Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
  • Мнения: 997
Аз храна не хвърлям.

# 46
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 3 458
Добре де, как може сготвената храна от магазина да е по-евтина от домашно приготвената?

Като сготвя за два дни вкъщи, а реално хвърля половината, защото ми е скимнало друго, реално от магазина ми излиза по-евтино. Отделно вечерно време има и 30 процента намаление.

П.п Не агитирам никого да яде от магазина, просто споделям аз какво правя.

пробвай да готвиш за 1 ден или пък по-малко количество, но за 2 дни.  Laughing
ако приложиш някои "тънкости" от манджите на топлите витрини в твоята кухня също ще си спестиш разходите (финансови), както и че ще намалиш изхвърлената храна.

# 47
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 12 593
Аз също не хвърлям храна.
Вкъщи всеки яде нещо различно и има минимум две неща сготвени. Мъжът ми яде всичко иначе три неща трябваше да правя. Всичко е по една или две порции. Единствено ориз, картофи, паста сварявам понякога повече, но без нищо и го комбинирам с различни неща да ядем два дена: единия път ще е карт. пюре, на следващия ден на салата, в тигана или на кюфтета. По същия начин и с ориза и пастата.

На мен ми е ясно как топлата храна излиза по-евтина, не ми е ясно как може да се сложи на един кантар с домашно приготвената.

Сложни неща, които отнемат време, нерви и материали също купувам. Особено, ако ми трябват 1-2 бройки.

Аз вече и навън не мога да ям, заради хран. непоносимост, единствено ходим на едно място да ядем суши, но се вижда как го приготвя, та нямам притеснение за хигиената.

# 48
  • Мнения: 5 280
Не готвя сериозно,но и готова храна не ям.
По някоя супа,леща,боб,бързи манджи на тиган като миш-маш и подобни,това ми е готвенето..Най-много винен кебап и задушено,или пълнени чушки и сърми,ама тва уикендите..
Основно се яде печено месо/риба/пиле със салата,вариво за гарнитура и ако не ме мързи,някой по-завъртян дресинг или сос. 

# 49
  • Мнения: 4 249
За 5 макарона няма жива сила на света, която да ме накара да си го причиня. Както и за парче торта, да правя цяла торта, блатове, кремове. Десерти консумираме много рядко и там нямам скрупули да мина и да взема готов продукт от място, което харесвам - в София поне има избор.

# 50
  • Мнения: 197
Предпочитам домашната храна- по- вкусно е! От магазин конкретно не купувам отдавна- не знам защо,но имам чувството,че готвят застояли продукти, които не са били продадени в срок/ близо до крайния срок за консумация. Отделно винаги в магазин, където има топла витрина не мирише особено приятно.

# 51
  • София
  • Мнения: 2 211
Естествено, че в магазините няма да готвят най-пресните продукти, а тези с изтичащ срок на годност да бракуват и изхвърлят. Защо да понасят загуба от бракувани продукти, като могат да спечелят от тях, продавайки ги като готова храна.

# 52
  • София
  • Мнения: 380
Има разлика между топла витрина в магазин и кулинарен магазин.
Топлите витрини в супермаркетите стандартно са ужасни и наистина не използват хубави продукти. Но кулинарният магазин до офиса ми всеки обед е претъпкан и всичко свършва много бързо. Абсурд е да им залежават продукти, освен това готвят много вкусно.

# 53
  • София
  • Мнения: 2 211
Кулинарните магазини може да не задържат хранителни продукти в своите хладилници, но нищо не им пречи ежедневно да купуват продукти с изтичащ срок на годност на по-ниска цена. Вкусът на храната също не е критерий - с получени по химичен път подобрители се осигурява перфектен вкус и на полуразвалени продукти, дори се придава вкус на продукти с изкуствен произход (като на някои шунки например).
И аз не съм привърженик на готовата храна, но понеже не съм само домакиня, когато ми е невъзможно да сготвя, прибягваме до готова храна, но много рядко. Предпочитам бърз сандвич и дори препечена филийка със зехтин, червен пипер и сол. С детето години наред сме  водили битки заради Макдоналдс, дюнери и въобще готови храни, които се предлагат навсякъде около училищата.

# 54
  • München, Deutschland
  • Мнения: 3 401
С детето години наред сме  водили битки заради Макдоналдс, дюнери и въобще готови храни, които се предлагат навсякъде около училищата.

Нати, според теб дюнерът лоша храна ли е? Питам, не се заяждам, понеже за мен месо, зеленчуци и евентуално арабската питка, са ок храна. Опитваме се уж да не ядем много въглехидрати, поне през седмицата, и би ни пасвало и като начин на хранене.

По темата:
Обичам да готвя и у нас дори пица и паста са домашни, рядко се случва да купя нещо готово, да кажем замразена пица, максимум 2 пъти годишно. Имам един пакет готова паста с по-особена форма, която нямам времето да направя сама. Лютеницата ни също е готова, шоколад също не си правим сами. А, печени чушки от България в буркан, защото тук няма тези сортове, но то чак готова храна не е. Купувам и готов сос или кетчуп около 2х годишно, понякога готов хляб. Конфитюрите са почти всички домашни, но от смокини купувам - няма къде да се купят тук хубави смокини, а и започват от 13-15 евро килото. Говорим за максимум бурканче на година, при нас не се ядат особено, та не ми се занимава за буквално едно бурканче.

Тук дори няма пил. пържола от бут готова - купуваш си бутче и си обезкостяваш. Мен не ме бърка, но масово хората ядат сандвичи или който купува готова храна, поръчва от ресторант и не е много евтино.

Към веднъж годишно взимам опаковка сникерси 5-6 бройки, когато знам, че ми предстоят много тежки работни дни, та ако случайно ми се дояде на обяд нещо да имам.

Не се сещам др готова храна да има вкъщи.

# 55
  • София
  • Мнения: 2 211
Криси, месо, зеленчуци и арабска питка са ок, обаче това месо го въртят на едни шишове открито на мръсния софийски въздух, кацат го мухи, слагат картофи пържени в незнайно от кога не сменяна мазнина, зеленчуците и те в открити съдове. През лятото сосовете стоят на жегите и се съмнявам това да им се отразява добре. Иначе дюнер не е трудно да се направи и у дома.

# 56
  • Мнения: 22 657
Ох, голяма мацаница и връткава работа е домашен дюнер, но е тоооолкова вкуснооо!

# 57
  • MI
  • Мнения: 10 269
Доста репортажи имаше из Европа за 'качеството' на месото в дюнерите, де да му беше само това проблемът че стои навън... Ето първото на английски, което намерих, и по-зле има:
https://www.google.com/amp/s/www.thelocal.de/20161121/this-is-wh … ur-dner-kebab/amp
Да не говорим за хигиената, че там вече е трагично. Поради същата причина мнооого рядко може да си позволя китайско и то само от супер проверени места...

# 58
  • Мнения: 1 471
То с подобен тип храна винаги има риск. Аз се бях натровила със сандвич, в който нямаше сосове, ама имаше салата. Стигнах до лекар, инжекции и противоалергични хапчета. От тогава познайте дали съм хапнала нещо такова 😝

# 59
  • София
  • Мнения: 20 961
Веригите за дюнери ги проверяват.
Само веднъж мм купи от едно място в Овча Купел дюнери, беше мега гнусно, обаче бях мега гладна. Добре, че оцелях.

Иначе голямата яде почти само навън от такива места, но тренира и има супер тяло, така че не ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт