Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 88 188
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Леле, колко теми има изписани за проблемите с щитовидната жлеза, а аз чак сега да видя! С Хашимото съм от 3-4 години, откриха ми го като почна сагата с незабременяването. Досега си пиех хормона и нямам особени оплаквания освен лесна уморяемост и от време на време леко сърцебиене (сухата кожа не ми е хрумвало, че може също да се дължи на това). Обаче онзи ден на ултразвука ми откриха два малки възела. Лекарката каза, че след шест месеца пак ще ги гледа и ако са се увеличили, щяла да ме прати за биопсия. Моля кажете, това често срещано ли е при нашето заболяване, защото лекарката твърди, че било едва ли не нормално развитие на болестта. Извинявам се, ако е коментирано някъде, ама има доста писано и не се ориентирам. 

# 376
  • София - Бургас
Не се сърди човече
TSH расте и при стрес или някакви по - силни емоционални преживявания.
Когато аз за първи път изследвах TSH  беше 6, но беше момент когато баща ми получи тежка диагноза, на мен ми предстоеше прием в болница и като върна времето назад го отдавам на стреса, колкото и да ми се иска да отрека, че съм била чак толкова много стресирана...
Месец или два след първото изследване на TSH пуснах ново изследване и от самосебе си бе паднало от 6 на 3.8 като стойност, а след още 4 месеца беше под 2, когато пусках нова контрола. Това са резултати без прием на каквито и да е медикаменти или спец. лечение. (правени в една и съща лаборатория)
Действиетелно обаче е добре да се вижи жлезата на ехограф, това изследване ще потвърди или отрече категорично диагноза...
Успех, вярвам че всичко ще е наред  при теб:) Heart Eyes

# 377
kaleia, аз съм под много голям стрес заради друг преглед. Може би беше грешка, че сега ги правих тези изследвания...
Иначе на ехограф задължително ще ида, аз профилактично си го бях решила още преди да пускам кръвните.

# 378
  • София - Бургас
 Peace неслучайно го казвам и реших да пиша... След като прочетох постовете ти, реших, че може да има такъв момент е задължително да споделя и моя опит.
Успех пожелавам за всяко изследване Hug

# 379
Човече, както и първия път, така и сега, според мен се касае за хипофункция. И първия път и сега Т3 е на долна граница, а се цели над средната, дори за Т4 по-високо. И на фона и на този ТСХ, картинката клони към хипофункция. Резултатите ти за мен не са стряскащи, дори може да минат и с проследяване, но си млада и според мен е добре да предприемеш действие, независимо какво ще покаже ехографията. Дали хормон, дали алтернативна медицина, нещо трябва да предприемеш.
Предполагам си започнала да четеш и да се интересуваш, което също е важно, за да навлезеш в нещата и да намериш начини да си помогнеш. На различните хора различни алтернативни методи им повлияват и успяват да подобрят здравословното си състояние.
Не мисля че е грешка, че си се изследвала сега. Виж какво ще ти каже ендокринолог след ехография. Добра би била опцията да се проследи състоянието за 2-3 месеца и ако картинката е същата да се предприеме терапия, а ако има положителна промяна, то да се изчака и да се проследяваш.
Успех  Simple Smile

# 380
Да, ще го имам предвид и задължително ще се следя вече. Благодаря ви за насоките и съветите!  bouquet

# 381
  • с трима мъже :)
Здравейте,

отдавна не съм писала в темата за Хашимото, то и аз пиша тук веднъж на година Sad
това Хашимото ми е много неприятно ...с тези хапчета и тия килограми Sad Като, че ли ми се иска да забравя, че го имам ... не знам

От 7 години съм с Хашимото, пия си хапчето и това е...
Имам въпрос относно пиенето на хапчето:

Дали може да се пие вечер, преди лягане? Ако примерно съм спряла да ям къв 18.00, мога ли да си пия хапчето в 23-23*30 ?

Иска ми се да не е сутрин, защото 2 часа след пиенето на хапчето НЕ се пие кафе. Каза ми го докторката преди 2 години - имало нови проучвания. 30 мин. след приема на еутирокса (еутироксина) може да се яде, но кафето чака 2 часа.
И понякога кафето или остава за преди обед, или си го пия, пък хапчето....колкото ефектирало, толкова Sad

От друга страна ми се иска сутрин към 8ч на гладно да пия витамини. То пък всичко в тоя живот все "на гладно" трябва ... топла вода с лимон има пречистващ ефект, ама и това е сутрин на гладно...как да съчетая толкова неща на гладно...  ooooh!

Един доктор ми беше казал, че може да си пия хапчето вечер, но повечето хора не го правили, защото се разбивало сърцето по време на сън, след това.
То мойто си се разбива и когато не пия хапче вечер ...

Искам да вляза в някакъв ритъм с това хапче, но не съм сигурна може ли вечер да го пия.

Дали сте имали разговори с вашите доктори на тази тема, случайно? Бихте ли питали, че да събера мнения тук   bouquet

Лека вечер на всички  Hug

# 382
Да, може
Но действително се получава сърцебиене, превъзбуда един вид
Пробвай

# 383
  • в огледалото на живота

Иска ми се да не е сутрин, защото 2 часа след пиенето на хапчето НЕ се пие кафе. Каза ми го докторката преди 2 години - имало нови проучвания. 30 мин. след приема на еутирокса (еутироксина) може да се яде, но кафето чака 2 часа.

Може ли някаква препратка за тези проучвания където да прочета?
Или са само предполагаеми статистики?

Аз моето хапче го пия сутрин.След час кафето.
Така ме посъветва ендокриноложката.Опитах вечер,но не ми се получава нещо...я ще схрускам някоя солета или бисквита ...забравям и ефекта се губи.
Иначе не съм имала никакво сърцебиене или подобно... newsm78

# 384
  • Berlin
Прегледът ми при ендокринолог е чак след 2 седмици, изследванията да ми от преди 5 дни и ще минат 20 дни до тогава. Дали да си пусна нови? Може пък да ми е спаднал ТАТ дотогава.

# 385
Прегледът ми при ендокринолог е чак след 2 седмици, изследванията да ми от преди 5 дни и ще минат 20 дни до тогава. Дали да си пусна нови? Може пък да ми е спаднал ТАТ дотогава.
Задължително си пусни. При мен за 2 дни TSH е -55 надолу, и при другите има разлика.

# 386
  • Berlin
При мен само това е високо, другите са в норма, но май ще е хубаво да се подготвя.

# 387
abs, според мен не е нужно да повтаряш антителата, още повече хормоните в такива кратки срокове, освен ако не си на висока доза лекарство умишлено и се цели намаляване на доза, или обратното положение. Казваш че хормоните са в норма.Антителата се повлияват изключително бавно и ако си ги пускала сега, след 20 дни няма смисъл. За антителата най-често се прави контрола на минимум 6 месеца, по-често около година.

Човече, ТСХ не е с постоянна величина и има колебания в денонощието, но няма как да покаже примерно днес стойност 5, а утре стойност 2,5. Едното изследване е грешно. Колебанията са малки.

# 388
  • Berlin
Merelenda, нищо не разбирам. Simple Smile Съвсем случайно пуснах изследвания на ТСХ, ТАТ и МАТ, защото имам обрив и сърбежи ужасни от 2 месеца. Бях на дерматолог и тя ги искаше. ТСХ - 0,821, ТАТ - 180 (реф. <115), МАТ - 19.01 (<34). Ама съм чела за много объркани лекарства и дози при това Хашимото и направо ме е страх да отида на лекар... Нищо не пия сега, само витамин Д, хиалуронова киселина, омега 3. Но до септември месец пих разни лекарства за дискова херния и в болница бях и ме наливаха сериозно със системи лекарства.

# 389
Момичета, правят ми обременяване с глюкоза в момента и ми взеха също ТСХ + антитела. Не съм си пила Еутирокса. Изпих преди малко разтвор от вода с глюкоза и в 11.30, както и в 12.30 ще ми вземат отново кръв. Знаете ли кога трябва да си изпия хапчето??? След два часа предполагам, че глюкозата ще се е всмукала.

Общи условия

Активация на акаунт