ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 10

• 79 271
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Маги,знам че лидокаинът е местна упойка,но аз си усещах всичко.
Имах предвид,че някои ги приспиват преди цветна снимка,което според мен е напълно излишно.

Последна редакция: ср, 03 авг 2016, 14:09 от *steffie*

# 646
  • Варна
Маги, имаш добри новини ли? Simple Smile

# 647
Да, за сега са добри Simple Smile - ЧХГ 1765 (на 14-ти ден след трансфер на 5-дневни) - това явно ми е третата тема, в която се хваля  Joy
Без вливания на нищо. Просто стимулацията беше различна.

# 648
Маги, много се радвам! Благодаря ви за отговорите по отношение на упойките.

# 649
Маги,честито и от мен! Hug

# 650
Маги, желая ти успех. Всички те подкрепяме и сме с теб! Дано скоро сбъднеш мечтата си, както и всички момичета с подбни проблеми! Прегръдки!  Hug Praynig

# 651
Благодаря ви, момичета! Дано! Дано всички сбъднем мечтата си! Hug

# 652
  • Варна
Стискам ти палци, Маги! Мирише ми на двойка, ама до видим Simple Smile . Какъв се оказа успешния подход при теб?

# 653
Благодаря ти! Аз много бих се радвала на близнаци: момче и момиче. И на едно ще се радвам - само да се случат нещата. Simple Smile

Иначе на въпроса ти: първо, наложи ми се да вляза в ролята на лекар (след 2-та неуспешни опита в първата клиника). Обиколих имунолози (доц. Русев, имунолозите на Стаменов, Конова в Плевен), специалисти (доц. Щерев) - нищо - никой нямаше конкретна идея. Виждаха се калцификати по антрални фоликули -> някакво възпаление, но до там. Нито искаха лапароскопия да ми правят. Предложиха ми курс с много антибиотици - на сляпо да лекувам нещо, което не знаем точно какво е. Физиотерапия правих.

Казах си - хайде пак ще го играя лекар - хайде пак ще започна от най-фундаменталните изследвания в медицината. Отново разпръснах всичко което имам като изследвания. Пуснах си стерилна урина - от там излезе: стафилококус ауреус и уреаплазма. Лекувах ги с подходящите антибиотици спрямо антибиограмата. Около 3 месеца отне лечението, все нещо се изолираше. Сега пак ще пусна урина. А симптоми съм нямала. Появиха се едва по време на физиотерапията на малък таз.

В крайна сметка при мен сработи и следната стимулация: Гонал 150 + Менопур 225 единици на ден. За узряването на яйцеклетките: 3 инжекции декапептил (там се ползва пикът на ЛХ-то). И друго, че улучихме цикъл с повече антрални фоликули - около 7 броя (над 6 мм). Д-р Димитрова всеки ден ме гледаше на ехографа.

Явно в един момент благоприятните фактори надделяха над неблагоприятните такива. Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 12:35 от Magdalena1978

# 654
Маги, къде ти уловиха уреаплазмата?

# 655
От урината излезе положителна. Бях отчаяна и си пуснах не само стерилна урина, а и отделно изследване за уреаплазми, микоплазми и трихомони в урина.

Нали се сещаш, че от ендоцервикален секрет са отрицателни, дори и при PCR тест и дори няколко пъти изследвани.

Говорих тогава с хората от лабораторията и според тях по-скоро е позитивирала уреаплазмата, заради стафилококус ауреуса. Но така или иначе имаше отделна антибиограма, и О! Чудо! към онези антибиотици, които отдавна бях пила на сляпо, тази уреаплазма беше резистентна.

ПП Забравих да пиша, че след вторият неуспешен опит възелът в щитовидната жлеза нарастна от 1 см, на 2,5 - 3 см и ми се наложи да оперирам и ЩЖ. Не зная дали и това е помогнало. Но ако бях продължила със стимулациите ЩЖ щеше повече да пострада. Точно фактът, че този възел порасна на мен ми говореше, че става въпрос за патоген/и, които не сме хванали. Но никой лекар не успя да разбере, какво се опитвах да му обясня. А относно ЩЖ изключих огромен набор от патогени, които биха могли да отключат Хашимотото (хеликобактер пироли, йерсиния, лаймска болест, много други). Първо там се бях заровила и всичко възможно от инфекциозен характер беше отрицателно при мен.

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 13:57 от Magdalena1978

# 656
  • Варна
Ти си половин доктор  Mr. Green

# 657
Аз не си зададох правилно въпроса. Исках да попитам в коя лаборатория са ти я открили.  bouquet bouquet bouquet

# 658
Маги, много интересно и при мен се изолираха стафилококи и уреаплазма. После и трихомони. В Геника не ми откриха уреаплазма чрез PCR теста, а когато отидох в Националния център по заразни и паразитни болести нещата се промениха. Там ми откриха и трихомони, а в Надежда ппи една операция ме заразиха със стафилококи. Причината да отида да се изследвам там беше че в Надежда на моя партньор му откриха уреаплазма а в Геника не. Изследванията в Надежда се оказаха верните. Вярвай, ти излекува ли ги?

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 10:04 от SAB-f

# 659
Аз сега уж нямам нито, трихомони , нито други полово - предавани, но пак имам течение и сега ми казаха, че трябва да си възстановя флората и псоле ще правя лапароскопия, защото има ежедневни болки в областта на таза и се съмняват или за еднометриоза или за сраствания.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт