Отговори
Здравейте! Направо да ви споделя какво ме мъчи!!!При полов акт предпазно то средство се изложи (скъса се)  пих  escapelle обаче след горе долу 24 часа историята се повтори за съжаление...въпроса ми е дали мога да пия още едно и би ли навредило тъй като видях че изобщо не е препоръчително !!Моля за съвет спешно ,предварително благодаря!! 

# 1
Не не може, и да ще навреди и то много. Не би трябвало да имаш проблем, понеже то предишното още действа най-вероятно. И сменете марката кондоми за бога.

# 2
  • София
Не, не пий още едно - много е лошо за хормоните ти. Би трябвало скоро да получиш кръвотечение, ако има бременности, ще изчисти и двете. Аз съм имала същите проблеми, и се тъпках като идиот с хапчета - после лекаря като чу, и щеше да ми отвинти крушката...  Naughty
И купувайте по-здравички презервативи  Wink

# 3
Щом предпазното средство толкова често се излага, спри да му вярваш и ползвайте презервативи.  Mr. Green

# 4
Голяма реклама им удрят иначе на презервативите дурекс... такива използвахме ... а информирани ли сте колко време действа това хапче ...

# 5
Голяма реклама им удрят иначе на презервативите дурекс... такива използвахме ... а информирани ли сте колко време действа това хапче ...

Хапчето предизвиква рязка промяна на хормоните, така че да се предотврати имплантацията на евентуално оплодената яйцеклетка, принципно не можеш да пиеш повече от едно на шест месеца, и се предполага, че ако има вече имплантирана яйцеклетка няма да й навреди т.е. не е на 100% сигурно , че не си бременна в момента. Това първо, второ за 24 часа едва ли са ти се възстановили хормоните в изходно положение, кога се слува точно това, не мога да ти кажа, но аз лично бих поспряла със секса докато не дойде следващата менструация за всеки случай, щото трети път вече си е предизвикване на съдбата в един месец.

# 6
Ама като партньора не е опитен дори и с презерватив не бива да свършва във вас.  Tired Две такива хапчета просто ще са като атомна бомба за организма ти. Дано първото хапче да спаси положението.

В кой ден след цикъл си? И колко дневен ти е цикъла?

# 7
Здравейте и от мен. Искам да споделя с вас какво ми се случи .... на 27.11 пих ескапел заради скъсан презерватив. Менструацията ми дойде на време - на 01.12. Беше както обикновено. Но снощи - 07.12, след като ми свърши цикъла, отново проклетия презерватив се скъса, всичко остана в мен ..... И понеже съм глупава паника, отново днес взех ескапел. Знам че е много вредно, но го направих вече. На някой случвало ли му се е да приеме това брутално хапче 2 пъти за толкова кратък период? Какво мога да очаквам? Не съм споделила с приятеля ми, с майка си също. Утре ще отида на гинеколог. Дано всичко е ок..... силно притеснена съм Sad Знам че е глуаво от моя страна, но имам нужда от съвет. Надявам се да не съм си объркала организма тотално и всичко да се нормализира Sad Имам нужда от подкрепа ....

# 8
Ей, след като веднъж е станал гаф защо отново свършва в теб макар и с презерватив?  Rolling Eyes

Ами тотално да си си прецакала организма - едва ли, но те чака сериозен хормонален дисбаланс.
Между другото и това хапче не е панацея. Вероятността да те спаси от нежелана бременност не е 100%, така, че се погрижи за себе си да не се случват подобни гафове.

Почни да приемаш препарати подпомагащи хормоналния баланс - като Алое например.

# 9
Той тъкмо стана от мен и видяхме че е скъсан.... Тъпа работа общо взето. Да разбирам ли че този хормонален дисбаланс е поправим? Вече стигнах до извода че противозачатъчни ще вземам, но едва ли сега биха могли да ми ги предпишат ?

# 10
Лекаря ще прецени,  няма как да познаем какво точно си объркала и колко така наизуст.
Имах една съученичка, която пи 3 в един месец и после една година се бориха да й оправят организма, поправимо е, но не и лесно. Може и да ти изпишат противозачатъчни, ако решат, че така ще успеят да ти нормализират цикъла.

# 11
  • София
Всичко ще се нормализира, не се притеснявай толкова. Не е добре, че си пила две хапчета, но аз съм пила на младини... по 12-13 месечно, тогава не беше ескапел, нещо подобно беше. Цикълът ми се обърка тотално, имаше едни странни кървенета... но до 2-3 месеца всичко си дойде на мястото и започнах да пия противозачатъчни.
Не е добре, че си пила 2 хапчета, но в никой случай не е толкова фатално, споко.
Всеки организъм реагира различно на подобно хормонално дразнение, може и съвсем нищо да не ти се промени в хормоналния баланс. Хубаво е, че отиваш да питаш гинеколог. Успех! bouquet

# 12
Дано всичко е ок доколкото е възможно и се надявам това да не повлияе когато решим да си имаме дете ...

# 13
Да споделя какво се случи с мен. Бях на гинеколог. На консултация. Обясних му за двата приема на Ескапел. Той каза че по принцип това хапче се използва само след консултация с медицинско лице, не на своя воля. Каза че очаква цикъла да ми дойде навреме, но също така и че бих могла да получа междинно кървене или лека аномалия в цикъла. Разбрахме се когато следващия път ми дойде цикъла и ми приключи, да го посетя за обстоен преглед и за изписване на противозачатъчни. Сега ще чакам и ще се моля всичко да е ок. Но никога повече това хапченце.

# 14
  • София
А аз да ви кажа и да не разчитате много на него - имам приятелка, която прави аборт след такова хапче... Не е 100 процента сигурна защита.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт