Великобритания - Тема 61 -Много Снежно Коледна

• 57 501
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
  • Bristol
На 6 месеца веднъж и е безплатно за деца, но трябва да намериш практика, която работи с NHS. Ако повече от година не отидете, те отписват. Аз гледам веднъж годишно да ходим, 6 месеца ми е много на често. Напиши си пощенския код и виж кои практики имат свободни места и приемат по касата:
http://www.nhs.uk/Service-Search/Dentist/LocationSearch/3

# 586
  • постоянно
Никой няма да вземе кръв и урина освен ако не е наложително.
За зъболекар трябва да ги запишеш сама-избираш си клиника,  попълваш формуляри и готово.

# 587
  • UK
Благодаря много за линка, ориентирах се, съвсем скоро мисля да отидем. 
За изследванията така бях разбрала, че било рутинно, много познати ми казаха, че след пристигане в страната и записване на лекар ги викат по изследвания, жените за цитонамазка, децата за поставяне на липсващи ваксини. Mоя позната съвсем наскоро след записване на детето я извикаха за противоменингитна ваксина, която в Бг не е задължителна и не му е слагана, на моите също не е. Освен нея имам една реимунизация останала да слагам на малката, не знам аз ли трябва да ги питам. Може би не навсякъде е така както са ми казали.

Последна редакция: нд, 10 яну 2016, 23:38 от dejie

# 588
Благодаря,
за изследванията така бях разбрала, че било рутинно, много познати ми казаха, че след пристигане в страната и записване на лекар ги викат по изследвания, жените за цитонамазка, децата за поставяне на липсващи ваксини, на моя близка съвсем наскоро след записване на детето ги извикаха за противоменингитна ваксина, която в Бг не е задължителна и не му е слагана, на моите също не е. Освен нея имам една реимунизация останала да слагам на малката, не знам аз ли трябва да ги питам.
Това е и нашия опит. Урина носихме при първата среща с лекар/сестра, когато попълвахме и формуляри с въпроси относно здравословния ни статус. Но за моята цитонамазка и ваксините на дъщеря ми писмата дойдоха по-късно, може би 2-3 месеца след като ни записаха. Тук освен противоменингитната, която изобщо не присъства в бг календара, има разлика във възрастта за втори прием на ММР, както и бустера на 4-5 валентнтата. Аз съм от доволните от медицинското обслужване, а то ми беше от най-големите притеснения.

При стоматолог се записахме едва този август и сега имаме писма пак да отидем. А дъщеря ми има вече първо клатещо се млечно зъбче, както и един пробил постоянен, тя смятам да я заведа.

pampers, детските зависят от заплатата на работещия партньор. От една сума нагоре се връща част от детските, а от друга сума още по-нагоре се връща всичко. Та това, че всички вземат детски не е съвсем коректно.

# 589
  • София
Явно аз съм много социално животно и тези неща ми тежат много.

# 590
  • някъде в орбита...
И аз съм от доволните Simple Smile
Манталитета ми допада, направо съм си у дома от ден първи тук, и от здравеопазването не се оплаквам за сега. Но то това зависи както от личните нагласи, така и от самото място и професионалистите, на които си попаднал (лекари, учители и т.н.)

# 591
  • UK
Аз пък не разбирам защо изобщо трябва да им пука на чужди хора за мен. Достатъчно ми е да са мили и усмихнати, какво повече се иска от тях?

# 592
  • UK
Аз от времето нямам никакви оплаквания, да не кажа, че съм доволна, зима е и само си представям каква киша и калотия е в Бг сега навсякъде, а температурите са си направо високи за зима. Лятото може да мисля друго, мъжът ми каза, че предното лято е било страхотно, за два месеца валяло дъжд два пъти, нямало я жегата, от която се крием затворени вкъщи в Бг.

# 593
Блу, нaли зa тези £20,70/13,70 седмично говорим? Нaд кaквa сумa се връщaт? Никъде не съм попaдaлa нa тaкaвa информaция до сегa, освен че с доход нaд 50к можеш дa се откaжеш дa ги вземaш зaрaди дaнъците.

deje, информaциятa зa вaксините я дaдох нa health visitor-кaтa и тя зaдвижи нещaтa. Изследвaниятa пък ги зaдвижи сестрaтa, с която първо се срещнaхме в поликлиникaтa.

Зa срещaтa с helth visitor-кaтa нa 2г, коментирaхме резултaтите, нaпредъкa от преднaтa срещa, почвaнето нa грaдинa и aко имa нещо притеснително дa й звъннa, зaщото следвaщaтa визитa ще е нa 3г2м. Тaкa, че не се притеснявaй  от нея.

Зa безплaтните чaсове зa 2г прaгa нa доход е £10 600 зa предходнaтa финaнсовa годинa.

Зъболекaр зaписaхме след лекaря кaто ни изпрaтихa писмaтa от NHS. Кaзaхa дa водя детето всеки път с нaс, зa дa игрaе със столa, инстерументите, дa свиквa с обстaновкaтa.

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 12:42 от Pampers

# 594
  • На село (близо до Лондон)
Блу, нaли зa тези £20,70/13,70 седмично говорим? Нaд кaквa сумa се връщaт? Никъде не съм попaдaлa нa тaкaвa информaция до сегa, освен че с доход нaд 50к можеш дa се откaжеш дa ги вземaш зaрaди дaнъците.

Pampers ако ти или съпруга ти е high tax payer (над £50 000) нямате право на детски. Не общо а само единия.

Това, което аз мога да кажа, че ме депресира е времето( което не мислех, че до толкова ще ми повлияе), всички са привидно усмихнати и мили, но всъщност изобщо не им пука.
Децата не играят заедно. Всички са много дистанцирани.
Но, каквото и да ви кажем, докато не го изпитате няма да разберете.

deizy13 не те разбирам  Rolling Eyes. Явно не съм изпитала. НО един съвет от мен, които ми го дадоха преди повече от близо четири петилетки, когато дойдох тук: Питай, ако нещо не е ясно или те притеснява. Никой няма да те пита теб защото така ти навлизат в личното пространство.

# 595
  • Bristol
deizy13 не те разбирам  Rolling Eyes. Явно не съм изпитала. НО един съвет от мен, които ми го дадоха преди повече от близо четири петилетки, когато дойдох тук: Питай, ако нещо не е ясно или те притеснява. Никой няма да те пита теб защото така ти навлизат в личното пространство.
Наистина много важна подробност. На мен точно това ми харесва.

# 596
GI, мисля, че е над 60К. При 52, 54, 56 все още получаваш, но след данъка чистата сума за получаване намалява. И към 60 вече реално всичко е данък.
Pampers, разиграй няколко суми с калкулатора в случай, че продължаваш да не вярваш.

deizy13, а детето ти чувства ли се прието в училище? Има ли приятелчета?

# 597
  • На село (близо до Лондон)
Блу, ето тук https://www.gov.uk/child-benefit/overviewкоито го интересува да си прочете. Над £50 000 е и може или да се откажеш от детските или ако не данъчните просто ще си ги приберат обратно от тоите данъци.

Друго исках да кажа, преди темата пак да отиде за помоци и др. обсъждания.

Лжоли май казваше как за нея (младо момиче без деца) жени останали и къщи по 6-7 години за да гледат деца са напълно изостанали в развитието си. Смело изказване и много неправилно, но в България знам, че повечето хора точно така мислят.  Гледането на деца е междудругото и непременно доста досадно.  

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 16:34 от GI

# 598
Блу, ето тук https://www.gov.uk/child-benefit/overviewкоито го интересува да си прочете. Над £50 000 е и може или да се откажеш от детските или ако не данъчните просто ще си ги приберат обратно от тоите данъци.
Ползвам калкулатора за 55К в този линк. Допускам, че може и да греша и бих те помолила ако имаш време и ти да провериш. Peace
Нормално е темата редовно да се върти около помощи и детски, не всички са над тях.

# 599
......май казваше как за нея (младо момиче без деца) жени останали и къщи по 6-7 години за да гледат деца са напълно изостанали в развитието си. Смело изказване и много неправилно, но в България знам, че повечето хора точно така мислят.  Гледането на деца е междудругото и непременно доста досадно.  

Не знам какво смело има, но не се води политкоректно.  Mr. Green
Обаче...моето мнение е същото.

Няма нужда да давам примери от този форум и тази тема как се справят майките през годините.... bouquet
Няма невъзможни неща. Имаш ли желание - има и начин, няма ли желание – има само оправдания.

Общи условия

Активация на акаунт