Психически ад и тормоз всеки ден

• 15 986
  • 136
  •   1
Отговори
Ако не споделя с някой ще се побъркам. Всичко беше наред преди да родя децата. Имам близнаци на 8  месеца  ,основния проблем е ,че с мъжа ми уж щяхме да живеем сами още когато бях бременна ,но уви така и не стана ,защото той не пожела уж за да може свекървата да ми помага с децата и от там идва основния проблем .Не мога нищо да направя без да ми се мели сол на главата .От както разбра ,че едното бебе е наддало само с 150 грама за цял месец ,всекидневно ми се прилага тормоз как аз ги държа гладни и и съм най лошата майка на света ,видиш ли не ги тъпча насила с попари и супи с хляб ,за да наддавали ,а те не искат да ядат такива неща кой знае колко наблягаме на мляко ,каши от зеленчуци и плодове  и готови каши и пюрета ,но уви  не можело 8 месечно бебе да се храни с мляко.А не знам какво друго да направя ,а насила с рев не може да се храни дете. Почти всяка вечер ,когато има възможност му набива в главата ,колко лош човек съм и от месец почти всеки ден се караме с мъжа ми заради майка  му и баща му. Баща му е болен от рак ,но вместо да е благодарен ,че всичко му е на готово мърмори за всичко ,как яденето не му е натамън ,децата все ревът и да не изброявам повече ,в тежест е на всички в тази къща като опъва нервите на всички .А мъжа ми не иска и да чуе да се изнесем ,защото видиш ли няма да се справя сама с двете деца .А аз вече не съм човек ежедневни скандали и напрежение  ,не съм годна вече да се грижа и за децата и за себе си Той взима горе долу добра заплата ,дори и кредит да си позволим за жилище но не иска. Искам да се разведем ,но с две деца нищо не е толкова просто.Ако съм искала да се изнеса ,трябвало сама да си тръгна без децата.Някой път ми е идвало да си взема децата и да идем на квартира ,но с едно майчинство за никъде.Какво да правя?

# 1
Здрасти. Ти нали знаеш, че близнаците са по-малки по принцип  Wink.
Свекървата винаги ще намери за какво да пили, ако са малки - защо са малки, ако са големи, защо не са. ..
Ти справяш ли се сама с близнаците?
Какво да ти кажа, или с мъжа ти на квартира за момента, за да се сети да купи жилище, като види как му изтичат парите, или беж при вашите. Ако иска някой да ти помага, да наеме жена - за 300 лв. на 1/2 работен ден ще идва и ще прави каквото поискаш ти, без да те поучава. Нали има възможности уж, човека?  Rolling Eyes
Предварително знам, че няма да стане това, той ако го искаше, да го беше направил преди година и половина.
Аз ако съм мъж с бременна жена по време на бременността й ще уредя жилището, а след раждането, ако съм твърде зает за ежедневна помощ, ще наема човек на 1/2 работен ден. Това е да си голям. А те - под полата на мама.
Можеш да опиташ все пак да му предложиш тези неща. И ти взимаш майчинство, ще помогнеш финансово, не си на 100 лв. помощи предполагам все пак?

# 2
Събери сили и търпение и мисли как да си самостоятелна - финансово - занапред. После действай. Междувременно децата ще поотраснат и ще ти е в пъти по-лесно.

# 3
  • София
Можеш ли да отидеш при вашите? Най-трудно е квартирата, с останалото някак ще се справиш.

# 4
  • София
Според мен - заяви му, че се тормозиш и не можеш да живееш повече така. Ако не се съгласи - взимай децата и при вашите... Да видим колко време ще издържи. Ако не иска да дойде с теб и да сте семейство - прав му път.  Peace Не мога да разбера какъв човек ще гледа как жена му и майката на децата му се тормози и няма да предприеме мерки за това. Или да постави майка си на място и да бъде мъж за жена си... За това - според мен действай ултимативно и отиди при близките си, ако те обича - ще те последва.  Peace

P.S. Между другото имам приятелка в твоето положение - децата им са с 10 месеца разлика, живееха при родителите на момчето. Свекървата я тормозеше и тя с хиляди скандали, ултиматуми и т.н. го придума да се изнесат. Намериха квартира, но маминото синче си е мамино синче - пак имат ядове, той си се прибира при мама като се скарат, а свекърва и и е сърдита, че видиш ли заради нея синчето и се е изнесло и плащал луди пари за прищевките и за квартира. Мисълта ми е, че всичко си зависи и от човека...

# 5
  • София
Ако съм искала да се изнеса ,трябвало сама да си тръгна без децата.Някой път ми е идвало да си взема децата и да идем на квартира ,но с едно майчинство за никъде.Какво да правя?
Мисля си, че трябва да играеш " ва банк"- няма друг начин да ги стреснеш и сложиш на място.
Манипулацията с децата е стара колкото света.
Не знам къде са родителите ти, но ако с тях не става, говори с някоя приятелка да отидеш при нея за седмица.
Мирно и кротко обясни на домочадието, че след като ти си им пречката и чуждата, ще си излезеш и нека в тази седмица, да решат как ще продължите нататък.
Остави им децата, стисни зъби и да видим.

# 6
  • София
Според мен остави ли им децата може и да не ги види повече... Случаи всякакви... Аз поне не бих го оставила в никакъв случай. Ани_Иванова, женени ли сте?

# 7
Освен че ще отнесе критики колко е безотговорна, ако им остави децата за седмица, мъжът й наистина може да я обвини в напускане на семейното жилище и да се разведе по нейна вина тогава.  Crazy

# 8
  • Sofia
Ти от няколко месеца ревеш, че не се справяш сама. Колко теми пусна в близнаците, че не можеш да ги храниш сама, не можеш да ги приспиваш, не можещ да ги извеждаш?... Нормално е при това положение свекърва ти (и всички околни) да си помислят, че не се справяш сама. А като не се справяш сама и свекърва ти помага, а и доколкото разбрах й живеете в къщата е нормално ти да се съобразяваш с нея повече отколкото тя с теб.

# 9
Аз ако заживея в тази конфигурация, не знам и собствените си доста по-големи деца как бих гледала. По-вероятно е да взема жълта книжка.

# 10
Ако е възможно- по-бързо връщане на работа, бабата да гледа близнаците, щом може.

Втори вариант- викаш приятели или родители и се изнасяш заедно с децата. Условието за връщане- само в жилище с мъжа ти, никакво връщане при цялата рода.

# 11
Ани Иванова_429091
Ти защо не вземеш малко да и креснеш на твоята свекърва, я я сложи на мястото и... Как може да търпиш такъв тормоз... Понякога не тава с добро, трябва с лошо...

# 12
  • В.Търново
Ако не издържаш просто си вземи децата и се върни при твоите родители, ако няма възможност за това оставаш при мъжа си и намираш начин да се спогодите.Много е сложно.Казваш, че свекъра ти е болен от рак, тогава хората стават по-раздразнителни, по-капризни, нормално е да го дразни плача на децата.Но това, което прави свекървата не е добре.Поговори ли с мъжа си за нейното отношение.Той, ако държеше на теб щеше да поговори с майка си да не се меси.Той подкрепя ли те?Защитава ли те като ти казват, че си лоша майка?Ако не те защитава, то тогава тай наистина не те цени и не му пука за теб.Не знам какво да кажа....Явно вземаш много навътре нещата и си по-чувствителна.Ако останеш за напред при тях трябва да си като кон с капаци за техните нападки.Но щом до сега не си успяла, не знам как ще стане за напред.Свекървата, ако така продължава след време ще говори и пред децата лошо за теб.Трябва да помислиш хубаво кое е най-доброто.Успех!

# 13
И какво като й кресне. Това не е живот. По цял ден да се надвикваш с възрастни хора в собствения им дом - много приятно място ще е за отглеждане на бебета.

# 14
Добре де, на тоя човечец, болен от рак не му ли трябва спокойствие, а не бебешки плач в двоен размер. Взимаш си децата и отиваш при майка ти. Иначе Савина е права. Пускаш на седмица по една тема, как това, как онова. Не знам- внимание ли търсиш или си просто такава.

Общи условия

Активация на акаунт