ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 10

• 79 270
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Prozerpina, предполагам това е доста нов и щадящ метод. Питай в темата Малинов наистина  Peace

# 556
Prozerpina, заповядай в темата на клиника Малинов. Там има момичета с ТВЛ, но не мога да се сетя дали точно д-р Калчев им я е правил. Аз правих при него миналата седмица оперативна хистероскопия за отстраняване на полипи. Нямам никакви проблеми, дори не усетих че ми е правено нещо. Аз съм пациентка на д-р Калчев. Ти била ли си при него на преглед?
Здрасти!Не съм била преди, записах си час за другия месец и ще видя той какво ще каже по въпроса.Благодаря, ще проверя и темата за клиниката 🙂🙂🙂

# 557
Здравейте, момичета! Някоя от Вас правила ли е лапароскопия при доктор Хубчев от Русе?  bouquet

# 558
А дали ще мога да направя ТВЛ в клиника Малинов ако не искам да забременявам, а просто за премахване на ендометриозна киста?

# 559
А защо да не можеш? Не мисля, че е проблем. Аз не че съм недоволна от доктора, който ми прави лапарото, но ако можех да върна времето назад бих го направила при репродуктивен специалист. Според мен те са наясно как да пипат най-щадящо. Все пак знаят какво би създало проблеми за бъдеща бременност.

# 560
prozerpina, билките на Желязков на мен не ми помогнаха.
Иначе имай предвид, че в Истанбул също може да не ти поставят точно нещата, на мен ми казаха, че имам хидросалпингс и от двете страни а се оказа, че имам само от едната.

# 561
Здравейте момичета Hug.
Понеже аз също съм една от вас ,искам да ви разкажа моята история и да ви дам съвет.
Омъжих се на 19 години и година след това тръгнах по лекари, защото бебето не ставаше. И така 9 години чувах само " нищо ти няма, успокой се и ще стане".
След това открух " Зачатие" и там открих др Стаменов, който след лапароскопия ми откри Ендометриозата. Наложи  се втора  операция за отстраняване  на тръбите, и Золадекс веднага след това (тогава бях на 29 години) . 8 месеца  след това възтановихме цикъла и опитахме икси на естествен цикъл.
Имах оплодена яйцеклетка която върнахме, но резултата беше -. И още на  следващият месец започнахме стимулирано ИКСИ. След много силна стимулация извадих едва 2 яйчица но и двете се оплодиха и се имплантираха, но  едното спря развитие в 7ма седмица ., И  така се роди нашата прекрасна дъщеря която вече е на  е на почти 8 години.
Когато бях на 36 години опитах пак Инвитро  и пак със същата силна стимулация , но извадихме само една която не се и оплоди. Сега съм на 39 години и влизам в критическа  точно заради Ендометриозата.Ако бях чакала досега нямаше да имам дете.
Написах всичко това ,за да ви   вдъхна кураж и за  да ви посъветвам  да не губите време , тази болест няма лечение, тя неспира да се развива докато имате цикъл, не чакайте .....
Желая ви успех Hug 

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 00:36 от ivana27

# 562
  • София
Ивана, подкрепям! И браво, че все пак си успяла!
Аз затова бързах за деца с малка разлика, че не знаех колко време имам и колко още ще работят яйчниците ми...

# 563
Здравейте и от мен Simple Smile
Искам да ви попитам след лечението със золадекс след колко време от последната инжекция ви дойде цикъла и имахте ли болки преди това?
През февруари ме оперираха, бях на золадекс (последно я сложих на 25 април) и оттогава го чакам. От два дни имам болки ниско долу, но не мога да преценя яйчник ли ме боли или е нещо друго.

# 564
  • София
Идва различно, но мисля, че ти е рано още. Тези придърпвания и болки са нормални - яйчниците се подготвят. Ти с колко инжекции си била?

# 565
През ноември 2015 направихме опит да я махнем, но се оказа, че е срастнала с каквото се сетиш и с лапароскопията не стана. Тогава, за да не нараства още ми спряха цикъла и февруари пристъпихме към рязане. Та реално съм с 6 инжекции, но след премахването са 3. Реално декември ми беше последния цикъл.

# 566
  • София
През ноември 2015 направихме опит да я махнем, но се оказа, че е срастнала с каквото се сетиш и с лапароскопията не стана. Тогава, за да не нараства още ми спряха цикъла и февруари пристъпихме към рязане. Та реално съм с 6 инжекции, но след премахването са 3. Реално декември ми беше последния цикъл.

Състав сигурност ти е рано да дойде. Но не се притеснявай, важното е, че са махнали онази гад.  Hug

# 567
Случая ти съвпада като месеци с моята операция, така че ще ти кажа при мен как беше...
Оперираха ме ноември 2014, първа инжекция - декември 2014, последна на 04.05.2015г., а цикъла ми дойде на 17.07.15г. /74 дни/ без никакви симптоми и болки. Всичко обаче е много индивидуално!

# 568
Пускам линк към един от скорощните постове на Др Бреверман.

http://www.preventmiscarriage.com/Literature-Review-Blog/2016/Ma … ly-high-succ.aspx

Също така понеже не бях се ровила отдавна из сайта му, се поразгледах и попаднах на листа с лекари с които той работи - има в Гърция и Турция. В случай че информацията е от полза на някой.

http://www.preventmiscarriage.com/About-Us.aspx

# 569
Алинеа, благодаря!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт