Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №2

• 137 176
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • на кой му пука, майна

# 691
  • Ruse, Bulgaria
15.Епизод Трейлър - Бг Субтитри

# 692
  • София
Пак са се изхвърлили с трейлъра...

# 693
Благодаря за трейлъра! bowuu

Нина, привет! Това, което си написала, е вярно. Но мен винаги ме интересуват първоначалните мотиви. Както и при Кьосем - после настъпва градация, която ескалира до кръвопролитна дворцова война.

# 694
  • София
                                  Добро утро и привет на всички!
                                  Гледам ВВ за кой ли път, сега и по "Диема фемили" събота и неделя. Явно сценаристите не са се ръководили точно по историческите факти, но дали има достоверни такива. При последното си ходене миналата година в Истанбул, обикаляйки по хиподрума за да посетим и мястото където е бил сарая на Ибрахим, в групата се заформи следната полемика: Имало ли е интимни отношения между Сюлейман и Ибрахим. Екскурзовода, турче изселник от България и студент по история каза, че никъде не е чел нищо подобно, но в много руски групи се носи такава мълва. Не зная друго, но явно омразата между Хюрем и Ибрахим ескалираше с всяка серия, натрупваше до фаталния край.

# 695
Принцеса Айбиге, която се влюбва в Бали бей и после искат да я омъжат за Мустафа , ми изглежда на 16-17 годишна. Мустафа преди няколко серии го даваха, Хатидже беше все още бременна, според мен е на 12-13 години. Колко време Айбиге живя в двореца докато я върнат в Крим? Сега ли беше времевият скок, че  не си спомням?  newsm78

# 696
Някой може ли да ми подскаже каква роля ще изиграе това малко злобно девойче, което тръшна вратите на Фахрие в 13 епизод? Ще стане близка на Кьосем ли?  Rolling Eyes

# 697
Някой може ли да ми подскаже каква роля ще изиграе това малко злобно девойче, което тръшна вратите на Фахрие в 13 епизод? Ще стане близка на Кьосем ли?  Rolling Eyes

Лина, в пост #640, стр. 43 - Мелике хатун -> в спойлера.

Хюля Авшар е била свидетелка на сватбата на сестра си Хелин, която се е омъжила за Серхан Бор.

Скрит текст:
Още едни хубави младоженци Grinning

Съпругът на Берен е написал съболезнования в инстаграм след терористичния акт в Анкара: "Това е наша голяма болка, наша мъка...", но анти феновете й са се нахвърлили върху него с негативни коментари: "Вашата съпруга направи избор в полза на терористите. Щом тя мълчи, значи поддържа съвсем друга партия."

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 20:42 от LU4IQ

# 698
  • София
По назад имаше инфо на руски за Мелике хатун. С две думи, ще предаде господарката си, на която дължи всичко и ще стане причина за смъртта й. Кьосем е господарката.

# 699
http://tvnovellas.blogspot.bg/2016/02/blog-post_290.html Статия, свързана със сериала
Значи доколкото разбирам, се предвижда скок във времето...Тоест би трябвало да видим смъртта на Хандан и Сафие,защото, доколкото знам, и двете умират в една и съща година - 1605(Поправете ме ако греша).Но не мисля, че сценаристите ще ги убият...Просто ще ги изпратят някъде далеч от двореца, и ако рейтингите им паднат ще ги викат отново  Mr. Green Би ми било интересно да видя някаква любовна история между Хандан и Дервиш, не е лощо сценаристите да помислят в тази насока  Mr. Green

# 700
http://tvnovellas.blogspot.bg/2016/02/blog-post_290.html Статия, свързана със сериала
Значи доколкото разбирам, се предвижда скок във времето...Тоест би трябвало да видим смъртта на Хандан и Сафие,защото, доколкото знам, и двете умират в една и съща година - 1605(Поправете ме ако греша).Но не мисля, че сценаристите ще ги убият...Просто ще ги изпратят някъде далеч от двореца, и ако рейтингите им паднат ще ги викат отново  Mr. Green Би ми било интересно да видя някаква любовна история между Хандан и Дервиш, не е лощо сценаристите да помислят в тази насока  Mr. Green
Знам, че Хюлия има договор за 2 години, тъй че няма да умре сега. Дервиш мисля, че умря вече след покушението. Хандан умира преди Сафие, мисля!  newsm78

# 701
  • София
Дервиш сега ще стане Главен Везир, най-вероятно. Wink След това ще бъде убит. Някой беше казал, че се разделяме с актьорите, изпълняващи Хандан и Дервиш в 16та серия, така че има време. Rolling Eyes

# 702
Майката на Ахмед умира в края на 1605 - около две години след възкачването му на престола. А Сафие Султан - доста по-късно - поне след още 12-13 години. Но на практика тя ги прекарва в изгнание.
Дервиш умира като Велик везир в края на  1606 г. - бил е на поста едва шест месеца. Т.е. той губи живота си година след смъртта на Хандан Султан.

Всичко това иде да рече, че всички епизоди до момента обхващат период от около година и половина - две. Ако за всяка от оставащите 44-45 години от живота на Кьосем гледаме поне по 10 епизода, то ще се получи невиждана дъвка от 450 серии.  Laughing

# 703
Така е well-known,за това ще има "времеви скок" и нещата ще дойдат на мястото си.

# 704
  • София
Това за героите и кой в кой епизод ще си тръгне го видях за първи път при рускините. Но както винаги без да посочат източник, затова си имам едно наум. Ако не разтягат много локуми, може наистина да се разделим с Дервиш и Хандан съвсем скоро. Епизод 16 е само след седмица.  Wink  Сафийе обаче, ще си я гледаме още дълго, дълго. Ако има втори сезон, може някъде до средата му чак да изкара. Малко сметка без кръчмар си правя  Mr. Green  но се водя и от опита ми с турските сериали. Който не е кой знае колко голям, но все пак.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт