Пощенска банка и странни смс-и

• 1 906
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте!

От август месец тази година брат ми започна получава странни смс-и за вноска от Пощенска банка. Сумата е над 6 000 лв. Първо - брат ми никога не е стъпвал в тази банка (а и в която и да е банка), защото е само на 11. Второ - от къде може да му имат номера, след като той няма контакти извън семейството?

Имам лошото предчувствие, че това е вид измама и ако се обадя да ги питам, ще погнат мен. Не че смс-сите ни пречат по някакъв начин или ни звънят да ни притесняват, но той все пак е малък и се тревожа за него.

# 1
  • София
Сигурно номера е бил на клиент в банката, който има задължения там.

# 2
Сигурно номера е бил на клиент в банката, който има задължения там.

Peace
Закритите номера след това ги дават на други клиенти. И на моя често се случва да търсят предишния собственик.
Но най-добре е родителите ви да проверят за какво става дума. Едно обаждане по телефона е достатъчно, за да се види какво е.

# 3
И на моят мъж му изпращат смс-и за кредитна карта, която не притежава, от банка, с която не работи. Проверихме на място в банката, номерът е записан като притежание на друг клиент. Не можели да направят корекция. И така, получава си смс-ите.

# 4
Определено не е на предишен собственик. Тази серия номера са нови и нямат предишни собственици. Проверих тази версия при оператора.

# 5
Просто се свържете с Пощенска.

# 6
Може някой да е дал сгрешен с една цифра номер или нещо, къде нарочно, къде не. Ако са от пощенска наистина,  може да ги заплашите с КЗП ако не спрат със смсите.

Последна редакция: сб, 21 ное 2015, 16:18 от faiona

# 7
  • Страната на приказките
КЗП   Peace

Ако се притесняваш да не погнат теб, просто скрий номера и им се обади. Отде накъде ще тормозят детето.

# 8
  • София
И за пощенска и за другата банка - не проверявайте на място във филиал, а намерете номера на центъра за контакт с клиенти. Във филиалите нямат цялата информация.

# 9
Брат ти, след като е на 11г, значи не си е купил сам СИМ картата. Отдавна се изисква лична карта вкл. за предплатените услуги.
Въпросната СИМ карта е купена от родителите, теб или друг роднина, следователно СМСите са насочени към родителите, теб или друг роднина.

На чие име е картата? Имате ли заеми? Били ли сте гарант по заем?

# 10
Не, никога не сме взимали заеми. Поне аз не знам де... Но все пак ще се обадя.

# 11
Обадих се - оказа се човек със същото име. Просто ме разбиха... Но поне всичко свърши щастливо Simple Smile Благодаря на всички за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт