Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • На върха на вълната
  • Мнения: 205
Привърженик ли сте на готвенето? Според вас, до каква степен е важна домашната храна и каква е разликата между нея и тази, закупена от столова/магазин? Споделете мненията си! Simple Smile

# 1
  • Мнения: 50
Качеството в магазина или още повече столова много ме притеснява. Не знаеш каква мазнина са използвали за готвене, в какво се е готвило, от къде са купили например месото. Да не говорим за хигиената и дали е в срок на годност всичко. Аз и в някои ресторанти не ям поради тази причина- трябва наистина да знам мястото- имам си 4-5 ресторанта и от там постоянно си поръбваме. Иначе аз готвя вкъщи и знам с какви родукти готвя- всичко за мен трябва да е с доказан произход.
  Но ние в къщи ядем основно салати, риба и морски продукти, печено месо и много зеленцуци. Не готвя манджи и не обичаме.

# 2
  • На върха на вълната
  • Мнения: 205
В квартала имаме едно магазинче, което е често посещавано. От може би година и нещо забелязвам по опаковките на много от нещата, че са с изтекъл срок /с няколко месеца, с година/. Давам го като пример, че вече се продават негодни продукти без никакъв проблем, пък какво остава в ресторантите. Никога не знаеш колко време е стояла мръвката във фризера.
Гнуслива съм и такива неща много ме дразнят. Например косъм, някоя буболечка в супата, която току що е донесена от кухнята в ресторанта. 😣

# 3
  • Мнения: 50
В квартала имаме едно магазинче, което е често посещавано. От може би година и нещо забелязвам по опаковките на много от нещата, че са с изтекъл срок /с няколко месеца, с година/. Давам го като пример, че вече се продават негодни продукти без никакъв проблем, пък какво остава в ресторантите. Никога не знаеш колко време е стояла мръвката във фризера.
Гнуслива съм и такива неща много ме дразнят. Например косъм, някоя буболечка в супата, която току що е донесена от кухнята в ресторанта. 😣


Напълно съм съгласна! Трябва само проверени места! Буболечка в супата ако ми донесат ще разнеса ресторанта направ и ще ги съсипя- ужас!!

# 4
  • София
  • Мнения: 20 723
По принцип не обичам да готвя особено.
А сега в жегите - изключено. Само вечер печем нещо набързо.
На обяд взимам от топлата витрина или от едно ресторантче, тъй като аз и децата сме си вкъщи и трябва да се яде.

# 5
  • София
  • Мнения: 9 868
Готвя всеки ден,не купувам готова храна.
Правя меню за седмицата.

# 6
  • На върха на вълната
  • Мнения: 205
Сега се сещам за една прясна история. Отиваме ние на ресторант. Поръчах си шаран и ми го носят в чиния, украсена с листо маруля. Маруля не ям, но я загледах и какво да видя? ГЪСЕНИЦА! 😀
Не всеки ще го сметне за гнусно, но не бих искала да изям живо животно, себеподобно на червей. Веднага повиках сервитьор, а отговорът беше - при миенето не е успяла да падне. Ами за мен или не е мито, или мият през пръсти! Прикачвам и снимка.

Скрит текст:

# 7
  • София
  • Мнения: 9 868
Чист протеин,ти пък и недоволна.Grinning

# 8
  • София
  • Мнения: 20 723
При непознат ресторант се получават такива изненади. Ние оня ден бяхме в една квартална скара-бира и всичко беше ужасно, твърдо, препържено, гадост.

# 9
  • На върха на вълната
  • Мнения: 205
Взема да не я сдъвча и вечерта да мърда в червата.. 😆

# 10
  • Мнения: 50
Сега се сещам за една прясна история. Отиваме ние на ресторант. Поръчах си шаран и ми го носят в чиния, украсена с листо маруля. Маруля не ям, но я загледах и какво да видя? ГЪСЕНИЦА! 😀
Не всеки ще го сметне за гнусно, но не бих искала да изям живо животно, себеподобно на червей. Веднага повиках сервитьор, а отговорът беше - при миенето не е успяла да падне. Ами за мен или не е мито, или мият през пръсти! Прикачвам и снимка.

Скрит текст:

Ужас! Егати обслужването! Аз бих извикала управителя - не толерирам такива неща просто. Има едно ресторантче Табиет в Лозенец- преди ходихме там по някло пъти седмично - точно по същия начин но в салатат ми донесоха гъсеница! Съпругът ми така ги насмете, че накрая не ни таксуваха вечерята и ни излезе без пари Grinning е, повече не ядем там- вкусно е, но тази асоциация ми остана.

# 11
  • На върха на вълната
  • Мнения: 205
Не стигнахме до скандал, но ми се искаше да си спестя 8 лева за порцията! 😂 Бяхме на кафе с приятелки и едната беше залята неволно с чай от сервитьорката. После не платихме сметката, като извинение от сервитьорката. А за тези гъсеницата е деликатес..ами да си я ядат😂

# 12
  • Някъде там на юг...
  • Мнения: 1 149
Сега се сещам за една прясна история. Отиваме ние на ресторант. Поръчах си шаран и ми го носят в чиния, украсена с листо маруля. Маруля не ям, но я загледах и какво да видя? ГЪСЕНИЦА! 😀
Не всеки ще го сметне за гнусно, но не бих искала да изям живо животно, себеподобно на червей. Веднага повиках сервитьор, а отговорът беше - при миенето не е успяла да падне. Ами за мен или не е мито, или мият през пръсти! Прикачвам и снимка.

Скрит текст:

Погледни откъм позитивната страна на ситуацията 😉 Сервирали са ти био маруля (ако бяха ползвали торове едва ли щеше да има гъсеничка, та дори и малка). Шегата настрана, много неприятна ситуация 😞
Готвенето много ме натоварва, особено сега през лятото и с бебе. Правя го основно защото знам какви продукти използвам и кое как приготвям.  Намерили сме решение като понякога съпругът ми ме отменя - приготвя скара. Според нашите разбирания скарата е мъжка работа 😉 Случва се да поръчваме храна, но рядко и от изпробван ресторант.

# 13
  • София
  • Мнения: 290
За мен приготвеното у дома винаги е по-добро - не е само, че знаеш какво си сложил в ястието. Приготвяш го по собствен вкус - толкова чесън, толкова лук, толкова подправки, такива подправки и т.н. Знаеш какво обичаш - ти и семейството ти - и го готвиш точно така. Почти невъзможно е готова храна да нацели този вкус.
НО! Гледам да не изпадам в крайности. В една тема някакво момче попита къде са му любимите готови нуудли от Лидъл и се изредиха да му обясняват едва ли не как да си замеси домашни нуудли, щото, нали, да е домашно на всяка цена. Ако съм изморена, ще си взема полуфабрикат или храна от топла витрина (проверена) без да ми мигне окото.
До моя офис в кв. Изток има заведение за бързо хранене, от което си взимам обяд. Нямали са празно до момента, освен сушито, което е в едни гадни пластмасови кутии и, разбира се, не е на особено ниво. Но си личи, че държат на продукти и хигиена и кутия храна не ти е два лева за 600 грама...

# 14
  • Мнения: 1 347
Обичам да готвя и готвя редовно. Предпочитаме домашна храна, полуфабрикати купувам само замразена пица и то да има просто в камерата за наааай- краен случай. Като се замисля, не помня кога купих за последно. По ресторанти не ходим, много рядко и на две- три места, където готвят прилично и не съм забелязала издънки с хигиената. Гнусливи сме и двамата с мм, та не правим компромис с тези неща. Предпочитам да ям филия с олио и червен пипер, вместо изискано блюдо, което да се чудя как е приготвено и тн. Преди години съм работила във верига за бързо хранене, имах колега, който никога не си миеше ръцете след посещение на WC. Повече едва ли е нужно да пиша😩

Общи условия

Активация на акаунт