Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 965
Аз готвя редовно, не ми тежи. Понякога ходим на ресторант. Не поръчваме храна за вкъщи.

# 16
 • Мнения: 4 248
Предпочитам храна, приготвена вкъщи, защото си знам продуктите, приготвянето и т.н. Храня се, обаче и навън, но не навсякъде и не всяко нещо от менюто.
Признавам си, че темата с хигиената в ресторантите е нещо, за което мисля. Особено в топлия сезон.

# 17
 • София
 • Мнения: 371
Останах с впечатлението, че темата е за домашна храна срещу готова от магазин/ топла витрина, а не ресторант?

# 18
 • Bарна, морето, сините вълни
 • Мнения: 2 179
У дома е на почит готвенето. От село ни снабдяват със зеленчуци, яйца, няколко вида месо. Понякога се случва да нямаме време или в жегите да не ни се готви и взимаме храна от някой супермаркет или заведение за бързо хранене, но избягваме такъв тип ядене.
За детето също не взимаме купешки пюрета, макар че и това се е случвало инцидентно. Нито пък имаме желание да го запишем на детска кухня. Единствено у дома можеш да знаеш всичко как е приготвено и с каква хигиена.

# 19
 • BG
 • Мнения: 1 424
И аз съм за готвенето вкъщи. Хапваме и навън, обикновено в заведения, които познаваме добре.
Преди време тогавашната ми маникюристка имаше една клиентка, която работеше в ХЕИ и извършваше проверки по заведенията. При въпроса кое заведение в града да посещаваме, за да сме сигурни, че в кухнята му е достатъчно чисто, тя беше отговорила, че няма такова. Плюс това, доста показателни са епизодите на "Кошмари в кухнята". Почти навсякъде е гнус, ама нали хората са казали, че като не виждаш как ти се приготвя, нямаш проблем да го ядеш. Затова предпочитам сама да приготвя храната.

# 20
 • Мнения: 22 598
Останах с впечатлението, че темата е за домашна храна срещу готова от магазин/ топла витрина, а не ресторант?
Аз също. Качеството и хигиената на тези от топлите витрини е потресаващо.

# 21
 • Мнения: 268
Предпочитам домашно приготвената храна! Готвя с желание, а не по задължение! Не съм и не бих взимала храна от кулинарни щандове. Като цяло много рядко се храним навън. Предпочитам детето ми, да се храни с домашна храна, отколкото с купешка. Не съм ползвала услугите на детска кухня, пюрета съм купувала единствено, ако плодът/зеленчукът не е сезонен и то в самото начало на захранването.

# 22
 • На върха на вълната
 • Мнения: 196
Бих казала, че преди години всичко е било чисто, но като се сетя за Чернобилската авария, която е била прикрита и хората са консумирали реколтата, расла навън.. Просто ще замълча и ще си готвя вкъщи, когато мога.

# 23
 • Мнения: 5 747
Много обичам ресторантите, ама не мога всеки ден да ям навън, защото е скъпо. Не обичам да готвя много, но го правя. Децата винаги ме поощряват, че а м най-добрата готвачка на света (което не е вярно, но явно на тях им харесва:-). )

# 24
 • Sofia
 • Мнения: 14 674
Предпочитам домашно приготвена храна.Много рядко се купува нещо готово-китайско или кебапчета/кюфтета и то от сигурни и проверени места.

# 25
 • Мнения: 2 156
И двете. През уикенда залагам на готвенето вкъщи, през делничните дни се случва да вземем готова храна или да поръчаме пица, да посетим ресторант.

# 26
 • Мнения: 6 463
Аз обичам да готвя,а сега имам и достатъчно време.
Предпочитам домашно приготвено.
Ако успея да намеря и домашни продукти -още по-добре.
Има неща,които предпочитам да приготвя сама и не би поръчала от ресторант-например супа ,яйца...

Когато се роди детето ,през първите месеци все бях недоспала и изморена и тогава редовно поръчвахме ресторантска храна.

Обичаме да посещаваме заведения.
Имаме си любими ресторанти.


Ако времето е лошо и не можем да излезем си поръчваме пица вкъщи.Или нещо друго.
Поръчвала съм храна и за неочаквани гости-от китайски ресторант.

# 27
 • Мнения: 4 462
    Затова не си поръчвам в ресторант салата от маруля! Изобщо не знам как са я измили! Много обичам такава салата, но предпочитам аз да си купя маруля и да си я приготвя сама! Поне знам, че мия внимателно листо по листо! Бавно става, но съм сигурна, че няма никакво останало животинче и пръст!

    Предпочитам да си готвя! Поне знам откъде съм купила продуктите, какъв е техният срок, какво е тяхното качество и как са приготвени!

    Рядко купувам някаква храна навън! Обикновено купувам закуски или си поръчвам пица! Някакво друго сготвено ястие - има един магазин в моя град и знам, че там храната я приготвят много вкусно и качествено - еее, не знам колко е качествено, но ми харесва! По заведения за хранене рядко ги посещавам! Сетих се, че една моя позната, която е работила в китайски ресторант, ми разказа каква мръсотия е там и как приготвят храната! Обичам китайско много, но след този разказ спрях да го консумирам!

# 28
 • Мнения: 5 747
В горния пост всички изречения завършват с !
Simple Smile

# 29
 • Мнения: 398
И двете. В магазина до нас готвят превъзходно. Понякога като ми се дояде определена манджа, просто си вземам една малка кутийка и приключвам. Като теглиш чертата на всички продукти, домашното не излиза кой знае колко по-евтино, да не кажа хич.

Общи условия

Активация на акаунт