Великобритания - Тема 61 -Много Снежно Коледна

• 57 531
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
Аз си намерих работа един месец след като пристигнах. Но аз наистина търсех каквото и да е, защото английският ми не е добър. Живея на място, в което намирането на работа е проблем и все пак се намира. В големите градове работа да искаш, стига да ти се работи.

# 106
Работата е свързана със сортиране и опаковане на лекарства.Само това мога да кажа в момента.Не е тежка,за жена идеална,работа в млад екип.Това е общо взето.

# 107
  • UK
Браво, звучи супер. Успех!

# 108
Ами зависи, при мен в моя район, всички работят на едно място от много време...7, 10 и повече години...

И около нас е така. Аз понеже вече 6 месеца търся активно работа - пълно е с всякакви обяви от чистачки до специализирани мениджъри. Тук при нас са малко агенциите, към които можеш да се регистрираш и да те викат при подходяща работа, но мои приятели в Бирмингам казват, че самите агенции искат да имаш 6 месеца престой в страната за да те запишат. Съответно си намериха работа по обяви, а не през агенция.

Сайтовете, през които съм пускала най-много автобиографии са: CV Library, Reed.co и Universal Jobmaster.

gitadam, честито! И аз тъкмо влизам да се похваля, че до 10 дни ще почна и аз - само да уредя забавачката на дребния. Явно трябваше по-рано да ви се оплача.  Joy

# 109
  • Истински се вижда само със сърцето.
Момичета, честото за работата и успех Simple Smile

Около нас също всички от години си работят на едно място. ММ е на постоянна работа, единият му колега е работил 30 години във фирмата.

И аз работя през агенции, за сега толкова, но и не търся нищо в момента защото живот и здраве ще поработя майка за известно време и после пак се впускам в търсене, дано намеря нещо по специалността ми, ако не ще го мисля Simple Smile

# 110
Няма такова нещо за 6м.престой.Аз се регистрирах в три агенции.Първата ми намери работа,само за един ден,във втората нищо не ми предложиха.Едва в третата ми отправиха това предложение за работа и ме изпратиха на интервю.Мисля,че за да се регистрираш в техния джобс център трябва да имаш три месеца престой във Великобритания.

# 111
  Всяка агенция си има собствени правила и начин на работа, горе долу са идентични, но не винаги.  При нас тези агенции, които предлагат работа във фабрики и по нискоквалифициран труд доста от тях работят само на три месечни контракти. Други си работят с дългосрочни. Аз работя с агенция вече 3 години почти, на едно и също място, просто не искам да подавам към самия работодател, защото искам да съм флексибъл. Това за 6 месеца го чувам за първи път, но към Бирмигамско има доста хора от извън ЕС и може нещо с това да е свързано и за това да е създадено като правило.

# 112
Това,че са ме харесали на интервюто е само началото.Ще се радвам много,ако ме харесат как работя и ме оставят за постоянно.От това зависи намирането на самостоятелно жилище и оставянето ми във Великобритания най-вече.Ако не мога да си намеря нищо постоянно се връщам в БГ да си гледам детето,а мъжа ми ще остане.Поверила съм детето на майка ми,която не е добре със здравето и е хипертоник и от тук се притеснявам много и за двете.Най- добрият вариант е да си намеря хубава и постоянна работа,жилище и накрая да вземем и детето при нас.Така ги виждам аз нещата.

# 113
Това,че са ме харесали на интервюто е само началото.Ще се радвам много,ако ме харесат как работя и ме оставят за постоянно.От това зависи намирането на самостоятелно жилище и оставянето ми във Великобритания най-вече.Ако не мога да си намеря нищо постоянно се връщам в БГ да си гледам детето,а мъжа ми ще остане.Поверила съм детето на майка ми,която не е добре със здравето и е хипертоник и от тук се притеснявам много и за двете.Най- добрият вариант е да си намеря хубава и постоянна работа,жилище и накрая да вземем и детето при нас.Така ги виждам аз нещата.

Стискам палци по-бързо нещата да се предвижат по план!  Peace
При нас нямаше опция да дойдем само двамата с ММ, за това и по-бавно става всичко, но не се оплаквам.

# 114
  • някъде в орбита...
Успех на дамите с нова работа, и стискам палци на търсещите Peace

gitadam, вярвам че ще те задържат. Цени се желанието за работа, и старанието се вижда, та ще се наредят нещата Wink

# 115
Искам да попитам колко е минималното заплащане на 1 работен час сега? Имаше някакво увеличение май, дали е влязло в сила?

# 116
"From Thursday 1 October 2015, the adult rate of the National Minimum Wage (NMW) will rise by 20 pence from £6.50 to £6.70 per hour"
"From April 2016, the national living wage will be £7.20"

# 117
  • Bristol
Късмет с търсенето на работа и с новите работни места! Това е много важна първа стъпка в установяването ви в страната, а и не е никак лесна.
Аз към агенциите имах договор. Но той беше стандартен. Едно листче и вътре изреден точно минимума, който ти се полага по закон.

Присетих се аз за GI, покрай извънкласните занимания на щерката. Тя сега ходи на карате два пъти седмично и веднъж на гимнастика. Предложиха й втора сесия по гимнастика. Тя пък миналата седмица дойде ухилена с един лифлет (повече от година вече ме преследва) за ръгби клуб. Аз все отлагам този момент, защото въпреки, че съм уж феминистка, някак не искам дъщеря ми ръгби да играе  Rolling Eyes Даже реакцията ми беше точно такава, ама как така ръгби, там момичета има ли?! Моята супер възмутена, как въобще подлагам това на съмнение, разбира се, че има. Ех, искам и аз като нея, да съм обременена с по-малко предразсъдъци. Поне ще е таг ръгби, не оригиналното ръгби. Та се замислих, сега това по три ако го умножа...  Crazy горката GI  Hug

# 118
  • До хладилника, който обичам
Мери, защо не Simple Smile моята много искаше на футбол и крикет и ходеше известно време в училище, но за жалост новата й компания е от момичета, на които само грим им е в главата и спортът е последна дупка на кавала, съответно и моята взе да не иска.

# 119
Merry сина ми ходи и на таг ръгби, и на футбол. В двата отбора има момичета....и те са много по-добри от момчетата  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт