По колко основни ястия готвите за вечеря?

• 30 715
  • 412
  •   1
Отговори
# 210
Не, Cvetiata na Ida, напротив, казваме, че всеки трябва да ги прави тези неща. По-скоро крайностите определяме като странни - нищо да не пипаш или да си трупнеш всичко на гърба и другите само да капризничат, както е случая в темата.

Ето прекрасен пример - значи тази жена от цитата, директор на завод, може и дом, и семейство, и 3 деца да гледа. И това е нормално (според мен също е нормално). Но ако става дума за мъж, директор на завод - не! Той е бил на работа, трябва да си почива.
Къде е логиката?
Иначе много ясно, че ще успее човек сам. Въпросът е - защо?
Не да не пипа нищо жената, но защо като са двама да не е по-леко като всеки хване по нещо? И дори той като по-силен да поеме повече? Как при еднакви обстоятелства единият трябва да почива, а другият да опъва, че и после да го критикуваш, без да си пипнал с пръст.
Не става дума за тежестта, а за елементарно уважение - към човека до теб, към онова, което имате, личен пример към децата...

# 211
  • София
Абе, партийни събрания .... колкото и време да вземат, не могат да се сравнят с овъртайма, който вече се е превърнал в стандарт на много места.

# 212
  • София
Ето сега, така се получи, че работя вечер. И ММ готви почти всяка вечер. И децата много се кефят. Той готвел по-хубаво.
Обаче готви по много и от уикенда още се натрупа храна из хладилника.
И това с едно ястие на ден. С три ще се затрупаме!

А отделно чистенето, прането, дрехопотока, подреждането си е работа за поне половин ден.

# 213
Абе, партийни събрания .... колкото и време да вземат, не могат да се сравнят с овъртайма, който вече се е превърнал в стандарт на много места.
Да, ама едно време се работеше и в събота!

# 214
  • София
Е, не знам, нямам спомен моите родители да са работили в събота.

# 215
  • постоянно
Аз чак се засрамих , че понякога и за едно нямам време да сготвя и вземах , че сготвих супа, гювеч и ябълков щрудел снощи.  Mr. Green
Сега ще ядат това до края на седмицата  Mr. Green

# 216

Със сигурност не е било масово. Предполагам става дума за някакви спешни повиквания или работа смени.
А майката ти защо сама е правила всичко? Случило се е нещо и не сте имали баща или?

# 217
  • постоянно

Със сигурност не е било масово. Предполагам става дума за някакви спешни повиквания или работа смени.
А майката ти защо сама е правила всичко? Случило се е нещо и не сте имали баща или?

И моята майка си беше винаги у дома през уикенда , освен ако не се отработваше нещо.

# 218
Това, доколкото знам, го е имало през 70-те, работа в събота до обяд.

Обаче със сигурност днес 3 деца (а дори и 2, и 1) в градски условия се гледат с много по-високи изисквания откъм родителска ангажираност.

# 219
  • София
Все едно през 80-те е имало очаквания да правиш дизайнерски тематични рождени дни с принцеси на Дисни...

Иначе деца се хранят лесно, ако не трябва да се конкурираш с бързи храни, пици, снаксове и всичко вредно, което обаче е по-привлекателно от домашната храна.
А, защо си мислиш, че днес се очаква да правиш дизайнерски тематични рождени дни?
За да покажеш снобизма си?
Сноби имаше и през 80- те години, та винаги е въпрос на избор от кои да бъдеш.
С днешната бяла техника е много по- лесно да поддържаш чиста една къща, друг разказ е, ако си толкова мърляв, че да ти се налага да переш връхни дрехи всеки ден.
Що се отнася до готвенето- нали не искаш да ни убедиш, че приготвяш дизайнерските изгъзици от " Най- добрият готвач на Америка"?
И аз, и децата ми, сме ходили на езици от забавачка и на спорт до 8 клас.
Други около нас- на уроци по музика, рисуване и т. н.

# 220
  • София
Моята майка беше /все още е/ преподавател и си беше вкъщи и някои следобеди или сутрини през седмицата. Но никога не е била старателна готвачка. Помня, че режеше картофи, слагаше ги в тава, олио, сол, вода и ни оставяше да си ги печем.

А сега всеки ден мъкне храна вкъщи. И особено сладко. Да не умрат внуците от глад случайно. Close

По въпроса как се гледаха деца едно време - по мои наблюдения, доста небрежно.
Даже това беше основното, което ми разбиваше психиката. През деня - абсолютна свобода. Вечер - абсолютен контрол и конско по 2 часа. Идиотщинка! Mr. Green

# 221
  • на брега на морето
Със сигурност не е било масово.
Беше си масово и още как!!! Нашето работно време в събота беше до 14.00.

# 222
А, защо си мислиш, че днес се очаква да правиш дизайнерски тематични рождени дни?

Защото когато всички деца го правят и поканят твоето дете на 5-6 такива рождени дни,
след време и то почва да врънка. И защото вече има такъв бизнес.

Цитат
С днешната бяла техника е много по- лесно да поддържаш чиста една къща, друг разказ е, ако си толкова мърляв, че да ти се налага да переш връхни дрехи всеки ден.
Да, жилищата са по-модерни, обаче от друга страна модернистичният дизайн иска поддържане- един пръстов отпечатък и кухнята изглежда все едно през нея са минали ордите на Чингиз Хан.

Цитат
Що се отнася до готвенето- нали не искаш да ни убедиш, че приготвяш дизайнерските изгъзици от " Най- добрият готвач на Америка"?

Не, но техниките ми са различни от тия на баба ми и майка ми- всичко в тенджерата или тавата и каквото излезе. Да не говорим, че както вече писах, не са се конкурирали с още 1000 джънк храни.

Цитат
И аз, и децата ми, сме ходили на езици от забавачка и на спорт до 8 клас.
Други около нас- на уроци по музика, рисуване и т. н.

Да, ама не е имало очаквания да ги караш на Монтесори забавачка за ранно развитие, музикални сбирки за бебета и всякакви забавления, молове, центрове и каквото си представиш, само и само да не скучаят.

# 223
  • София
Ходила съм на език и инструмент, но след 5 клас и то пак сама.

# 224
И аз сама съм ходила, и детето ми сега само си ходи.

Беше си масово и още как!!! Нашето работно време в събота беше до 14.00.

Явно говорим за различни години. Но пак не схващам какво искате да кажете - че за жената е нормално и не трябва да се оплаква? Да си готви 3-те манджи и да си знае мястото...

Общи условия

Активация на акаунт