Бихте ли се върнали в България?

• 204 709
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 765
Фея, това е донякъде така и го разбирам, но за научаването на език и работата по специалността след акредитация и приравняване след курсове( ако има нужда) шансовете са еднакви. Peace

Шансовете съобще не са еднакви. Тук има закон, че ако не може да се намери холандец за дадено място, тогава чак може да се наеме чужденец.

Имам братовчед в Торонто и като сме си говорили, той ме гледа с ококорени очи. Трудностите и отношението, което аз съм преживяла са немислими за Канада. За възможностите да не говорим.

Че то и тук има такъв закон, Калинка. А за възможностите явно зависи, защото аз в Европа нямах никакви проблеми да се реализирам без да се налага да дочувам или полагам изпити, докато в Канада не е точно така. Да не говорим, че съпругът ми, който е с образование от UK също държа  изпити за да стане член на професионална организация в Онтарио.

# 766
  • The QC to be!!!
... Тук има закон, че ако не може да се намери холандец за дадено място, тогава чак може да се наеме чужденец. ...
Калинка, холандец буквално? Или по принцип някой от ЕС който живее в Холандия също се вкл. в тази група?

# 767
  • Там,където се събуждам щастлива.
... Тук има закон, че ако не може да се намери холандец за дадено място, тогава чак може да се наеме чужденец. ...
Калинка, холандец буквално? Или по принцип някой от ЕС който живее в Холандия също се вкл. в тази група?

Холандски паспорт.

# 768
Аз мисля,че всичко е до човек.Ние сме в щатите и се чувстваме добре.Не сме имали никакви трудности.Просто зависи с каква нагласа е човек и доколко ще иска самият той да се чувства добре.

# 769
Не бих. Почнах от нулата с два куфара и без език, но срещнах правилните хора, живях и на правилните мяста. В по-голяма хармония със себе си околните не съм била и няма шанс да го захвърля.

За шансовете не знам колко са еднакви, нямам друг опит с живот в чужбина освен в щатите. Не е идеалната страна има си минусите, но за мен лично са по-малко отколкото намирам в Бг. За някой са повече и се връщат. Щастливи и нещастни хора има и на двете места и мисля че не е само до страната в която живееш, но и до среда и реализация.

# 770
Фея, ние сме в голям град Simple Smile но градски транспорт тук не е опция.
Мнението ми по-скоро беше спонтанно-носталгичен повей Simple Smile май съм за темата със спомените.
Вроятно гр. транспорт не стига точно там, където сте тръгнали и се иска много ходене. ФЛ (ако не ме лъже паметта) не е място за дълги разходки, особено през лятото.

Аз имах проблеми с гр. транспорт в Соф. Твърде много неща са се променили в това отношение и за да имам контрол над посоката на движение, ходех основно пеша. Примерно от Лагера до Студентски град. На градски транспорт се качвах по-скоро заради тръпката (тролей! трамвай!). Чудно беше!

Ама защото бях като турист. Не бих се върнала. Тук ми е добре.

# 771
Фей аз си спомням колко ги проклетосвах за липсата на градски транспорт...сега не могат да ме накарат да си сляза от колата  Mr. Green

# 772
  • Down south
За последно се качих на градски транспорт преди 3 години, дали беше трамвай номер 5 или 19, не помня.

Мнението от по-горе, в което изразявам желание да се върна в България, е по-скоро шеговито, с цел разведряване на настроението, е и частично оплакване от моя страна, засягащо промяната в децата Simple Smile

# 773
Satelit  според мен гледайки и осъждайки нещата така категори4но ти се поставяш, а поставяш и децата си в зависимост от връзката с Белгия . Споредм мен това е голямо ограни4ение.

# 774
Дейлили, като се качих на трамвай за пръв път от 8 години така се хилих, че хората сигурно са ме помислили за ку-ку.

Едира, аз пък се чувствам толкова по-свободна без кола!

Според мен Сателит има право да прецени доколко иска да обвърже детето си с България.

За мен би било ужасно тежко да живея с толкова гняв към хора, независимо кои. Но всеки има своята си душевност и своя гледна точка за нещата  Peace

# 775
Да не говорим, че съпругът ми, който е с образование от UK също държа  изпити за да стане член на професионална организация в Онтарио.
Еми то за професионалните организации винаги има изпити, дори да си британец с образование от ЮК, трябва да държиш изпити, за да станеш член на британска професионална организация. Не знам дали е така за медицината, където ти ги разбираш нещата, но във финансите е така Peace

# 776
Да не говорим, че съпругът ми, който е с образование от UK също държа  изпити за да стане член на професионална организация в Онтарио.
Еми то за професионалните организации винаги има изпити, дори да си британец с образование от ЮК, трябва да държиш изпити, за да станеш член на британска професионална организация. Не знам дали е така за медицината, където ти ги разбираш нещата, но във финансите е така Peace

Да, но понеже си ги държал, като дойдеш в Канада ти ги признават. Той е държал няколко изпита, защото по онова време, когато той е дошъл не са ги признавали. Нищо де..... Издържа ги.

# 777
Хората си мислят какво биха могли да работят, ако заминат в чужбина.
Аз пък бих имала подобен проблем, ако се завръщам.
Не бих работила като учител в България. Отдавна съм се откъснала и от научната кариера.
Другото ще е каква да е офис работа. А, мерси. Изобщо не ми се занимава.
А и не съм само аз в това семейство...

# 778
Що, в ЮК учител ли си?
Ами можеш да преподаваш английски, не задължително в училище, а примерно на курсове, или пък в някое частно училище, където класовете са малки и дисциплината -добра. Може да правиш и писмени преводи.

# 779
Разреши ми набързо проблема  Grinning
Уви, с българският родител, няма оправия.
Както и да е, аз не съм се заразвръщала.
Исках да обърна внимание, че връщането не е само куфарите и обратно.
Когато си живял в чужбина дълги години, връщането  си е едно цяло заминаване.

Общи условия

Активация на акаунт