Психически ад и тормоз всеки ден

• 15 969
  • 136
  •   1
Отговори
# 75
Но няма начин, в първите месеци след раждането имаш нужда от помощ, и се налага да изтърпиш свекърва си.
Каква пък е толкова голямата НУЖДА? Не ви разбирам. Хващаш, раждаш, гледаш. За какво е свекървата?!

Да бе. На думи е много лесно. Как ще хванеш и ще гледаш докато си още в родилния дом с операция, системи, катетър и адските болки. И са ти връчили детето, а? Само мога да предполагам каква ще е картинката с 2 бр. И как ще готвиш, чистиш, переш, простираш, храниш, обличаш и преспиваш децата, докато си още с конци и не можеш даже да се изправиш. Че на мен ми се наложи и допълнителна операция когато бебето беше на месец. Кое не му разбираш?

Сигурно не е лесно, но от описаните дейности не малко може и да свърши мъжът. Все пак тази жена не живее сама. Какво му пречи на един мъж да готви, чисти, пере, простира, преоблича и приспива децата наравно с майката. Пък и да не е идеално изчистено и сготвено за определен период от време, не е болка за умиране

# 76
Не мога да разбера какъв и е проблема на авторката освен да мрънка. Е сега е сама в собствено жилище , ще започне да се оплаква от мъжа си сигурно .
То голямо геройство и бреме да отгледаш децата си ....

# 77
  • Куциндрел
С 3 деца, всички домакински задължени, че и даже бол време за клюкарене във форума.... очакваш ли да ти повярвам? Simple Smile
Е чакай де! Най-малкото е вече на 4-ри Joy Joy Joy Joy Joy Пък и аз не се старая да блестя с домакински умения Simple Smile

Ааа, покажи чушките, по-ка-жи! newsm18

# 78
  • Пловдив
Гугъл, "чушки+Янтра+снимка" Шести и осми резултат са мои Simple Smile

# 79
Авторката на памфлета, че родила майка не може да си гледа дететО (при това едно) сама, шегува ли се  newsm78

Ани, не слушай как се НАЛАГАло да търпиш. Това са глупости. Децата са твои и ще си направите свой ритъм. Когато няма вмешателство е дори по-лесно. Квартирата е първа крачка към по-добро.  И щом сте се изнесли оттук нататък към мъжа ти с добро! Не му спретвай скандали, че да не си намери повод да се прибере при мама и да те зареже за урок  Wink  Трябва да му хареса новия ви живот! Този същия мъж някога си го обичала, не ти е правил децата насила. Спомнете си и двамата какво сте ценяли един в друг! Грешки всеки прави.
Аз съм си купила много уреди, които да ми правят живота лесен. Прахосмукачката робот чисти докато се разхождаме, slow cooker готви докато сме навън, пералнята пере. За помощ в готвенето до мен е кухненски робот. Кое му е сложното? Вярно, близнаците са двойна грижа, но всичко е въпрос на организация и вяра в себе си.
Майка ми без помощ е гледала 2 деца с 1г разлика, на 4ти етаж без асансьор, без пералня, палила е и печка, и е нямала помощни уреди. И свекъри на работа, които като се върнат са очаквали (и получавали) топло сготвено.  Не можело било  Stop Не може, за който не иска.

# 80
  • София
Браво на авторката. Браво!!!! Взела си най павилното решение. Въобще не се връзвай на мъжа ти. Не го оставяй да те манипулира,нито да ти вматя чувство за вина заради майка.му. сега хормони бушуват,всичко изглежда сложно, но.ще си дойдат нещата на място.
Просто браво. Не се давай без бой. Ще се оправят нещата,просто си дръж ма семейството /твоето /  . Може и на мъжа ти да му дойде акъла скоро.

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 04:16 от wind of some change

# 81
Да бе. На думи е много лесно. Как ще хванеш и ще гледаш докато си още в родилния дом с операция, системи, катетър и адските болки. И са ти връчили детето, а? Само мога да предполагам каква ще е картинката с 2 бр. И как ще готвиш, чистиш, переш, простираш, храниш, обличаш и преспиваш децата, докато си още с конци и не можеш даже да се изправиш. Че на мен ми се наложи и допълнителна операция когато бебето беше на месец. Кое не му разбираш?

На бащата се полага също отпуск - 15 дни след изписването. Взима си го и поема всичко, докато тя се възстанови. Натам вече майката е в състояние да се грижи денем. Той след работа останалото, и нощем на смени (за да имат по определен брой часове непрекъснат сън и двамата).
При здравословен проблем, ако майката трябва да влезе в болница, пак той ще си вземе болничен. Не е нещо нечувано, всички майки го правят.
Ако жената е самотна майка, тогава вече е нужен друг човек.

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 00:18 от Не се сърди, човече

# 82
На колко години са авторката и съпругът й...на мен ми звучи много младичка...Ако е така може и мъжът й да е много млад и да са още леко незрели и двамата.

# 83

Извинявам се, ако обидя някой, ама като гледам около мен майките как си гледат децата, немога да се съглася с теб. Масово ги хранят с купени храни (Съдържат почти изцяло само нишесте и не са хранителни, да не говорим за полезни), или с храна от кухнята. Тъпчат ги със солети и др.  боклуци. Това си е престъпление спрямо детето. Нямало смисъл да се занимават, то една лъжица щяло да изяде. Ами като не Ви се занимава не раждайте деца. Нали затова е майката, и затова и е това майчинство 2 год., да се грижи за детето.  #2gunfire
От кухнята не са лоши храните, а и са разнообразни.
Трудно можеш да приготвиш няколко неща вкъщи.
От друга страна- оказа се, че дори е гордост за част от днешните мами, че не могат да готвят.
И поръчват храна отвън и за децата си.
Явно за някои майки е чест да си дадат невръстното дете на ясла или баба , да го тъпчат с Детска кухня, да не се занимават грам с него и да търсят на кого само да прехвърлят отговорностите си на родител и възпитател -майка, държава, детска градина, училище ..

Към авторката. С майчинство ли си или на соц. такова от 100лв месечно? Имаш ли родители,които да те подкрепят? Знаят ли как те третират в новото ти 'семейство'?

Надали ще се изнесете на квартира с този мъж за дълго, но поне гледай ти да се изнесеш от тази къща скоро и само с децата си.

Млади сте и така ме е яд, че така си пилеете живота в нефукнкционалност ине се наслаждавате на така  хубавите моменти с тези слънца ..

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 06:43 от Анонимен

# 84
Не ги отписвайте като семейство толкова лесно.
И мъжа не е в лесна позиция. Никой не се събужда готов за семейство с деца. Учат се. Направили са грешни стъпки, бабата е била до тях да подритва столчето допълнително.  Може да се напаснат младите. Няма да е лесно, нито гладко и безметежно. Но с малки крачки и голямо желание е възможно.
На авторката дори препоръчвам да се консултира с лекар и да пие някакви слаби успокоителни. Има билкови капки, не е задължително да влиза в химията. Чайче от жълт кантарион също успокоява.
Има и липси на витамини, които се свързат с по-голяма нервност, моге да пие мултивитамини.
Понякога жените сме доста емоционални и за по-малки неща. Не че съжителство със свекърва е графа "малки".

# 85
  • София
"Явно за някои майки е чест да си дадат невръстното дете на ясла или баба , да го тъпчат с Детска кухня, да не се занимават грам с него и да търсят на кого само да прехвърлят отговорностите си на родител и възпитател -майка, държава, детска градина, училище "

Не съм напълно съгласна, някои майки/особено самотните/ нямат много избор,  за да си позволят да нямат пари.
Естест.и аз съм на мнение, че майката трябва да е вкъщи при детето, особено докато е малко. Но не осъждам строго майка, която няма друг избор и трябва да работи .или да отиде до магазина сама.

# 86
Аз не разбрах какво и е лошото на детската кухня?

# 87
  • София

Явно тя е попаднала на лоша. Аз бях много доволна. И от ДГ съм доволна. После и на училище смятам да ходи, не съм привърженик на домашното обучение.

# 88
Детето ми обожаваше държавната кухня. На частната и аз не случих. Гадна, с много нишесте и безвкусна.

# 89

На мен ми се вижда като непълноценно хранене. Изглежда неприятно и безвкусно. Да не говорим, че имам други виждания за това какво трябва да яде едно дете- сори, ама 2 главно въглехидратни ястия плюс нишесте отгоре не са най-доброто. Когато аз готвя, има повечко месо, масло, яйца, зехтин и истинско мляко. Това дете трябва да расте, не да надува сланини. Освен това е хубаво да се научи да се храни само, а това ще стане по-трудно с кремчетата и чорбите, докато у дома може да му направиш храна, която хем да хваща с ръце или с лъжица, хем да е полезна.

Иначе относно избора на гледане на дете...аз съм на позицията, че няма задължителни неща. Иначе е смешно, когато майка на 1 кротко момиченце почне да дава акъли как се гледат перфектно деца. (и после се оказва, че точно нейното момиченце в момента е яко форматирано от канадската образователна система и точно Контесата супер много разчита на институцията, за да й формира и обучи детето...)За някои неща в някои случаи се правят компромиси, защото не ти пасват на виждането за живота.

Нито пък смятам бабите за някакви чудовища. Нито пък смятам, че само майката има някаква основна и супер тежка отговорност да формира детето- напротив, всички възрастни имат някаква отговорност към следващото поколение. Така де, едно време като си правила деца, все си се замислила, че ще ставаш и баба:)

Общи условия

Активация на акаунт