По колко основни ястия готвите за вечеря?

• 30 633
  • 412
  •   1
Отговори
# 30
По едно ястие на вечер и салата, ако готвя 2 поредни вечери - третата може да има нещо за дояждане. На два - три дни правя някакъв десерт - кекс, крем карамел, плодова пита, общо взето нещо лесно. Обикновено съгласувам сякаш повече с детето, мъжът ми бих казала, че не е капризен на храна... Обикновено ми помага и готвим заедно, става много бързо и лесно и за двама ни. Това твоето е направо като в заведение, браво, че успяваш да се справяш с 3 яденета, аз с помощ едва успявам едно да направя. А не ви ли остава храна по този начин, аз не успявам да направя точно 3 порции и винаги ми остава по една порция.

# 31
Коментарът е само един - имаш смотан мъж. Колкото и да печелиш ти, колкото и да печели той, си дължите уважение един на друг. Не е нужно да готви, може да ти помага с миенето на продуктите, с рязането и т.н. С чистенето. А времето с детето, никой няма да ти върне, така че промени начина си на живот.

# 32
От трета страна явно "съм длъжна" само аз да домакинствам, защото както пак той самият казва: "Ти никога няма да печелиш колкото мен!"
No comments.
И какво като изкарва повече пари? Да вземе една готвачка тогава. Или купувайте храна отвън.
Аз за година не мога да спечеля толкова, колкото мъжът ми за месец. Може би трябва да го посрещам с петстепенно меню всяка вечер Tired

# 33
  • планетата Земя
А времето с детето, никой няма да ти върне, така че промени начина си на живот.

Peace

# 34
От трета страна явно "съм длъжна" само аз да домакинствам, защото както пак той самият казва: "Ти никога няма да печелиш колкото мен!"
No comments.

Направо повярвах, че ако носиш още няколко хартийки месечно ще запретне ръкави и ще започне да се държи като голям човек и ще те уважава.
Без думи съм, че има хора, които смятат, че ролята на Банкомат ги освобождава от личните им отговорности - хигиена, грижа за дрехите, храната, дома, това са неща, които са лични. Излезе ли от работата си е обикновен човек и горното си е негова задача. Ако ще ги плаща с пари да си наеме прислужница. Ако има претенции партньорката му в живота да изкарва повече - да го е казал в началото и да не е създавал семейство с нея.
Явно заплатата му дава право и да те унижава, включително пред детето.
За мен това е психически тормоз. И няма много връзка с парите, тези хора просто са си такива.
Просто не трябва да му го позволяваш.

# 35
На такъв паралия бих му поръчваха храна от вън Mr. Green, варианти бол. Другото е, ако държи да му се готви различно - да ти плаща, та по някакъв начин да се оцени в пари труда, който полагаш, за да сготвиш  Peace

# 36
Прави сте, момичета.  newsm51

Ясно е, че е въпрос на уважение и пр.
А и слугинският, ох, извинете ме - домакинският труд като че ли не струва пукната пара?!

Но, подобни радикални промени обикновено не стават без трусове.  Thinking
Някой с опит и добър съвет?

# 37
Боже господи! Не трябва да позволяваш на твоя мъж така да възпитава детето, защото и то така ще прави след време. В едно семейство нещата трябва да се разпределят, не единият да е роб на другия. При нас, ако аз сготвя мъжът ми прави салата, слага масата, занимава се с детето или обратното. И двамата работите, и двамата водите/вземате детето от градина. Защо не поръчвате някой път нещо от пицария за вкъщи, за да обърнеш време на детето? И лятото ли беше така - вместо на изведеш детето да играе на площадката - ти готвиш, да угодиш на господина? Мисля, че много си изпуснала нещата, но незнам как на дърти години се превъзпитава човек   #Crazy

# 38
Цитат
Направо повярвах, че ако носиш още няколко хартийки месечно ще запретне ръкави и ще започне да се държи като голям човек и ще те уважава.
Без думи съм, че има хора, които смятат, че ролята на Банкомат ги освобождава от личните им отговорности - хигиена, грижа за дрехите, храната, дома, това са неща, които са лични. Излезе ли от работата си е обикновен човек и горното си е негова задача. Ако ще ги плаща с пари да си наеме прислужница. Ако има претенции партньорката му в живота да изкарва повече - да го е казал в началото и да не е създавал семейство с нея.
Явно заплатата му дава право и да те унижава, включително пред детето. За мен това е психически тормоз. И няма много връзка с парите, тези хора просто са си такива.
Просто не трябва да му го позволяваш.
Не се сърди, човече, newsm20 newsm10

# 39
Съвсем често ще ти кажа - не вярвам да се промени.
Никой не изпуска удобното и лесното. Не е трябвало от самото начало да го допускаш.
Другият вариант - намери си работа за по-висока заплата и като се върнеш искай да сядаш на сервирана и вкусна маса.

Но на първо време поговорете за отношението към теб, защото детето изгради ли си една представа след това трудно ще я промени.

# 40
  • постоянно
 Аз и за едно понякога нямам време  #Crazy

# 41
Ти не си за Кулинарния, ти си за Семейни отношения.
Манджата ви е най-малкият проблем.

# 42
Ти не си за Кулинарния, ти си за Семейни отношения.
Манджата ви е най-малкият проблем.
Май така излезе. А аз си мислех, че готвя като ненормална вкъщи. Поне знам, че го правя за мене си, защото аз съм претенциозна. По-напред някой беше казал, че мъжът ти заслужава тиган в главата. Дано имаш чугунен.

# 43
  • София
Малко го биеш! Не може така.
Може да го изненадаш с кулинарния си ентусиазъм и да си поискаш за Коледа подарък точилка. Голяма и здрава точилка...  Laughing

# 44
Просто не знае вълшебните думички, които правят чудеса с капризните мъже.  Laughing
А те са:

Скрит текст:
Който не харесва, да си сготви сам!  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт