Бихте ли се върнали в България?

• 204 874
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 1 080

На мой познат, познат, германец, се мести да живее в Бг. Говори, чете, пише на български. Не, не е от източната част, а е от западните части до Белгия.

Ако няма деца намирам идеята за страхотна.

# 1 081
  • The QC to be!!!
За сега няма.

Имах колега преди, който е роден в Герм., но родителите му са поляци, които също каза, че ако знае поне малко от езика, би се преместил в Бг.

# 1 082

На мой познат, познат, германец, се мести да живее в Бг. Говори, чете, пише на български. Не, не е от източната част, а е от западните части до Белгия.

Ако няма деца намирам идеята за страхотна.

Ама ти си малко като попа, дето казвал "не ме гледай какво правя, а ме слушай какво проповядвам" Joy
Живееш си у Немцията, пък лошо било и идеята била страхотна.

Ами като е страхотна, връщай се в България, какво стош там да се мъчиш. Ама ще се върнеш другия път.

# 1 083
За сега няма.

Имах колега преди, който е роден в Герм., но родителите му са поляци, които също каза, че ако знае поне малко от езика, би се преместил в Бг.
Ми как няма. Хубави жени и качествена ракия. К'во повече му трябва на един сингъл.  Wink

# 1 084
Качествена ракия другия път. Освен ако не броиш по над 20 кинта за половинка.

# 1 085

Най-редовно си поръчвам кашкавал пане, шопска салата, картофки със сирене, чушка бюрек, сирене по шопски, миш-маш, катма със сирене и боровинково сладко, гювече, руска салата, кебапче, кьопоолу, розови домати със сирене, диня...Ох, какво и трябваше да се замислям!

Тези неща не можеш ли да си ги сготвиш или намериш? Май само доматите не можеш...
За хубаво кебапче трябва и в Бг да се разтърси човек. Качеството на продуктите продължава да пада. Изобщо вече не разчитам на бг кухня, а да ходя само по скъпи места, където уж има стандарт, не ми се иска.

# 1 086

Ами като е страхотна, връщай се в България, какво стош там да се мъчиш. Ама ще се върнеш другия път.

Не се мъча:) Но идеята въпреки това е страхотна. 

# 1 087
За сега няма.

Ми как няма. Хубави жени и качествена ракия. К'во повече му трябва на един сингъл.  Wink

Морето, ските и непрестанно оживените заведения Simple Smile Тях ги имаме Simple Smile

Храната не може да се набави от всякъде. Т.е. аз правя баница и я хапваме, но като си отидем свеки е приготвила баница с пълнозърнести кори (взима ги от кауфланд) и и се получава невероятна. Не е мазна , а  е една пухкава и със сухи кори отгоре и хрпка Simple Smile мммм .
Също пълнените чушки тук са си супер, но на майка ми са мммммм ... да не говорим за супата от корива и пр.
Също за мен е различно да хапвам нещо тук със семейството и там ... сякаш обстановката , радито ... всичко прави познатия вкус по-интензивен . В храненето участват също така очите, усещанията за вкус минават през мозъка  Simple Smile

Все едно ли е да пиеш немското пиво в Борисовата градина или същото да ло лочиш на Биергартен Simple Smile

# 1 088
То не е все едно, ама не само заради обстановката, а защото на немското пиво в България само името му такова, иначе минало покрай немското, че не закачило.

# 1 089
В последните няколко месеца в Бг дойдоха да живеят доста италианци .
В бг има и много западно европейски студенти .

# 1 090
Мен ме посрещат с боза на летището

Ми да, боза няма в чужбините.
При мен и шипков мармалад не съм намерил.
Пресните чушки са едни тумбести, не са плоски.

Обаче един път в самолета за към София една нашенка дошла да гледа някакво дете ( българче) ме засрами, като почна да ми обяснява че в магазините Алди и подобни, на промоция месото било по-евтино от в София. А аз не знам цените какви са на месото и на другите продукти. И накупила жената разни нещо за ядене от Белгия. Пък то на мен ми изглежда че магазините всичко си имаше в София.

# 1 091
  • The QC to be!!!
...
При мен и шипков мармалад не съм намерил....
Като живеехме в Белгия, сме го намирали в био магазин който беше близо до нас, и то баш от този който е без пектин, черен почти.

# 1 092
Мен ме посрещат с боза на летището

Ми да, боза няма в чужбините.
При мен и шипков мармалад не съм намерил.
Пресните чушки са едни тумбести, не са плоски.

Обаче един път в самолета за към София една нашенка дошла да гледа някакво дете ( българче) ме засрами, като почна да ми обяснява че в магазините Алди и подобни, на промоция месото било по-евтино от в София. А аз не знам цените какви са на месото и на другите продукти. И накупила жената разни нещо за ядене от Белгия. Пък то на мен ми изглежда че магазините всичко си имаше в София.

Има всичко, но наистина цените на места са по-високи от на запад. И не само на месото. Desigual примерно са с до 50% надценка спрямо флагшип магазина в Барселона, Michael Kors също са доста по-скъпи нещата отколкото в Австрия. H&M и темподобни са почти еднакви цените, което би било ОК, ако и заплатите бяха Simple Smile

# 1 093
Има всичко, но наистина цените на места са по-високи от на запад. И не само на месото. Desigual примерно са с до 50% надценка спрямо флагшип магазина в Барселона, Michael Kors също са доста по-скъпи нещата отколкото в Австрия. H&M и темподобни са почти еднакви цените, което би било ОК, ако и заплатите бяха Simple Smile
Това е едно от нещата, което безумно ме дразни. Цените на толкова много марки са едно към едно: H&M, New Yorker, Mango, Orsay, да не почвам бебешките като Hipp, Pampers и от сорта... А разликата в заплатите е около 4 пъти (!). И какво става като направиш сметката на H&M например: в България плащат 4 пъти по-малко за заплати, 2 пъти по-малко за наем (нямам инфо, но съм сигурна, че и данъкът е по-нисък), а цената на стоката: еднаква. Защото сигурно плащаш за великия им дизайн. Не е истина просто как нагло печелят на гърба на източноевропейците.

# 1 094
  • Bristol
Оборотът в България е по-малък. Малка страна сме с малко жители. Не съм икономист, но знам че има обратно пропорционална връзка между профита и оборота.

Общи условия

Активация на акаунт