ми отхвърли варианта полип. И останах на спонтанен цикъл, в очакване щитовидните хормони да се уравновесят от тироксина.
Е, да ама вече втори месец стриктно пия, с изкл. на онези два дена, за които писах и нищо.
Депресия и стрес около мен, колкото щеш - плача по четири-пет пъти на ден.
С храната ми е трудно - гледах теми, четох, обаче имам чувството, че каквото и да погледна - все не може. Ако не се изкл. от Хашото, то от ИР режима. Имам две деца и нямам лукса да мога да си правя специално за мен разни неща.
Купуваме хляб - бонус с пет семена, някакви такива, но това не е без глутен.
Доста обезсърчена се чувствам.

# 685
При последния преглед, гинеколога ми отхвърли варианта полип.
Ох, не знам как се отхвърля полип при преглед, за моя се разбра чак след като ме кюртираха, и явно доста са/е бил, защото доста време отне процедурата. Преди това бях ходила на преглед поне при 5 гинеколога Rolling Eyes  Peace

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 16:09 от Lemy

# 686
Леми, изследването на вит.Д е 30 лв! Безбожници! Но понеже ми взеха кръв без да ми спукат вена, затова се сетих, че сега е момента. Изследването беше с Офертомат, 40 лв, а само вит.Д - 30. И нямат намерение да го намалят.

25-OH-Vitamin D   S        19.61       ng/ml     > 20 ng/ml
Това е моят резултат.
Което означава, че причините при мен са другаде.

Мереленда, нали знаеш, че не ми се занимава с бакалските сметки на докторите (поне тези, които познавам). Все си мисля, че вторник и петък ще е добре да взимам по 100 еутирокс+Т3.
Напоследък ме гони страхотно безсъние. И си помислих, че ТСХ е пак под нулата, но за радост - не е.
Момичета, правете си хляб в къщи, с квас. Или търсете такъв по магазините. Ядем страхотно лош хляб. Чували ли сте за мая от нахут?

# 687
Според това изследване Д витамин ти е ниско. Трябва да е над 20, което ще рече, че 20 е минимална граница, а твоето е под нея.

# 688
Мереленда, не съм наясно с вит.Д. А аз си помислих, че съм в норма  ooooh! Колко трябва да бъде? Сега това лошо ли е и колко? Да започна да пия Вигантол?

# 689
Аз пия вит Д таблетки, по добре ли е да го сменя с Вагинтол? Голяма разлика за мен няма но Вие сте по наясно.

Общи условия

Активация на акаунт