Великобритания - Тема 61 -Много Снежно Коледна

• 57 522
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
  • До хладилника, който обичам
С жените и мъжете в офиса говорим основно за деца, магазини и покупки, и наскоро обсъждаха наркотични и сексуални експерименти като млади. Изобщо, нищо научно, нито свързано с работа, което по някакъв начин да подсказва разлика кой работи и кой не. Едната работи на половин седмица, но не виждам да изостава умствено от другите на цялa Laughing

# 616
Т.е. работещите нямат време за книги, филми, театър и хобита?
На Quiz Night от и извън училище не ходите ли?
Последния път на Mums Night Out разнищвахме политика и SPA туризъм основно.

Кой спори?! Аз споделих моето мнение.

# 617
  • До хладилника, който обичам
Аз поне не, а бих искала да имам повече свободно време и време за хобита. Надявам се в бъдеще и това да стане.

# 618
# 619
А, Нем, не извъртай нещата сега.  Simple Smile Твоето мнение не засягаше въпроса дали работещите имат време за хобита, а колко сме затъпяли ние, неработещите, и как не даваме добър пример на децата си.  ooooh!

# 620

У наше село такива мероприятия нема. Не пия и не ходя петък вечер в местната кръчма. Не ходя на работа, а работя от вкъщи. С местни мами се срещам в двора на училището и по стадионите... Явно съм асоциална...
Блу   bouquet

# 621
   Аз смятам, че човек, който не се е развил и реализирал за над 40 години работна възраст едва ли три години у тях са му решаващите..
   Познавам достатъчно малоумници, цял живот работещи, та и времето да не могат да обсъдят, та не мисля, че е голям критерии, че като ходиш на работа си свръх интелигенция...
   Да вметна, че не съм си седяла у нас, детето ми почна градина на 8 месеца. Сега си се чудя на акъла...Нито съм забогатяла, нито просперирала, вместо да си бутам количката и да гледам времето аз по цяла нощ друсах, после на работа треперех, кога ще ми звъннат, че пак е болна...

# 622

Работещите в някои случаи имат повече свободно време от неработещите Simple Smile
Погледнете в клюкарника потребители с по 10 000 мнения за няколко години, - работещи, готвещи, специалисти по всичко и т.н
Лично аз се почуствах леко засегната от обобщението, че едва ли не сме обсебващи майки, чийто деца са се лепнали за полата ден и нощ.

# 623
Аз пък се почувствах много засегната, както всички разбрахте, от мнението, че тъй като съм предпочела децата си пред чужди хора, така съм затъпяла в процеса на отглеждането им, че професионалната ми перспектива е нула.  Close

Ако критериите за интелигентност са участие в Quiz Nights...  ooooh!

# 624
  • На село (близо до Лондон)
Тъй де аз засегнах въпроса след на Лджоли мнението и после и Нем са изказа.
Приятелките ми са сред SAHM и хич не намирам да сме ограничени и т.н. С нещо по неинформирани от колегите ми на работа. Аз работя от вкъщи и на непълна раб седмица, имам напоителни наблюдения и на двете страни. Не виждам разлики в развитието само затова че някои си гледа децата. Всъщност ако те се гледат добре родителя които е SAHP му е в пъти по-трудно отколкото на работещ.
Това домашни, спорт, музика все минава през родител.

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 22:49 от GI

# 625
  • София
Аз мисля, че за всеки света е различен, затова всеки по различен начин си избира приоритетите. Който иска да работи - нека работи, който иска да гледа деца - да гледа. Не разбирам, защо така се задълба този въпрос Simple Smile Или по-скоро мамите, които не работят, се почувстваха засегнати Simple Smile Аз вече 7-ма година си стоя в къщи, но не смятам, че трябва да се обяснявам защо го правя. Това не ме кара да се чувствам нито затъпяла, нито обсебена от мисълта за деца. Това е моето решение, а видно и на много други, което не виждам да пречи на някой, който работи.
П.п. Докато си напиша поста, виждам, че са ме изпреварили

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 22:57 от dmm

# 626
dmm, да, всеки е направил избор за себе си и за семейството си. Мен не ме дразни това, че някоя жена е избрала работата пред това да си гледа децата вкъщи. На всеки обстоятелствата са различни, и потребностите и приоритетите са различни. Не съм обвинила всички работещи майки, че са кариеристки или пък че си пренебрегват децата. Такива обобщения са смешни. Това, което много ме подразни обаче беше мнението, както вече и обясних, че неработещите майки са интелектуално затъпяли. Спирам, че сега трябва да си погледна и мъжа, след като цял ден съм тичала след децата.  Grinning

# 627
Абе както и да се гледат нещата - едно е вярно - ако се изтърве работа и кариера не е фатално, но ако се изпуснат децата... е те там става страшното...Застраховани и в двете страни/работещи/неработещи/ - няма.

# 628
  • София
Забравих защо влязах в темичката ....
Вчера моя син беше на първия РД  на момченце от класа и се замислих, че и нас това ни чака след време. Миналата година никой не ни е канил и празнувахме скромно вкъщи, но тази година, може би вече по-големи (5-6 год.) си канят съучениците и се започва. Отплеснах се, затова на въпроса - освен у дома, къде другаде биха могли да се празнуват рождени дни?

# 629
На мен ми разказваха за рожден ден в pizza express - сами си правили малки пици и после се почерпили с тях. Имало деца от 3 до 10 години и всички се забавлявали. На мен много ми хареса идеята

За стоенето вкъщи - аз се радвам, че мога да си го позволя. Всякакви ситуации съм виждала и за себе си съм решила, че това е по-добрия вариант.

Общи условия

Активация на акаунт