По колко основни ястия готвите за вечеря?

• 30 746
  • 412
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Како Сийке и аз имах една такава колежка, дето ставаше в 5 да готви. И в работата така се престараваше - вършеше работа за 4 служители. Не знам какво става с нея, жива и здрава да е.

Лучия, не ти давам съвет за развод, просто го давай по-полека. Готви си пак, но по 1 ястие и това е.
Аз много обичам да нахакам всичко в тавата, бам във фурната - и готово.

Да се похваля - днес ще имаме гости и ММ готви. Като луд, поряза се, обаче с мерак.

# 106
Днес цял ден готвя. Направих закуска, два вида ястия и салата. Моят любим каза, че довечера ще ме заведе да вечеряме в ресторант, заради старанието ми.

# 107
Днес цял ден готвя. Направих закуска, два вида ястия и салата. Моят любим каза, че довечера ще ме заведе да вечеряме в ресторант, заради старанието ми.
Simple Smile
Честито  chef

Аз пък станах ,направих две кафета ,детето сервира ,а мм направи закуска от принцеси и айран за него и нея ,защото аз не закусвам и за обяд аз ще врътна една баница ,а вечерята той ще направи риба на скарата и салатата . Аз само ще сипя винце .

Снощи той прави таратор за всички ,а аз супа със спанак и кафяв ориз.

Той ще направи днес цялата стена с изолация и гискартон ,аз ще придържам когато прави таваните и ще разчистим заедно от строителните отпадъци .
Партньорство Simple Smile

П.П. Почти Винаги е изкарвал повече от мен  Peace

# 108
Лучия, дай си 14 дни отпуск от готвенето.
Никаквя кулинарна активност.
Да видиш колко бързо ще те оценят, че и ще ти помагат. Laughing

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 11:11 от Анонимен

# 109
  • София
Аз пък станах ,направих две кафета ,детето сервира ,а мм направи закуска от принцеси и айран за него и нея ,защото аз не закусвам и за обяд аз ще врътна една баница ,а вечерята той ще направи риба на скарата и салатата . Аз само ще сипя винце .

Снощи той прави таратор за всички ,а аз супа със спанак и кафяв ориз.

Той ще направи днес цялата стена с изолация и гискартон ,аз ще придържам когато прави таваните и ще разчистим заедно от строителните отпадъци .
Партньорство Simple Smile

П.П. Почти Винаги е изкарвал повече от мен  Peace

Напълни ми душата! Hug
Да сте живи и здрави! bouquet

# 110
Чакайте и аз да се похваля тогава.  Laughing
Тази сутрин се събудих последна, съпругът ми ми  направи кафе. После двете щерки - на 8 и 11 г, сами направиха палачинки.  Blush За обяд бяхме навън и навън ядохме.
Сега съпругът ми ще готви риба и салата. Аз пия вино междудругото и си ровичкам из лаптопа. Мда.  Mr. Green

Голямата заяви, че риба нямало да яде. Ами ще яде салата или каквото си намери в хладилника - кисело мляко, плодове, ще си намаже филия, каквото й хареса...

У нас и двамата работим, той се прибира по-рано и обикновено той готви. За по-завъртяни неща аз се включвам. Преди не беше така, аз имах по-малко работа, той работеше до по-късно, но с годините нещата се извъртяха и отговорностите се по-промениха.

# 111
  • Deutschland
Аз не обичам да готвя, но пък моят умее всичко, дори знае да точи кори за баница, а баниците му са ммммм. Споменавала съм вече в други теми, че нито моята майка, нито неговата умеят да готвят, така че неговото е от неволя, а аз пък нямам особено желание да въртя черпак. Правя основни, лесни неща, да угаждам и глезя с много и засукани манджи е абсурд.

# 112
Лучия и по десет основни, с пет предястия, три салати и два десерта да му правиш, медал няма да ти сложи. Напротив, ще изисква от теб повече и повече. Вече е приел, че да му угаждаш по този начин е негово право и твое задължение. Промени се, защото ако сега готвиш с удоволствие, след пет години ще го правиш с отвращение. Не за друго, а защото едва ли ще чуеш "благодаря" или "тази вечер ще отидем на ресторант/ще сготвя аз, ти си почини". Ще започнеш да се чувстваш като слугиня, не като съпруга. С такъв мъж и с такова поведение от негова страна, направо ти се чудя откъде намираш желание да готвиш въобще.

# 113
  • София
Ами, Лучия, ти значи вече проблем нямаш - започни да готвиш каквото детето харесва, яжте двамата от яденето, а на любимия сервирай шунка и маслини.
Казвам го без капчица ирония.
Точно пасивна агресия е това, права е Човечето.
Той сигурно и в чистене, пране и прочие не се включва?

# 114
Такъв ненормален кеф ми е да готвя, да експериментирам и дори да си доизкусурявам и измислям рецепти, че не е истина. И все пак повече от две ястия (не включвам случаите, когато посрещаме гости) не правя по чисто практични причини - не можем да ги изядем. Съпругът ми също готви с удоволствие и разнообразно, ама и утре е ден, все пак.
Помислете да въведете заедно някакво седмично меню - ще въведе ред и в покупките, и в задачите.  Peace

# 115
На кое му се вика "основно"? Аз основно наричам това, в което има месо. Съответно се чудя как ще направиш три разнообразни ястия с месо.

Иначе съм имала дни, в които всеки си взима нещо различно за ядене в чинията, но по-скоро са различни гарнитури и добавки.

Ако има кой да мие и разтребва, мога и 5 основни да сготвя, ама после няма да има кой да ги яде.

Обаче политиката е "don't ask, don't tell", ако някой нещо не го кефи, да не мрънка.

# 116
Партньорството между мъжът и жената означава, че те взаимно си помагат и извършват съвместна дейност. Равноправието означава че жената вече не е под властта на мъжа. В любовта и брака жената има еднакво право на начин на живот, съобразен с нейната индивидуалност. В любовта и брака няма егоизъм, а двама взимат и дават поравно.
Сега си давам сметка, че съм намерила партньорство, равноправие, разбирателство и личностно израстване в семейството, както в отношенията,така и в домашната работа.

# 117

Violet_2006, ти като сготвиш защо те водят на ресторант , та нали това е целта на домашно приготвеното , да се консумира в същия ден прясно приготвено ?

# 118
Равноправието означава че жената вече не е под властта на мъжа.

Бе как точно сте православно семейство, като сте равноправни? Нали сте венчани в църква? Там такова нещо за равноправие не съм чувала.

"Направих закуска"

Закуската не е готвене, това е...закуска.

Сега уточнете на кое му викате готвене, кое е основно ястие...щото по някои критерии истинско основно правя веднъж на 2 седмици, другото са аламинути или самоготвещи се ястия, които не се броят.

# 119

Violet_2006, ти като сготвиш защо те водят на ресторант , та нали това е целта на домашно приготвеното , да се консумира в същия ден прясно приготвено ?

Е като е сготвила закуска и обяд и са ги изяли, какъв е проблема да отидат на ресторант за вечеря, що за въпрос..

Общи условия

Активация на акаунт