Математически турнири - 35

• 107 236
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Това са задачи от предни години.
Презаредете страницата. Ако не се получава, изчистете кеша на браузъра си.

http://www.math.bas.bg/salabashev/pdf/sal2015_4.pdf

Това е за четвърти клас.

Това са отговорите.

http://www.math.bas.bg/salabashev/pdf/otgovori2015_all.pdf

# 166
  • София
Това са задачи от предни години.
Аз съм дала линк към началната страница на турнира. Там излизат задачите и отговорите от днес.

# 167
  • Варна
Благодаря! Грешката е била в кеша.

# 168
Учудена съм от Иван Салабашев за втори клас тази година.
За такъв тежък турнир задачите са несериозно лесни. Няма една, която да отсява децата с по-сериозни занимания по математика. Нито ребус, нито истина-лъжа, нито календар, догонване, възраст... Ще раздават медали на килограм. Като гледам класирането в Габрово - при толкова малко деца има две с максимален брой точки. Какво ли ще е в големите градове...

# 169
  • София

Ама защо за 5ти? Аз мислех по-скоро за 10ти...

# 170
Не разбирам защо, въпреки наличието на поне две дискусионни теми за подготовката по математика, споровете все се пренасят тук. Темата е информативна за математическите турнири. Нека да се придържаме към нея.
Във форума има тема Математика ( състезателна) - мнения и подготовка, както и Математика преди първи клас, които са подходящи за подобни обсъждания.

# 171
Жената реши да се пошегува и веднага я резнахте, а три страници обсъждане на рибарчета и на типова задача, която я има във всяко едно подобно състезание може да се коментира не в съответната тема newsm78

# 172
  • София
Придържайте се към темата, а именно "Математическите турнири"!

# 173
  • Варна
И аз издирвам задачите за четвърти клас, тъй като при нас не са ги давали на излезлите преди 12ч.
Днес работите на децата, които са си тръгнали по-рано, бяха оставени върху  бюро на партера в МГ.

# 174
Не зная дали въпросът ми е за тук или за "трудничката задача" ,но понеже е във връзка с вчерашното състезание ще го задам тук. Как да се реши със знанията за трети клас задача 14-за баба Цоцолана? Освен уравнение с едно неизвестно, друго не ми идва на ума. Но точно такива още не са учили. Ако някоя мама на третокласник се е занимавала със задачата, моля да сподели.

# 175
Не зная дали въпросът ми е за тук или за "трудничката задача" ,но понеже е във връзка с вчерашното състезание ще го задам тук. Как да се реши със знанията за трети клас задача 14-за баба Цоцолана? Освен уравнение с едно неизвестно, друго не ми идва на ума. Но точно такива още не са учили. Ако някоя мама на третокласник се е занимавала със задачата, моля да сподели.
Скрит текст:
Ако им даде по 5 - ще останат 7.
Ако им даде по 7 - няма да стигнат 5.
Събираме излишъка и недостига и полученото делим на разликата между ябълките, предвидени за едно внуче по първия и по втория вариант.
(7+5)=12
(7-5)=2
12:2=6

Друг пример.
Ако Иван купи 2 еднакви книги- ще му останат 4  лв.
За да си купи 5 от същите книги, няма да му стигнат 20 лв.
Колко струва една книга?
(20+4):(5-2)=24:3= 8 лв.

Извинявам се за втория пример, но гледах да измисля нещо набързо. За какво му са на човек пет еднакви книги? Mr. Green Може би евентуално за подарък.  Thinking
Ще помоля задачите от всякакво естество да се обсъждат в съответната тема. Така повече хора ще ги видят и ще се включат в обсъждането.  Peace

Иван Салабашев - резултати Шумен

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 17:57 от Анонимен

# 176
  • По света и У нас
Резултати Сливен - http://smb-sliven.seliminski.com/salabashev.html

На същият линк може да се открият и доста подробните решения на даданите задачи - независимо от класа  Peace , което може да е любопитно и полезно за много от нас  Hug

# 177
да, за 4-ти клас тази година май наистина са се поуляли с трудността... от излязлото дотук 33т. е максималния резултат...

# 178
да, за 4-ти клас тази година май наистина са се поуляли с трудността... от излязлото дотук 33т. е максималния резултат...

Да какво е това чудо в 4 клас. Струва ми се ча са прекалили със сложноста. От изнесените до тук няма и 33 точки, повече от 30 няма. То сигурно ще има като излязат резултатите от големите градове, но явно масово ща са много ниски резултатите. Моята също е много зле и и се поскарах, но като гледам не била толкова зле.
В 5-ти също доста ниски резултати дотук.

# 179

Да какво е това чудо в 4 клас. Струва ми се ча са прекалили със сложноста. От изнесените до тук няма и 33 точки, повече от 30 няма.
В Сливен има 33 точки в четвърти клас.

Общи условия

Активация на акаунт