Любов или пари?

• 16 710
  • 422
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Някои явно живеят в един различен свят ...
Повечето хора се чудят как да свържат двата края в рамките на месеца, ама нейсе ...

Сега Сирената ще ми обясни, че не сме достатъчно активни, перспективни и напористи. Или пък, че не сме достатъчно умни  newsm78

Нали? Несъизмерим със системите за измерване на планетата ни!

Който както си го направи, но всички са лидери и директори, кой ще работи? Стига глупости! Балансът е важен и не трябва да сме алчни, че да го променяме! Много материално започнахме да се ориентираме, консуматорско и безпринципно!

ПП откъде идва това "нейсе"??? И не мога да схвана защо толкова ме дразни (нищо лично, просто ми прави впечатление дори и в статии)!  Hug
http://rbe.chitanka.info/?q=%D0%9D%D0%95%D0%99%D0%A1%D0%95

Изобщо не съм мислила за активи/пасиви между 16 и 26 години. Купонясвах здраво и профуках цял апартамент, но не съжалявам.

# 346
  • В полите на Пирин планина
По-скоро имам предвид, че доста младежи още не са се научили да си искат парите, работят за безперспективни работодатели, хабят нерви, вместо да се преместят. Виждала съм момичета буквално да се раздават за 500 лева заплата. Не се местят, не си искат повече, не учат нещо ново.

За това си права  Peace И аз съм го правила и бях горе-долу на 26-27 години ...

Скрит текст:
Въртях цяла счетоводна къща - не моя, бях наето лице - с около 100 клиента, а получавах доста ниска заплата. Даже решиха, че ще ме осигуряват като "помощен счетоводен персонал" - това преля чашата на търпението ми и ми отвори очите. Напуснах, а собственикът беше много учуден защо  Wink

# 347
Защото работодателите, наистина можещи да дават големи заплати, не са чак толкова много. Малкият и среден бизнес едва се крепи, камо ли да раздава перспективни заплати  ooooh!

# 348
Има такива, които могат да дават много, но гледат да минат с малко. Личат си.

Но пак е мистерия примерно как една моя позната се натиска при работодател, който дори не плаща навреме заплати- а не е като да не може да разпрати сивита и да си намери друга работа...

Аз като чух репортери и журналисти на какви пари се навиват- и досега не ми вярват колко съм успяла да договоря преди години.

А иначе и сега има такива, които се опитват да наемат програмисти за 1000 лева, ама трудно им се получава.

# 349
Повечето хора се чудят как да свържат двата края в рамките на месеца, ама нейсе ...

Сега Сирената ще ми обясни, че не сме достатъчно активни, перспективни и напористи. Или пък, че не сме достатъчно умни  newsm78

Който както си го направи, но всички са лидери и директори, кой ще работи? Стига глупости! Балансът е важен и не трябва да сме алчни, че да го променяме! Много материално започнахме да се ориентираме, консуматорско и безпринципно!

ПП откъде идва това "нейсе"??? И не мога да схвана защо толкова ме дразни (нищо лично, просто ми прави впечатление дори и в статии)!  Hug

Изобщо не съм мислила за активи/пасиви между 16 и 26 години. Купонясвах здраво и профуках цял апартамент, но не съжалявам.

Охх, и аз така.

# 350
Скрит текст:

Охх, и аз така.
[/quote]

Embarassed , да и аз, но до 28 или по-скоро докато не намерих НЕГО  Hug е, веднъж се живее, колко и несериозно да звучи, но е факт!
След детето, според мен, живота не свършва, има ли човек желание за борба и успех съм сигурна, че ще си подреди живота, както си е мечтал. Важно е да се мечтае и да не се примиряваме!

# 351
Скрит текст:

Охх, и аз така.

Embarassed , да и аз, но до 28 или по-скоро докато не намерих НЕГО  Hug е, веднъж се живее, колко и несериозно да звучи, но е факт!
След детето, според мен, живота не свършва, има ли човек желание за борба и успех съм сигурна, че ще си подреди живота, както си е мечтал. Важно е да се мечтае и да не се примиряваме!
[/quote]

Именно. И аз докато не намерих Него. Запознахме се на 24 години, но аз продължих с купона, докато не забременях на 26 г. Hug  Сега след двете деца съм на друга вълна, но съм доволна и не се оплаквам грам.

# 352
Много е лесно, аз преди да имам деца, всичките ми пари са отивали за тоалети, заведения и купон. Последна грижа ми е било да спестя за апартамент или нещо подобно. Чак когато създадеш семейство, почваш да търсиш някаква сигурност - преди това за какво ти е да се заробваш с дългосрочни планове. Crazy   

И аз така.

Лесно ви е на вас, момичета, но ние мъжете какво да кажем - ако живеем така, ето че няма да има коя да ни вземе, като авторката тук.
Пък и не само тя - вие например ако бяхте моми, щяхте ли да вземете мъж на 30, който всичките си пари дава за дрешки и купони, и няма ни жилище, ни суха пара, нищо.
Значи щерката няма да я мисля, ама моя синковец ако мисли да я кара така, защото "веднъж се живеело" ще трябва да си поговоря с него.

# 353
То пак добре, че в България на 30 може да си на нулата. Щото в САЩ имат един проблем- момите са не само на нулата, ами и под нулата, с примерно 50 хил. студентски кредит и още 20 хил. по кредитни карти, щото "веднъж се живее". И като се оженят, задълженията стават общи...

Ха-ха, това за мъжа е точно така:) ако на 30 е на нулата, то явно ги е изхарчил за глупости и е червен флаг.

И пак опираме до уж равенството на половете, обаче е нормално жената "да се наживее", но после ако може да има мъж, който да я подпре с едно финансово рамо.

# 354
  • София
Крис78, ако съм запомнила правилно, когато Ирис се е взела с нейния, тя е идвала от богато семейство, а той не е имал нищо. После ситуацията се е променила и човекът е постигнал много.

Когато аз се омъжих втори път, бях на 30 (или 31, не помня), а мъж ми с година по-малък. Нямаше жилище, но все пак имаше доста прилична сума в банката. Аз имах апартамент и не ми пречеше, че той не е ''собственик''. И с просто око се виждаше, че е амбициозен и грижовен, и няколко години по-късно мога да кажа, че работи здраво, за да живеем добре.

# 355
Оф, пак морализаторстване, нищо не пречи и да се наживееш и да спестяваш едновременно.
Част от парите ги слагаш в спестовна сметка , част ги отделяш за фонд "и аз съм кифла" и готово, не е особено трудно да си направиш бюджета, така че да има за всичко по малко/много.

# 356
  • София
В смисъл? Не разбрах - твърде лично ли бе това, което те попитах или?

# 357

В какъв смисъл откъде идва? Най обикновена частица, която се употребява в смисъл "както и да е, нека, от мен да мине..." често в езика и у класическите ни автори. Дори не е и много архаична...

На мен пък много ми допадат подобни newsm78

# 358

Лесно ви е на вас, момичета, но ние мъжете какво да кажем - ако живеем така, ето че няма да има коя да ни вземе, като авторката тук.
Пък и не само тя - вие например ако бяхте моми, щяхте ли да вземете мъж на 30, който всичките си пари дава за дрешки и купони, и няма ни жилище, ни суха пара, нищо.
Значи щерката няма да я мисля, ама моя синковец ако мисли да я кара така, защото "веднъж се живеело" ще трябва да си поговоря с него.

Като се замисля и ММ така си беше живуркал, докато не се събрахме и не решихме след 1г. да си имаме детенце. Хич не са ми се вдигали червени флагове, важното е, че след като сме решили да сме заедно и да градим семейство, то приоритетите ни се промениха коренно и гледаме в една посока.

# 359
Не, въобще не е лично, просто вече като има нет, хората се оплакват от проблемите си и се вижда, че извън БГ момичетата, които са се "наживяли" са си проблемни.

Иначе още като момиче са ме предупреждавали да внимавам с хора (мъже де...), които дават всичко за кефове.

Pure_nature, хубаво, че са ви се сменили приоритетите, щото на някои не им се сменят...

Общи условия

Активация на акаунт