Любов или пари?

• 16 739
  • 422
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Какво реши авторката последно? Ще го бъде ли  Thinking

# 286
Засега ще го бъде. Аз не съм била в дилема точно, просто разсъждавах, защото понякога ми се появява такова притеснение. Така или иначе ако поискам да се разделим ще ми отнеме време да стигна до това решение, няма да е сега внезапно.

# 287
В първия си пост авторката се чудеше дали няма да я обземе разочарование с течение на времето, защото ще се налага доходите й да отиват преди всичко за семейството й, вместо за бурен живот и скъпа козметика.... А има ли гаранция, че няма да се разочарова ако е със заможен мъж, който отделя повече време на работата си и изкарването на "големи пари", отколкото на нея?? И дали няма да е разочарована и неудовлетворена, че е самотна и пренебрегвана от богатия си мъж..?
И още нещо, при положение, че бившият й приятел й е предлагал по-висок стандарт на живот от сегашния, защо вече не са заедно? Явно, че стандарта на живот и по-високите доходи не са всичко.
Моят съвет е да не чакате и да отлагате излишно, ако наистина се обичате, разбирате се и ви е хубаво заедно, просто бъдете заедно, заживейте си двамата, детето ще дойде постепенно. Със сигурност всички млади семейства имат съмнения и страхове относно бъдещето, тъй като отговорностите растат, но в конкретния случай на авторката не смятам, че има смисъл да се тревожи и обременява излишно.

# 288
  • В полите на Пирин планина
Само, в един момент авторката да не реши да пили на главата на любимия за ниските доходи, защото монетата се обръща и може и тя да попадне в положение на по-ниски доходи ...
Тези притеснения за по-малко козметика, с/без круизи и скъпи ресторанти са ми доста повърхностни. Пък и човек си променя приоритетите с времето. Може да смени Шанелите с Българска Роза  Mr. Green

# 289
Междру другото, не знам защо битува идеята, че като се насвяткаш с марков парфюм, ще миришеш хубаво. В над 90% от случаите се получава дразнещ ефект. Особено ако парфюмът мирише изискано, ама мадамата си отвори устата и изкара селски акцент.

Иначе част от офисния дрес код е по възможност да НЕ миришеш на парфюм.

# 290
  • В полите на Пирин планина
Иначе част от офисния дрес код е по възможност да НЕ миришеш на парфюм.

Значи аз се вписвам, защото съм много пестелива на тази тема, пък съм и непретенциозна  Grinning

Ама то освен парфюми има какво ли още не - декоративна козметика за стотици левове и бяла за пак толкова, че и отгоре ...  ooooh!

# 291
  • София
Много обичам в офиса като минавам покрай бюрата на колежките да ми мирише на хубав парфюм  Heart Eyes Не го знам на Сирената офисния етикет, ама на мен единият ми тим е почти изцяло женски и си душим и харесваме и поръчваме парфюми почти семейно  Laughing Знаем си вкусовете и си препоръчваме аромати, изобщо, кеф, добре, че нямаме такъв офис етикет  Laughing

# 292
Засега ще го бъде. Аз не съм била в дилема точно, просто разсъждавах, защото понякога ми се появява такова притеснение. Така или иначе ако поискам да се разделим ще ми отнеме време да стигна до това решение, няма да е сега внезапно.
Ти още малко се чуди... на 30 ли каза, че си? Тепърва имате да купувате жилище, да ремонтирате, да изкарате един пробен период съвместен живот под един покрив... И кога ще родиш - на 35? Ами второ? Или то ще е и без това твърде тежко за семейните финанси, така че без второ?
Ако ще се ориентираш към търсене на по-богат мъж, също няма много закога - докато се навиеш да зарежеш този, докато намериш нов, докато се изпробвате... и пак стана към 35 да родиш. Не го пожелавам, ама да не се запишеш в темата за инвитрото накрая (62-ро издание май върви)

# 293
И аз това се чудя- уж млади, нахъсени, динамични, оправни, модерни...а на 30 още се кумят. Айде, че в тоя форум на мен ми обясняваха как на 32 вече спадам към категорията "буля" и дори "лелка" и "стринка".

# 294
  • София
На 32 лелка  Shocked  Joy Аз на толкова родих. Преди 30 изобщо не бях готова за дете, нито исках, нито ме вълнуваха. С малки изключения, при познатите ми е същата ситуация.

крис78, много жени не искат второ.

# 295
  • sofia
Давам си сметка, че ако имаме дете няма да можем да му осигурим всичко, което аз бих искала. Тук не става въпрос за някакви материални неща. Аз просто имам визия как искам да се случват нещата, за образованието и развитието му и това, което искам не е безплатно.
В общи линии ме е страх дали в мен няма да се натрупа някакво разочарование с времето, че няма да можем да си позволяваме нещата, които искам, и с които съм свикнала. Ще се радвам на всякакви мнения и ми е интересно дали някой е минал през нещо подобно.

В живота не можеш да планираш всичко с десетилетия напред...може да те споходят болести, загуба на материални неща, загуба на работа , а ти от сега искаш сигурност, че ще можеш да осигуриш всичко на евентуалното си  дете, както ти си го представяш и да не си сваляш изградения стандарт. Такава сигурност няма кой да ти обещае, животът е непредвидим...най-важното е да усещаш, че имате такава духовна връзка, която ще издържи на трудностите и ще можете да ги преодолеете заедно. Най-голямото каляване на отношенията е когато стане трудно...тогава всичко се изяснява. Разочарования ще има - силни и болезнени, ще има и щастие, което не си изпитвала до сега, бракът не е план-график без отклонения. Иначе когато живота тече приятно, спокойно и задаволено всички се обичат.

# 296
 chris78, авторката каза, че има къде да живеят и сега темата на дневен ред е ремонта на това жилище, но плана е, че ремонта ще се случи - следващата година. Предполагам към септември, защото след нова година винаги е късо с парите, после екскурзийка на ски, после Великден, после планове за лятна ваканция, море, после един месец -късо, защото са изхарчени парите и така до догодина по това време!!!!
Хайде стига бе, ремонт с прави за дни - месец!!! НО има едно голямо НО, ако искаш!
Тя не иска, тя не е сигурна в себе си и мъжът и затова се самонавива, лошото е, че си вярва, но все пак решенията са си нейни!
О, после 1 години да видят, пасват ли си, после една година разсъждения, после една година агитация за сватба, после една година да се накумят за дете, е, то по тази логика, да, на 35 ще роди, НО ако всичко върви по план и е безпроблемно!  Peace

# 297
Скрит текст:
"Скъпи са само излишните неща.Необходимите са евтини!"

Краси, от време на време съм съгласна с теб, но чак такава глупост дори и от твоята клавиатура не беше излизала до сега  Laughing
Тя, "глупостта" не е моя, ама ако се размислиш, сама ще видиш, че е много, много вярна.    Grinning
Само отговора на въпроса "Какво ти е жизнено НЕОБХОДИМО, за да живееш?" е достатъчен.  
Едната необходимост дори все още е безплатна.....    Laughing

И по темата:
Четейки последните страници, оставам със странното усещане, че потенциалния "жених" всъщност хич не бърза да се събира с авторката.И като цяло идеята за общ живот, дом, деца и домакинство му е мнооого, много далечна.
Причините наистина могат да най-разнообразни, ама ...дали пък не усеща, че авторката прекалено много се вторачва във финансите му и това да го кара да се чуди дали пък тя е жената за него?
Щото както жените си търсят "дебели портфейли", така мъжете не искат да бъдат виждани само като банкомат.

# 298
  • Другата България
И аз имам такова чувство някакво, ама все пак не сме вътре в нещата.

# 299
А защо на мен ми се струва, че и тя не си дава много зор към постигане на семейното щастие!?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт