ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • в здрача
Четенето - чете като първо казва буквите една по една, после казва сричката, после следващата и накрая цялата дума. Преди началото на учебната година знаеше само всички букви, печатни, като и пишеше наобратно, з, е - също. Даже в думата си закрива с пръстче сричката, която е казала, дори преди да започне да чете си определя броя на сричките в текста.
Със задачите обаче се справя само с леко обяснение какво се търси, та главно се упражняваме с четенето и то по половин час вечер, иначе се уморява и нищо не се получава. И през уикендите също на всеки половин час правим по час почивка, игра, нещо друго.
Чак сега и стана интересно да и чета вечер приказка, като цяла седмица циклим на една, не иска да я сменяме.
Сестра и не помня как се научи, само че не искаше да чете нещо различно от комикси. Чак лятото след първи клас прочете Басните на Езоп за няма и месец и отказа да чете другите книги от списъка, та я замъкнах в библиотеката да си хареса нещо. Тя пък налиташе на енциклопедии. Чак в трети клас започна да чете романи, поредици, но не и списъка за училище, чак пети клас прочете целия списък.

На детето, което харесва картинки - опитайте с комикси. Това ни беше спасението с каката да се упражнява в четене. Те си стоят още в къщи, но още мисля е рано за тях, та не са взели всички букви.

# 211
Освен това и се пазари тя да чете, колкото чете и после аз още толкова. Laughing

newsm62 Големи са скици. От сега владеят търговския нюх. Аз бих се съгласила.

Това със си и ми и моята ги слива за сега, когато сама съчинява текста, предполагам и ако е на диктовка - не съм я пробвала. С брат си седнаха и заедно писаха писмо до Дядо Коледа миналата седмица. Той й диктуваше оформянето на писмото, а тя го пишеше с ръкописни букви.  Crazy Добре им се беше получило.

С математиката за сега не мога да се оплача. Задачите, които в момента решават не й се опират. Утре ще ги прави нещата с мен и ще видя процеса от първо лице как върви (обикновено в занималнята всичко се написва), че днес ми вдигна Т и ми се разкашля, че й гърлото я боли. Дано да й мине бързо, но ще е добре да си "почине" малко в къщи, както казват обикновено докторите.

# 212
  • около Варна
Забелязала съм, че повечето първокласниците предпочитат математиката пред писането и четенето, поне докато стигнат до преминаване.От втори клас нататък започват математическите мъки.
За децата,които се затрудняват със сричкуване,слагайте им под всяка сричка "брадичка" да изговарят двете букви едновременно.
Този уикенд нямаше домашни, малко ми е съмнително, да видим, или е забравила тетрадките или не е разбрала нещо. Сама си постави задачи за домашно и си ги писа:)

# 213
Освен това и се пазари тя да чете, колкото чете и после аз още толкова. Laughing

newsm62 Големи са скици. От сега владеят търговския нюх. Аз бих се съгласила.

О, съгласявам се и още как. То това с четенето вечер от моя страна продължава вече толкова години, поне вече има надежда, че скоро ще започне сама да си чете преди заспиване. Blush

Във вторник имаме РС. От 18h е, най-накрая нормално време. Sunglasses

# 214
  • Майничка
Блазе ти! Нашата е от 17.30

# 215
Какви комикси четете? Аз се опитах да намеря нещо подобно на едновремешната "Дъга", но нищо не харесах. Или много бебешко, или не е точно това. То и в нашия град няма много места, където се продават такива неща. Поне да ме насочите и да знам какво да търся. За момче се интересувам  Simple Smile

# 216
  • Mars Hotel
Издателство Егмонт имат комикси на Дисни: Мики Маус, Доналд Дък и т.н. Може и онлайн да се поръчва.
http://egmontbulgaria.com/knigi-3/knigi-s-komiksi-205/

Дъщеря ми много харесва книгите тип "дневник", от порядъка на "Дневникът на един дръндьо" и "Дневниците на загубенячката". Според мен са за малко по-големи деца, около 10 години и нагоре, но много настоява да й взимам такива. Сама чете само каквото й хареса - откъдето хване и докато й омръзне, а иначе аз й чета поред главите.

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 11:07 от Светлица

# 217
Ние започнахме да се учим да четем с книжки от тази поредица http://www.book.store.bg/c/p-pc/id-6650/knizhki-ot-poredicata-bi … a-slavejche-.html

Сега сме на тези и са му много интересни http://www.book.store.bg/c/p-pc/id-9365/knigi-ot-poredicata-za-n … ha-da-cheta-.html

# 218
  • в здрача
Комикси за момче - не знам. Купували сме ги от реповете, поредицата, която кака и хареса беше Уич - излизаше веднъж месечно /достатъчно време да го прочете целия/. Сега малката ги наследи, ама още не се сеща, че може да се пробва да ги чете.
Кара кака и понякога да и чете от Дръндьото /и аз си мислех, че е за по-малки, но са написани така хумористично, че и по-големите ги харесват/.

# 219
  • Варна
Комикси има най-разнообразни в детската библиотека. Не си заслужава да се купуват. Както и разни книжки-еднодневки, че направо сме заринати у нас. Купувам само някои хубави големи колекции с приказки, енциклопедии или детска класика, ако ни липсва. Останалите - от библиотеката.

Дъщеря ми от две години е активен читател в библиотеката. Много любимо място, винаги ходи с желание. Дори и само да разглежда книжки, пак е от полза. В началото аз ѝ четях книжките, после почна сама.

# 220
Момичета, извинявам се че сменям темата.. но да ви попитам: знаете ли къде продават стикери и/или карти с Миньоните. Малкия иска, а аз никъде не съм виждала?!

# 221
  • София
Момичета, извинявам се че сменям темата.. но да ви попитам: знаете ли къде продават стикери и/или карти с Миньоните. Малкия иска, а аз никъде не съм виждала?!

Книжарница Гринуич на Витошка, Relay, Inmedio. В Хиполенд има също, обаче със сюжети от предишния филм "Аз, проклетникът". Общо взето, са се поизчерпали. Дано откриеш!

# 222
Благодаря!

# 223
  • София
Дъщеря ми вече чете почти гладко, на мен това не ми е кахър.

Яд ме е за последното й контролно по математика. Една от задачите била с квадратчета, като заданието е да съберат цифрите по колонки и редове. Тя не е разбрала обяснението на госпожата и съответно нищо не е направила. Вкъщи от две думи ме разбра и реши задачата, но след дъжд качулка. Днес ще я натисна да решава по-сложни задачи, че съм ядосана.

# 224
Сериозни задачи в базисните учебници няма.

Общи условия

Активация на акаунт