Дядо Коледа да знай, че за нас ще идва пак през МАЙ! Тема5

• 30 014
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Добре- Karagogova  😊😊 😎

# 76
Чрез този сайт можеш да се свържеш с консултант по кърменето http://lllbg.org/kontakti/

# 77
Здравейте и честита нова тема. Нека я напълним само с положителни моменти.
Аз тази седмица се върнах на работа след болничния и нямах много време да пиша,само ви четях. В неделя ми предстои серклаж и много се надявам после да съм си добре, защото ми е добре на работа/счетоводител съм/.Имам скъсяване на шийката след първата бременност и лекарка на ми го препоръча.
Иначе за спането и аз съм поспалана,  но какво да се прави.
Аз съм качила 3кг и вече все по често усещам бебето да ме бута

# 78
И аз да се отбележа като МЪЖКА МАЙКА хах днес бяхме на преглед видяхме бебче ръстем със седмица отгоре видяхме пишлето идеално и доктора каза няма две мнения хаха със сина ми преди същия доктор ми каза че пишока му е много голям и си го слагал на плацебтата да не му тежи няма да ги забравя тези думи защото днес ми ги припомни а аз бях малко разочарована защото силно се бях нагласила за момиче нооооо каквото дойде живо и здраво

# 79
И аз усещам побутвания от около 10на дена Simple Smile

# 80
Относно гърдите ми така са се угелимили  Силикон .. хахахха моя така се радва че не истина. но мен ме е срам малко от него- защото много са потъмнели и леко червени щот се опъват и растягат ... Аз попринсип съм с малки гърди и вблъбнати зърна незнам дали ще мога да кърмя  newsm78 Thinking

И моите зърна са вдлъбнати и с първото дете изобщо не се справих с кърменето. Още повече,че родих секцио и детето ми го дадоха на третия ден, той вече беше свикнал от шише, защото е доста по-лесно. Два дена се молих на акушерките да ми обяснят и да ми помогнат с кърменето, но уви... изписаха ме. В къщи два дена се цедих и го хранех от шише само с кърма, детето ревеше постоянно, много се бях шашнала, а то било гладно. На третия ден не можа да си поеме въздух от рев, викнах местната сестра, тя ми каза "Детето ти е гладно", нахраних го с адаптирано мляко и до там с кърмата...

# 81
И аз нямах успех с кърменето. И аз нямам изразени зърна, и също раждах секцио. Ама при нас имаше и малко усложнения и синът ми го видях едва на 7мия ден от раждането Tired Еми помъчихме се с кърмене, но не се получи. Цедях се 3 месеца и след като получих възпаление на едната гърда, се отказах. Кърма имаше много и ме беше яд, ама с помпата не може да се изцеди така, както когато бебето суче. Съответно и буците не ми се разнасяха и се принудих да спра кърмата с хапчета. Надявам се този път да имам по-голям успех. Но и да не се получи, здраве да е...

# 82
sedivanova ,GrayButterfly , в коя седмица сте и от кога усещате движения и побутвания?
Cwetellyna , честити сини гащи, май доста момчета се завормиха в групата, а повечето имаха усещане за момиче. И аз силно се надявам на момиче. Още повече,че бъдещия батко иска сестричка.
Вече му казахме,че ще става батко и е много щастлив. На следващия ден веднага беше се похвалил в детската градина. Казал на госпожата "Госпожо пък аз ще си имам сестричка!" Опитах се да му обясня, че може и да е братче, но и дума не дава да се каже за братче иска сестричка и това е. Какво ще правим ако не е сестричка не знам... newsm78 newsm78 newsm78

# 83
Относно гърдите ми така са се угелимили  Силикон .. хахахха моя така се радва че ни истина. но мен ме е срам малко от него- защото много са потъмнели и леко червени щот се опъват и растягат ... Аз попринсип съм а малки гърди и вблъбнати зърна незнам дали ще мого да кърмя...
Можеш, трябва да се срещнеш обаче с консултант по кърменето, за да ти помогне да засуче бебето, и да ти покаже как да си оформяш зърното. Спокойно - има ли желание - начини 100 Simple Smile
Аз попринцип съм с голям бюст зърната ми са големи правила съм консултация също купихме и протектори какво ли не правихме и не взехме но малкия никога не захвана зарно цедях месец и половина а от първият ден в болницата от една гърда цедях 180мл и лека полека намаля с цеденето но до преди два месеца като стисна зърно и потицше ...

# 84
Забелязвам от скоро че от както ми наедряха гърдите зърната все павече си стоят на вън не се скриват така както преди...Днес излязоха иследванията за бебчо за некви Аномалии и Други Болести и Всичко е наред 98% не съществува опасност. .. Много съм щастлива че бебчо  е добре ... Дай Боже  на всичкини до края все такива добри резултати!!!  Mr. Green

# 85
Здравейте! Да се включа и аз.  Роси, страхотна темичка  Flowers Sunflower  Дано да я напълним само с позитивизъм.
Амани, получи ли си резултатите от БХС? Аз си ги видях в интернет.
Карелиа, стискам палци всичко да е наред в понеделник и да ни зарадваш с хубави новини.

# 86
аз съм в 15 седмица, но ми е второ дете.

За кърменето - наистина е важно човек първо да иде на подготвителна лекция да се запознае с ползите и с похватите човек да не получи възпаление, да увеличи кърмата и т.н. Ползите хич не са за пренебрегване при това в дългосрочен план за здравето на майката и детето. Това може да мотивира много майки да преминат през първите 3-4 по-болезнени седмици.

После малко помощ от акушерките в болницата да се намери удобна поза е много полезно.

При добро желание и с малко адекватна помощ е много малък процентът на жените, които наистина не могат да кърмят.

# 87
Да ви питам - от време на време искали ви се да запалите цигара тези които са пушачки питам ..Аз ги бях спряла но сега си подърпвам в седмицата по 1 цигара 😱 Flutter Simple Smile

# 88
Не си заслужава, предполагам знаеш рисковете от преждевременно остаряване на плацентата, недостига на кислород и хранителни вещества до бебето, потенциални проблеми с дробчетата и т.н.

А и каквото ние слагаме в устата, отива директно при бебето - цигари, алкохол, вредни храни.

# 89
Да ви питам - от време на време искали ви се да запалите цигара тези които са пушачки питам ..Аз ги бях спряла но сега си подърпвам в седмицата по 1 цигара  Flutter Simple Smile

Аз съм пушач на почивки - пуша от 13 годишна, първият път ги спрях от раз заради синът ми - 3 години - бременност + кърмене. Не са ми липсвали особено. Свърши ми майчинството и се върнах към навика следващите 5-6 години. Като забременях с дребната маааалко по-трудно и постепенно ги спрях в рамките на 1-2 месеца. Минах на по-леки, разредих пушенето и в средата на 3месец вече не пушех, та до сега (значи 2 години иииии половина мисля..), но докато бях бременна и няколко месеца след раждането ми се е случвало да сънувам, че пуша. Подозирам, че приключа ли със всички майчинства (май ще си вържа тръбите  Laughing ), пак ще си димя...

Общи условия

Активация на акаунт