ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Светлица, казаха или попитаха? Ей това ме дразни най-много-те не те питат!
За календарите не съм го и споменавала, то си се знае. Няма да се включим! Crossing Arms Всяка година си поръчвам със снимка и на двамата, така че не ми е нужен.

# 106
  • Mars Hotel
Не питат, разбира се.  Rolling Eyes

# 107
Ново 20! От вчера следобед се коментира, че днес в час по ДБТ ще правят сандвичи. Мъж ми нарязал салам, кашкавал, приготвил 2 филии и сложил всичко в кутия. Трябвало да има вестник- сложихме, добавихме и салфетки.
Днес г-жата й казала, че няма да прави сандвич, защото няма предвидена... украса за сандвича. Повечето носели и някакви формички, да изрязват продуктите за красота.
Който не правил сандвича, писал в тетрадката допълнително. Който правил сандвич, накрая си го изял.
Въобще не съм разбрала, че украсата била най-съществената част на сандвича.
Мойта не е чула да трябва украса. Не съм проверявала какво точно е дадено в учебника, вчера съм се върнала от работа след 21ч. И да бях разбрала, по късна доба нямаше да хукна за формички.
В крайна сметка кое е същественото на сандвича- хляба и основния пълнеж, или украсата? Кое прави сандвича сандвич? Детето плака, че не му е дала възможност да работи с децата.

# 108
Много неприятно. Звучи като някакво заяждане на госпожата. Не е ли можела да ползва от формичките на другите деца?
Аз например си знам от градината, че винаги има някой не разбрал какво трябва да се носи или забравил и слагам повечко продукти, за да има за всеки случай. На мен също ми се е случвало да пропусна да подготвя нещо и винаги се е намирало и за моето дете.

# 109
Ra2, ех, че тъпо...Имало ли е други деца, които са били "наказани" да пишат?

Вчера ние търсихме по нощите шапка на жълъд и клонче на борче. Кестени, шишарка, листа и жълъди без шапки си имахме. То пък се оказа, че само шапките трябват.

# 110
  • в очите на дъщеря ми
 ooooh! Лелеее, аз си викам, какво стана, що не се пише в темата.........."голяма бяла птица" съм..

При нас оферта за Коледно тържество няма...все още....ще ме сюрпризират вероятно тези дни. Моето направо си признава "мамо, мързи ме да чета и пиша" ooooh! дай да се забавлява, според мен си мисли, че школото е място за забавление и бели, които остават незабелязани и ненаказани..... Tired

# 111
  • София
Вчера на обед се е разбрало, че има заповед от министерството на образованието, според която подобни организирани мероприятия на места, които събират много хора се отменят във връзка с обстановката по Европата. Та дертът ми си отпадна сам.  Laughing
Наистина мразя изнудването, в случая емоционално изнудване чрез зарибеното дете.

Това официално по училищата ли е разпратено, защото и аз имам директно изпратена декларация за Коледно тържество един вид мой е само избора да го пусна или не  ooooh!

# 112
Не мога да кажа. Знам го от майка, която е говорила с дирекцията- на нея това й било казано.
И други са писали, вместо да правят сандвичи. на чина до нея детето е имало формички.

# 113
  • София
Аз наистина съм изненадана - в детските градини някой питал ли ви е предварително, къде да ходят на екскурзия децата, или пък къде да ходят на ски, или пък да имат латино танци или модерен балет?
Не, обикновено се съобщава - едикога си ще ходим на екскурзия и вашето решение опира само до - да пусна детето или не. Да не говорим, че за допълнителните занимания обикновено има един първи безплатен урок за цялата група.
Сега не е нищо по-различно.
Ако някой си мисли, че в детската учителките не говорят с децата как ще е на екскурзията, или пък че децата не си говорят помежду си, лъже се - и там като в училището.
Наистина не разбирам, какво толкова по-различно има сега и преди? Освен това, че в детската може и да са ви давали декларациите на вас /при нас ги даваха на децата/, а сега ги пращат по децата.

Та по този повод моля за обяснение, какво толкова ви притеснява?

# 114
  • Варна
Та по този повод моля за обяснение, какво толкова ви притеснява?

Не са ни питали само за куклен театър, който идва в градината. Цените винаги са били до 5 лв. За по-големи мероприятия задължително се питаха родителите на родителска среща. Под "по-голямо" имам предвид Коледно тържество, тържество за края на годината и пр. Абсурдно е да ни сервират при свършен факт тържество за 25-30 лв.
Ето сега в момента тече обсъждане на оферти за Коледно тържество. Обсъждането е само между родителите. Децата ще научат после нашето решение. Peace

ra2 Аз бих си поговорила с госпожата и съвсем добронамерено да й дам съвет как да постъпи друг път като добър педагог.

# 115
  • София
И екскурзиите ли осъждахте? И лагерите? Например - дали да има, кога да се проведат? Или никога не сте имали екскурзии и лагери?

Нас никой никога за нищо не ни е питал. Не виждам драма лично аз, защото колкото родители, толкова мнения. В групата и на големия, и на ситната, само за подаръци за госпожите за завършването се опитахме да се договорим родителите и стана скандал. Така, че за мен е по-добре, че не са ни питали - поне нашите групи.  Peace

# 116
...Абсурдно е да ни сервират при свършен факт тържество за 25-30 лв.
Ето сега в момента тече обсъждане на оферти за Коледно тържество. Обсъждането е само между родителите. Децата ще научат после нашето решение. Peace

+100

Телефонът й е изключен.

Последна редакция: чт, 19 ное 2015, 19:18 от ra2

# 117
Аз дадох на моите родители възможност да обсъждат коледните подаръци, и сцените граничат с батални.
Затова в група ми цари демокрация- каквото каже учителката. Mr. Green
Отделно офертите преди да ви се сведат на вас, родителите, са обсъждани на съвети и съгласувани със съответните колеги- начален, среден, горен курс- кой каквото си го касае.

# 118
  • Варна
Лагери и екскурзии се предлагат на родителски срещи, не на децата. Който е съгласен, си записва детето. Но масово ходене по лагери няма. Екскурзиите са били дневни и само в рамките на града, то не знам дали по вашите критерии е екскурзия де.  Simple Smile 

Затова в група ми цари демокрация- каквото каже учителката. Mr. Green
Ако идеите на учителката са добри, няма лошо. Но ако са някои екстравагантни и скъпоструващи, хммм

# 119
  • София
Моят син няма да ходи на екскурзия. Решили са да ги водят до Благоевград. Аз съм оттам и ходим през две седмици. Спестих без да искам 30 лв. Сега само чакаме да разберем какво ще правят децата, който не са записани.
За коледно тържество още нищо официално не се чува. Те по традиция правят представление и по хореография тренират песни и танци.
Отказах се от снимките и календарите още преди 3 год. в градината. За театър ни събраха по 28 лв. за цялата година - всеки месец по едно представление. Темите изглеждат интересни и подбрани за възраста. Първото представление мина много добре.

Общи условия

Активация на акаунт