Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 88 177
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Ниската стойност на ТСХ не е пречка за забременяване. Хубаво щеше да е да има и ФТ4 изследван.
Дозата сигурно ще коригира докторът. Наполовина, или през ден намалена.

# 436
Здравейте,диагностицирана съм с Хашимото преди три години.В началото приемах еутироксин, но спрях. ТСХ си остана в норма и когато преди година забременях, отново почнах приемането на хормона.През цялата бременност ТСХ беше около 2 при 50 мг еутироксин.След като родих преди 6 месеца,покрай грижите за бебето  спрях отново хапчето .Преди седмица ме стегна шията,направих изследване и ТСХ се оказа 42😮😮😮.В момента нямам време да отида на лекар и започнах да пия еутирокс по 50,но мисля ,че трябва да го вдигна поне на 75.Моля кажете примерна схема на вдигане на дозата да не изтърва положението до другия месец, когато ще отида до ендокринолога. Че щом за 6 месеца скочи толкова не ми се мисли.И някой имал ли е това чувство за стягане в шията и дали е от хормоните или съм се сдобила и с някое възелче( да отбележа,че на последния ехограф преди 2 г. нямах)

# 437
  • София - Бургас
Привет Heart Eyes
Имам въпрос към безглутено - спазващите режима...Може ли де се консумира церевица и царевично брашно, позволено ли е? Blush
Срещам малко противоречива информация в нета - хем не съдържа глутен, хем не се препоръчва newsm78
Консумирате ли, най - вече царевично брашно?

# 438
Царевицата на съдържа глутен, но потиска функцията на жлезата и не е препоръчителна при хипофункция.
Аз лично ям понякога качамак, като че ли не съм усетила да оказва особено голямо влияние върху стойностите на ТСХ, но не прекалявам. Антителата ми спадат и при употреба на царевица, но знам, че при по - чувствителните хора, освен глутена е наложително да изключат и всички зърнени.

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 20:56 от Ваяна

# 439
Не съдържа глутен,  но индивидуалната поносимост си зависи

# 440
  • София - Бургас
Добре, аз често си правя царевични питки. вкл. и днес:)
Ще изследвам скоро АТ и ще ви кажа какво е положението и дали при мен има смисъл от този глад Grinning

# 441
Момичета в потрес съм това са ми днешните резултати( от 4 месеца пия еутирокс 25)

TSH 0.02 mcIU/ml 0.27 - 4.20
Prolactin 260.00 mcIU/ml Мъже: 86 - 390: Жени: 72 - 511

преди да започна еутирокса 25 са това:
TSH 3.00 mcIU/ml 0.27 - 4.20
FT4 11.76 pmol/l 10 - 25

и най-първите ми правени Май месец са това:
TSH 2.09 mcIU/ml 0.27 - 4.20
FT4 12.97 pmol/l 10 - 25
A-TPO / MAT/ 194.10 U/ml 0.00 - 34.05

Правим опити все още по естествен начин...за бебе. И този TSH направо ме разби. Също и съм много разочарована, че са ми пуснати само TSH без анти тела и FT4... въобще не съм обърнала внимание щях да си ги пусна сама .... Sad
Или съм афектирана и лекарят е пуснал достатъчно изследвания?
Моля да коментирате.  Hug
P.S С такова TSH може ли да се забременее ...?

Мен ендокринолога ми ме спря от трансфер този месец заради ТСХ 0.161. Било много ниско ТСХ и искала първо да го застопори в някакви граници и тогава да правя опит. След това ми каза, че Анти ТПО е по- важно от Анти ТГ ...не знам точно за кое, но него трябва да следя повече. Така запомних.

# 442
  • България
Здравейте,

Антителата - ТАТ И МАТ по здравна каса ли са?

# 443
Само МАТ е по здравна каса.

# 444
  • София
Момичета д-р Начев преглежда ли събота и неделя?

# 445
В Майчин дом - не. Провери, ако искаш в Надежда и в Панацея  Peace

# 446
Д_р Начев вече не преглежда в Панацея в събота.

# 447
Здравейте!
Мисля, че и аз съм хашимотка, все още с непотвърдена диагноза.
TSH 4.01 (0.27-4.2)
ft4 12.04 (9.3-17)
ft3 4.1 (2-4.4)
TAT 229 (0-115)
MAT 165 (0-34)
Глюкоза 6.06 (2.8-6.1)
Да ви питам има ли някой от Стара Загора? При кого ходите?
При този резултат как ще ме изследват за ИР?

# 448
Здравейте. Искам да попитам, дали можете да ми препоръчате добър ендокринолог в София? Или въобще като цяло - изследвания, преглед, мнение.
Предварително благодаря!

# 449
Аз съм доволна от д-рДжелебова, с направление се ходи. Била е дълги години завеждащ Ендокринология, а мъжът и е д-рНиков, изключителен ехографист. Кабинета и е в Гео Милев, ул.Трудолюбие №8. На мен ми проследи хормона и антителата, аз съм с Хашимото. Хвана лабораторна грешка на една лаборатория, в която се съмнявах дълго време...както и да е..А после се усъмни, че щом съм имала преди СПЯ, то най-вероятно и инсулина е в повече. И наистина, хвана начеващата ми инсулинова резистентност, като ме изпрати на "обременяванее с глюкоза". Доволна съм много.

Общи условия

Активация на акаунт